Свържи се с нас

Новини

Три проекта по проект „Красива България“ очакват одобрение

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Три проектни предложения по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“, подадени от област Габрово, по Проект „Красива България” очакват одобрение, информираха от Областна администрация – Габрово.

В Кампания 2016 са кандидатствали: Община Габрово за благоустрояване на дворните площи на детска ясла „Славейче“, Община Севлиево за подобряване условията в детска градина „Снежанка” в с. Душево и Община Трявна за МБАЛ „Д-р Теодосии Ветанов” за преустройство на отделения за физикална терапия. Общата стойност на предложенията е 571 487,04 лв.

В Кампания 2016 за набиране на кандидати за участие по Проект „Красива България” са получени общо103 проекто-предложения. След разглеждането им по допустимост, до 20 февруари ще се извърши оценяване и класиране на тези от тях, които са вписани в Централния регистър на кандидатстващи проекти.

Проекто-предложенията, които са получили най-много точки при оценяването по отделните мерки, ще бъдат предложени на Управителния съвет на Проект „Красива България” за одобряване за финансиране и реализация през 2016 г. Управителният съвет ще извърши одобряването с решение, което ще се утвърди от министъра на труда и социалната политика.

Списъкът с одобрените обекти за 2016 г. ще бъде оповестен в интернет-страницата на Проект „Красива България”, а всички одобрени кандидати ще бъдат известени чрез писма за подписване на споразумения с Министерство на труда и социалната политика.

Вписаните обекти в Централния регистър на кандидатстващи проекти, които няма да бъдат одобрени през първото тримесечие на 2016 г., но които са следващи по ред в класирането, ще останат в режим на разглеждане от Управителния съвет след изтичане на полугодието, при условие, че за тяхната реализация изборът на изпълнител на СМР не подлежи на открита процедура.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Карнавалът в Габрово (Галерия от снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

26-годишната, хваната зад волана дрогирана, остава в ареста

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово, Районен съд – Севлиево взе мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на 26-годишна жена, извършила престъпление по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, във вр. чл. 28, ал.1 от НК.

Жената с инициали С. М. е привлечена в качеството на обвиняема за това, че на 17 май т.г., около 23.30 часа, в Севлиево, управлявала лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред.

Деянието било извършено повторно, след като жената била осъдена с влязло в сила на 14.04.2022 г. споразумение на Районен съд – Разград за друго такова престъпление.

Деянието, за което С. М. е привлечена в качеството на обвиняема, е било извършено при условията на повторност и в изпитателния срок на предходни 5 присъди. Жената е била обявена за издирване по водени срещу нея наказателни производства в цялата страна.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност обвиняемата да се укрие или да извърши други престъпления.

Поради това Районният съд в Севлиево уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Районния съд в Севлиево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Габрово. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Ново съзвездие в небето над Габрово!

Published

on

Ново съзвездие ще се образува в небето над Габрово в нощта на Карнавала, 21 май. Вижданото последно от местни хора преди 162 години „природно явление“, силно ще прилича на един от символите на нашия град, който макар и без опашка, лесно може да бъде разпознат.

Появата му на небесния свод ще бъде съчетана с магически шоу спектакъл, невиждан по своите мащаби в България, който ще впечатли и остави без дъх всички на площад „Възраждане“ в събота вечер.

Космическото събитие над Габрово за последно е било наблюдавано от хората през ранната пролет на 1860 година. Според последните записки на водещи астролози, въпросното съзвездие се намира между Голяма и Малка мечка, силно наподобяващо формата на безопашата котка.

В извадка от достоверни източници то се разкрива най-ясно между 22.00 и 23.00 часа. Случайно или не, много габровци приемат, че появата му символизира началото на нашия град и заради това го избират за символ на хумора.

Това природно явление не остава незабелязано от западните държави. Хора, със сериозни имена в областта на науките, проявяват сериозен интерес към него. За документирането му дори самият Илон Мъск възнамерява да изпрати част от своите сателити, които да заснемат от космоса събитието.

Неповторимото звездно шоу започва веднага след концерта на Група „Остава“, около 22.00 часа, и ще може да бъде наблюдавано още от всички места в Габрово, имащи пряка видимост към пространството над площад „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица