Свържи се с нас

Крими

Габровски дилър на марихуана влиза за 2 години в затвора

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С определение по наказателно дело от общ характер, състав на Габровския окръжен съд, председателстван от съдия Василева, одобри споразумение между прокурор Генжов от Окръжна прокуратура – Габрово и защитника на обвиняемия Е.С. от Габрово, с което на последния се налага наказание от 1 година лишаване от свобода за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Съгласно споразумението Е.С. се признава за виновен в това, че през периода 11-12 септември 2015 г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително държал с цел разпространение в апартамент на ул. „Ивайло”, във вилна постройка в кв. „Гачевци” и в апартамент на ул.”Ал. Стамболийски” в Габрово общо 157,504 грама коноп (марихуана) на обща стойност 945,03 лева.

Със същото споразумение Е.С. се признава за виновен и в това, че на 11 септември 2015 г. разпространявал на две лица от Габрово, на публични места в същия град, общо 44,072 грама коноп (марихуана) на обща стойност 264,44 лева.

За посоченото престъпление на Е.С. се налага наказание от 1 година лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Тъй като горепосоченото деяние е извършено от Е.С. в изпитателния срок на негово предходно условно осъждане (за деяние от същия характер) съдът приведе в изпълнение и наказание от 1 година лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим, отделно от наказанието по настоящото споразумение.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Крими

Междусъседски спор в Габрово завърши със стрелба и закана за убийство

Published

on

Междусъседски конфликт в Габрово завърши със стрелба и закана за убийство, а по случая е образувано досъдебно производство.

По първоначална информация на 4 юни, около 16.15 часа възникнал спор между съседи. Мъж на 56 години отправил заплахи към свой съсед, след което произвел изстрел с газов пистолет.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия извършителят била задържан. Оръжието му било иззето.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица