Свържи се с нас

Новини

Габровските атлети ветерани с 5 медала от Букурещ

Published

on

снимка: Живко Желев

снимка: Живко Желев

С 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови медала се завърнаха габровските лекоатлети ветерани от втората Балканиада на закрито в Букурещ.

снимка: Живко Желев

снимка: Живко Желев

Петимата габровски състезатели представиха по страхотен начин България и завоюваха пет медала от Балканиадата по лека атлетика за ветерани, провела се в румънската столица на 12 и 13 март.

снимка: Живко Желев

снимка: Живко Желев

В надпреварата в обновената зала Lia Manoliu се включиха рекорден брой участници от 10 държави като българските състезатели бяха 63.

Въпреки липсата на условия за подготовка, нашите атлети демонстрираха висока класа и спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

снимка: Живко Желев

снимка: Живко Желев

Живко Желев завоюва балканската титла с нов балкански рекорд в най-атрактивния спринт на 60 метра в групата на 40 годишните. Живко коригира с 6 стотни миналогодишния резултат на варненския спринтьор Венци Гугов и записа 7.40 в най-късия спринт. Със сребърни медали се завърнаха Алекси Чиликов на висок скок и Николай Лясов на дълъг.

Бронзови медали за България добави Владимир Христов в тройния скок и 3000 метра спортно ходене.

Отлично бягане на 60 м направи Петьо Христов, класирайки се шести, само на 20 стотни от бронзовия медал в групата на 55 годишните.

Доброто класиране затвърди Алекси Чиликов с още две четвърти места на дълъг скок и 60 метра с препятствия в групата на 50 годишните.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Дядо Коледа ще раздава подаръци в Terra Mall – Габрово

Published

on

Дядо Коледа ще зарадва с подаръци всички добри деца в Габрово. Коледното тържество ще се проведе на 23 декември от 11.00 часа на сцената на Тера Мол – Габрово.

Заедно с Добрия белобрад старец ще бъде и Снежанка, а за празничното настроение на всички ще се погрижат с музикални изпълнения възпитаниците на Музикална школа „Звезди в аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви.

Всички предварително опаковани и надписани подаръци родителите могат да доставят до 22 декември в администрацията на Тера Мол, етаж 3. За допълнителна информация позвъните на тел: 0886 248 892.

Всички присъстващи на празника деца ще получат и подарък – изненада.

Зареди още

Любопитно

Рождественски концерт „Свята нощ“

Published

on

В празничния месец декември и по повод светлите Рождественски празници, Камерният детски хор към Ротари клуб Габрово и тази година дарява габровци с концерта „Свята нощ“. Това е годишният концерт на момчетата, който и този път обещава да е различен.

Репертоарът включва изпълнения на празнични песни, преработка за детско хорово изпълнение. Мястото е новият храм „Свети Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в кв. Голо бърдо.

Освен хора на габровските момчетата, в програмата са включени поетични композиции в изпълнение на деца от детските градини „Дъга“, „Младост“,„Радост“, „Явор“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Празнични песнопения ще изпълни Мъжки хор при Храм „Успение Богородично“ Габрово. Заповядайте на 11-тия ден от декември от 17.30 часа.

Зареди още

Култура

Трио Звън и „Хопни ми тропни ми” в телевизия BBR TV

Published

on

„В Сливовица традициите оживяват в коледно-новогодишен концерт…” Така започват своя репортаж домакините на събитието, а медиен партньор на проявата стана телевизия BBR TV. Поканата за севлиевското участие дойде от Драган Драганов – художествен ръководител на Фолклорна танцова формация „Земляци” и хореограф в ансамбъл „Искра” Велико Търново.

Двадесет години поддържал българския дух чрез фолклора в Англия, като ръководител на танцови формации. Приятелството му с трио „Звън” датира от 2019 г, когато на сцената в лондонския театър Мийлфилд чрез песни и танци оживя малка България.

В тясно сътрудничество се свързва вече и севлиевският танцов състав „Хопни ми, тропни ми”. Заедно с Пламен Христов –художествен ръководител на групата и Беньо Пенев- хореограф, се поставя ново начало и заявка за съвместни изяви.

Четири танцови и певчески формации сътвориха истински празник за жителите на великотърновското село Сливовица. На сцената на местното читалище „Просвета 1927“ рецитираха, танцуваха и пяха Трио „Калатина“ от гр. Г. Оряховица, ФТГ „Земляци“ от с. Горско Ново село и от гр. Севлиево ФТГ „Хопни ми тропни“ и Трио „Звън“.

Всички участници се раздадоха на сцената, а публиката бурно аплодираше изпълненията.

Вечерта завърши с народни хора на празнично украсения площад. Чрез тази телевизия, нашите сънародници зад граница ще имат възможност да се докоснат макар и за малко до своите корени и нашето изкуство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица