Свържи се с нас

Крими

Прокуратурата протестира присъдата на мъж, обвинен в опит за убийство

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда протест против оправдателна присъда, с която Габровски окръжен съд е признал подсъдимият Сашо Ч. за невинен по повдигнатото му обвинение по чл.116 ал.1 т.12 пр.1 във вр. чл.115, вр. чл.29 ал.1 б.“а“, вр. чл.18 ал.1 от НК.

Прокуратурата предаде на съд Сашо Ч. за това, че на 23.08.2014 г, в Габрово, при условията на опасен рецидив, направил опит умишлено да умъртви Красимир М., като му нанесъл удар с дървен сап в главата, причинявайки му черепно-мозъчна травма, при която смъртта на пострадалия не е настъпила поради навременно оказаната му специализирана медицинска помощ, а е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота му и до трайно затруднение на речта му.

В протеста обвинението счита, че постановената от съда оправдателна присъдата е неправилна, тъй като при безспорно установената фактическа обстановка, е направена неправилната оценка на доказателствата.

От фактическа страна е установено, че на 23.08.2014 г., около 19.35 ч, в Габрово, пред кафе-аперитив пострадалият срещнал подсъдимия и брат му. Семействата на двамата били в лоши отношения и при всеки повод демонстрирали враждебност.

Братът на подсъдимия се приближил до Красимир и на ромски език го предупредил да не им създава проблеми. Пострадалият се изплашил и побягнал, но пътят му препречил автомобил, от който излезли трима мъже.

Първи го ударил подсъдимият, който му нанесъл удар в главата с дървената дръжка на брадва. След което братът на подсъдимия също му нанесъл удар в тялото. След удара по главата, пострадалият паднал на земята, където бил намерен от близките си, транспортиран в МБАЛ-Габрово с количествено нарушение на съзнанието, предхождащо комата и след проведеното лечение бил изписан със загуба на говора.

Поддържаното от Окръжна прокуратура-Габрово становище за безспорно и обективно установяване на вината и авторството се обоснована с наличието на прякото доказателство – показанията на пострадалия и поддържано от показания на свидетели и заключенията на съдебно-медицинските експертизи.

Събраните доказателства по категоричен начин опровергава защитната версия на подсъдимия, че не той, а брат му е нанесъл удара по главата на пострадалия. Обвинението счита за неправилен и необоснован извода на съда, че липсват безспорни доказателства за вината на подсъдимия за нанасянето на удар в жизненоважната част от тялото на пострадалия, чрез който се е опитал да отнеме живота му.

Подсъдимият е бил осъждан за извършено престъпление по чл.116 от НК на осемнадесет години лишаване от свобода, което е изтърпяно през 2010 г.

В протеста си, пред Апелативен съд Велико Търново, прокуратура иска оправдателната присъда на първоинстанционния съд да бъде отменена и Сашо Ч. да бъде осъден по повдигнатото му обвинение за опит за убийство в условията на опасен рецидив, на лишаване от свобода при строг режим.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха таксиджия, „бръмчал“ нелегално

Published

on

Преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувана срещу 54-годишен мъж от Плачковци, установен да осъществява нерегламентиран таксиметров превоз.

Случаят бил разкрит вчера, 13 август, около 09.40 часа по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с осъществяване на нерегламентиран таксиметров превоз на пътници, осъществена от служители на тревненската полиция и на РД „Автомобилна администрация“ – Плевен.

„Шано – таксиджията“ бил спрян от органите на реда на ул.“Асеневци“ в Трявна. При извършената от служителите на Закона проверка, било установено че водачът осъществявал нерегламентиран таксиметров превоз на трима пътници – две лица от Трявна и един жител на село Градец.

Във връзка със случая е образувана преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

16-годишен загина след инцидент с АТВ край Буря

Published

on

16-годишен момче загуби живота при нелеп инцидент с АТВ край севлиевското село Буря. Трагедията е станала вчера сутринта, 13 август, около 08.25 часа.

Тогава чрез спешния телефон 112 в дежурната част на севлиевската полиция постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали, в близост до село Буря.

По първоначални данни, на десен завой, водач на АТВ изгубил контрол над управляваното от него моторно превозно средство, напуснал пътното платно и пропадал в дере, протичащо в ляво по посоката му на движение.

В следствие на травмите, получени при инцидента, починал 16-годишен жител на село Грънчарово, община Дулово. С наранявания, без опасност за живота, е 16-годишен младеж от София.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ от Наказателния кодекс.

Разследването на механизма и причините за възникване на пътния инцидент се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Двама от Ряховците пренебрегнаха карантина

Published

on

Наказателно производство е започнато вчера, 12 август, срещу двама жители на село Ряховците – мъже на 49 и на 25 години, поставени под карантина за срок от 14 дни с предписания на Регионална здравна инспекция – Благоевград.

В 11.30 часа при извършена проверка полицейски служители установили, че двамата били напуснали мястото за настаняване, за което съобщиха, че ще пребивават за посочения в предписанията срок, с което действие ги нарушили, и осъществили състава на чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването по случая се провежда под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица