Свържи се с нас

Крими

Прокуратурата протестира присъдата на мъж, обвинен в опит за убийство

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда протест против оправдателна присъда, с която Габровски окръжен съд е признал подсъдимият Сашо Ч. за невинен по повдигнатото му обвинение по чл.116 ал.1 т.12 пр.1 във вр. чл.115, вр. чл.29 ал.1 б.“а“, вр. чл.18 ал.1 от НК.

Прокуратурата предаде на съд Сашо Ч. за това, че на 23.08.2014 г, в Габрово, при условията на опасен рецидив, направил опит умишлено да умъртви Красимир М., като му нанесъл удар с дървен сап в главата, причинявайки му черепно-мозъчна травма, при която смъртта на пострадалия не е настъпила поради навременно оказаната му специализирана медицинска помощ, а е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота му и до трайно затруднение на речта му.

В протеста обвинението счита, че постановената от съда оправдателна присъдата е неправилна, тъй като при безспорно установената фактическа обстановка, е направена неправилната оценка на доказателствата.

От фактическа страна е установено, че на 23.08.2014 г., около 19.35 ч, в Габрово, пред кафе-аперитив пострадалият срещнал подсъдимия и брат му. Семействата на двамата били в лоши отношения и при всеки повод демонстрирали враждебност.

Братът на подсъдимия се приближил до Красимир и на ромски език го предупредил да не им създава проблеми. Пострадалият се изплашил и побягнал, но пътят му препречил автомобил, от който излезли трима мъже.

Първи го ударил подсъдимият, който му нанесъл удар в главата с дървената дръжка на брадва. След което братът на подсъдимия също му нанесъл удар в тялото. След удара по главата, пострадалият паднал на земята, където бил намерен от близките си, транспортиран в МБАЛ-Габрово с количествено нарушение на съзнанието, предхождащо комата и след проведеното лечение бил изписан със загуба на говора.

Поддържаното от Окръжна прокуратура-Габрово становище за безспорно и обективно установяване на вината и авторството се обоснована с наличието на прякото доказателство – показанията на пострадалия и поддържано от показания на свидетели и заключенията на съдебно-медицинските експертизи.

Събраните доказателства по категоричен начин опровергава защитната версия на подсъдимия, че не той, а брат му е нанесъл удара по главата на пострадалия. Обвинението счита за неправилен и необоснован извода на съда, че липсват безспорни доказателства за вината на подсъдимия за нанасянето на удар в жизненоважната част от тялото на пострадалия, чрез който се е опитал да отнеме живота му.

Подсъдимият е бил осъждан за извършено престъпление по чл.116 от НК на осемнадесет години лишаване от свобода, което е изтърпяно през 2010 г.

В протеста си, пред Апелативен съд Велико Търново, прокуратура иска оправдателната присъда на първоинстанционния съд да бъде отменена и Сашо Ч. да бъде осъден по повдигнатото му обвинение за опит за убийство в условията на опасен рецидив, на лишаване от свобода при строг режим.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Кола блъсна 14-годишно момиче, пресичащо на бул.“Априлов“

Published

on

14-годишно момиче беше блъснато от кола в Габрово. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера, 9 април, около 16.20 часа на бул.“Априлов“, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момичето е било ударено на пешеходната пътека от лек автомобил „Дачия“. Колата била управлявана от 59-годишен мъж, който не пропуснал пресичащи на пешеходната пътека пешеходци и е блъснал детето.

Момичето било откарано в габровската болница от своя баща, където била установена контузия на десния лакът, като след прегледа било освободено за домашно лечение.

Водачът на автомобила напуснал местопроизшествието без да уведоми контролните органи. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица