Свържи се с нас

Крими

Спипаха крадец, задигнал две коли и потрошил други девет

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

23-годишен мъж от севлиевското село Душево, осъждан за кражби, е бил уличен в извършването на две автокражби и увреждането на няколко други коли.

Разследващите полицаи влезли в дирите му, след като го уличили в противозаконното отнемане на „Рено Сценик“, паркирано в гараж на ул. „Ген. Столетов“ в Севлиево. По-късно след кражбата автомобилът бе намерен изоставен след претърпяна катастрофа, в района на същата улица.

В хода на работата по изясняване на случая криминалистите установили, че мъжът отнел противозаконно още един автомобил – „Фолксваген Голф“, паркиран пред севлиевската болница.

Старият познайник на полицията бил уличен още за извършител на серия увреждания на леки автомобили, паркирани в различни точки на Севлиево.

През януари счупил стъклата на предните врати на 9 автомобила: на „Мазда“, паркиран на ул. „Гочо Куев“, на л.а. „Кия“, паркиран на ул. „Ильо Влаев“, на л.а. „Киа Соренто“, паркиран на ул. „Г. Бенковски“, на л.а. „Рейндж Ровър“, паркиран на ул. Гладстон, откъдето откраднал оставен в купето парфюм, на л.а. „Фолксваген Поло“, паркиран на ул. Иван Преснаков, на л.а. „Ауди“, паркиран на ул. „Гладстон“, оттам откраднал около 15 лв. на монети, на л.а. „Фолксваген Венто“ и на л.а. „Фолксваген Пасат“, паркирани на ул. Кирил и Методий“ , и на л.а. „Форд Фокус“, паркиран на ул. Втори юли, откъдето откраднал документи.

През февруари извършил други 3 престъпления: счупил част от стъклата на  л.а. „Пежо 307“, паркиран на ул. „Гладстон“, и на л.а. „БМВ“, паркиран на ул. „Хан Аспарух“, на който откраднал двете му регистрационни табели, проникнал и в незаключен л.а. „Опел Астра“, паркиран на ул. „Гочо Куев“.

Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа, след което му е наложена постоянна мярка за задържане.  Работата по цялостното изясняване на случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Образуваха досъдебно производство за смъртта на блъсната на бул.“Трети март“ жена

Published

on

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.1  б. «в» във вр. с чл.342 ал.1  от НК.

Образувано е за това, че около 18.00 часа на 1 декември в Габрово, на бул.“Трети март“ срещу № 27, при управление на моторни превозни средства, са нарушени правилата за движение по пътищата и е предизвикано пътнотранспортно произшествие между л.а.“Фолксваген Поло“, управляван от А.Ч. от Габрово, л.а.“Дачия Сандеро“, управлява от В.В. от Габрово и пешеходец Д.И. от Габрово, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на пешеходеца.           

Неотложните следствени действия са извършени от екип на Областна дирекция на МВР – Габрово с участие на автоексперт в присъствие на дежурния прокурор от Окръжна прокуратура – Габрово.

Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.             

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Тихомир Петков е новият окръжен прокурор на Габрово

Published

on

Прокурор Тихомир Петков встъпи в длъжност „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна  прокуратура – Габрово, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“. Актът за встъпване в длъжност беше връчен днес, 2 декември, от Таня Недкова – административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

На встъпването присъстваха Антоанета Чакърова – прокурор от Апелативна прокуратура – Велико Търново, отговорник за Габровски съдебен район в АП, Атанас Йорданов – завеждащ Окръжен следствен отдел и прокурорите от ОП Габрово.

Прокурор Петков е избран за длъжността с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 16.11.2022 г.

Прокурор Петков има над 33 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалната си кариера започва през 1989 г. като следовател в Следствен отдел при ОУ МВР – Габрово. От 2009 г. започва работа като прокурор в Районна прокуратура – Севлиево и заема последователно длъжностите „заместник-районен прокурор“ и „районен прокурор“.

От 2021 г. е на ръководни длъжности в Районна прокуратура–Габрово като „заместник на административния ръководител- заместник районен прокурор“, „и.ф.административен ръководител – районен прокурор“ и „административен ръководител-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напушен крими младеж бяга през глава в Габрово, погнат от полицаи

Published

on

Полицията в Габрово залови 20-годишен криминално проявен местен младеж, шофирал напушен и опитал да осуети проверката си, бягайки от опитващите да го проверят органи на реда.

Екшънът се разиграл в сряда, 30 ноември. Около 17.05 часа в района на ул.“Генерал Николов“ полицейски служители подали знак за спиране със стоп-палка на водача на “Фолксваген Поло“.

Въпреки подадения сигнал, шофьорът на автомобила вместо да отбие за проверка, продължил движението си в посока площад “Марсел де Бископ“, където на паркинга пред ЖП-гарата изоставил колата си и побягнал през железопътните релси.

Там обаче бил задържан от хукналите по петите му униформени служители. При извършената справка била установена самоличността на лицето. Това бил 20-годишен криминално проявен габровец.

Младежът бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за марихуана. Младежът отказал кръвна проба.

Същият бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо производство.

37-годишен мъж от село Поповци бе уличен в кражбата на мултифункционален комплект “BOSCH” от голям търговски обект, съобщават още от полицията по отношение на разкритите престъпления от последните дни.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица