Свържи се с нас

Крими

„Готвач“ на метамфетамин получи условна и глоба от 2500 лв.

Published

on

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

В съдебно заседание по наказателно дело от общ характер, проведено в началото на тази седмица, състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Василева, одобри споразумение между заместник-окръжен прокурор Шикова при Окръжна прокуратура – Габрово и защитника на подсъдимия А.А. от Габрово, с което на последния се налага наказание от 2 години лишаване от свобода – условно и 2 500 лева глоба, за произвеждане и държане на наркотици с цел разпространение и държане на прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество.

Съгласно споразумението А.А. се признава за виновен в това, че на 8 май миналата година, в габровското село Гергини, в съучастие като извършител със С.С. (помагач) от с. Гергини, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, произвел и държал с цел разпространение в себе си и в лек автомобил Пежо 307 общо 14,98 грама метамфетамин на стойност 374,50 лева.

За извършеното престъпление на подсъдимия А.А. бе определено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода и глоба в полза на държавата в размер на 2 500 лева.

Със споразумението А.А. се признава за виновен и в това, че на горепосочената дата, в съучастие със С.С., без надлежно разрешително държал в лек автомобил Пежо, в жилището си в Габрово и в гараж към къща в с. Гергини, прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество.

За извършеното престъпление на А.А. се определя наказание от 2 години лишаване от свобода.

За извършените две престъпления на подсъдимия се определя общо наказание от 2 години лишаване от свобода, изпълнението на което, се отлага с изпитателен срок от 4 години. Към това наказание се присъединява и наказанието глоба в полза на държавата в размер на 2 500 лева.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда по отношение на подсъдимия А.А.

Между страните не бе постигнато споразумение по отношение на втория подсъдим по делото – С.С. от с. Гергини,  поради което производството следва да продължи по общия ред след определяне на нов съдия-докладчик.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Образуваха досъдебно производство за смъртта на блъсната на бул.“Трети март“ жена

Published

on

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.1  б. «в» във вр. с чл.342 ал.1  от НК.

Образувано е за това, че около 18.00 часа на 1 декември в Габрово, на бул.“Трети март“ срещу № 27, при управление на моторни превозни средства, са нарушени правилата за движение по пътищата и е предизвикано пътнотранспортно произшествие между л.а.“Фолксваген Поло“, управляван от А.Ч. от Габрово, л.а.“Дачия Сандеро“, управлява от В.В. от Габрово и пешеходец Д.И. от Габрово, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на пешеходеца.           

Неотложните следствени действия са извършени от екип на Областна дирекция на МВР – Габрово с участие на автоексперт в присъствие на дежурния прокурор от Окръжна прокуратура – Габрово.

Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.             

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Тихомир Петков е новият окръжен прокурор на Габрово

Published

on

Прокурор Тихомир Петков встъпи в длъжност „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна  прокуратура – Габрово, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“. Актът за встъпване в длъжност беше връчен днес, 2 декември, от Таня Недкова – административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

На встъпването присъстваха Антоанета Чакърова – прокурор от Апелативна прокуратура – Велико Търново, отговорник за Габровски съдебен район в АП, Атанас Йорданов – завеждащ Окръжен следствен отдел и прокурорите от ОП Габрово.

Прокурор Петков е избран за длъжността с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 16.11.2022 г.

Прокурор Петков има над 33 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалната си кариера започва през 1989 г. като следовател в Следствен отдел при ОУ МВР – Габрово. От 2009 г. започва работа като прокурор в Районна прокуратура – Севлиево и заема последователно длъжностите „заместник-районен прокурор“ и „районен прокурор“.

От 2021 г. е на ръководни длъжности в Районна прокуратура–Габрово като „заместник на административния ръководител- заместник районен прокурор“, „и.ф.административен ръководител – районен прокурор“ и „административен ръководител-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напушен крими младеж бяга през глава в Габрово, погнат от полицаи

Published

on

Полицията в Габрово залови 20-годишен криминално проявен местен младеж, шофирал напушен и опитал да осуети проверката си, бягайки от опитващите да го проверят органи на реда.

Екшънът се разиграл в сряда, 30 ноември. Около 17.05 часа в района на ул.“Генерал Николов“ полицейски служители подали знак за спиране със стоп-палка на водача на “Фолксваген Поло“.

Въпреки подадения сигнал, шофьорът на автомобила вместо да отбие за проверка, продължил движението си в посока площад “Марсел де Бископ“, където на паркинга пред ЖП-гарата изоставил колата си и побягнал през железопътните релси.

Там обаче бил задържан от хукналите по петите му униформени служители. При извършената справка била установена самоличността на лицето. Това бил 20-годишен криминално проявен габровец.

Младежът бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за марихуана. Младежът отказал кръвна проба.

Същият бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо производство.

37-годишен мъж от село Поповци бе уличен в кражбата на мултифункционален комплект “BOSCH” от голям търговски обект, съобщават още от полицията по отношение на разкритите престъпления от последните дни.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица