Свържи се с нас

Новини

Наградиха победителите от турнира по стрелба с лък „Купа Габрово“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Общо 79 състезатели се включиха в Националния турнир по стрелба с лък „Купа Габрово“, който се проведе от 22 до 24 януари в зала „Орловец“. Свои представители изпратиха 11 спортни клубове от страната: СК „Загорски стрелец“ – Стара Загора, ОМСК „Тракиец-Садово“ – Садово, СК „Динамикс“ – Силистра, русенският СК „Джамбо-2006“, СК „Раптор Арчери“ – Казанлък, СК „Етър-78“ – Велико Търново, софийските спортни клубове „Габарит“, „Робин Худ“ и „Феникс Арчъри“, както и два клуба от Разград „Йотов Арчъри Академи“ и „Антибиотик“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на община Габрово Таня Христова откри турнира заедно с председателя на Българската федерация Стрелба с лък – Даниел Павлов.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Състезанието се проведе в категориите мъже и жени над 20 години, девойки/младежи до 20 години и кадети/кадетки до 17 години. Участниците мериха сили в дисциплините олимпийски стил и компаунд.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В олимпийския стил първото място в крайното класиране при мъжете зае Мирослав Мирчев от русенския спортен клуб „Джамбо-2006“. На второ място се класира Венцислав Великов от софийския СК „Робин Худ“, а на трето – Дамян Дачев от СК „Етър-78“ – Велико Търново.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

При жените на първо място е Добромира Данаилова от СК „Йотов Арчъри Академи“ – Разград, второ място отвоюва Лилия Еленкова от СК „Робин Худ“ – София, а на трето място се класира Кадрие Юкселова от софийския клуб „Феникс Арчъри“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

От младежите първо място грабна Мирослав Цонев от СК „Етър-78“ – Велико Търново, на второ място е Никола Николов ОМСК „Тракиец-Садово“ – Садово. В категорията девойки първенец стана Диана Кьорчева, а второ място зае Александра Генова. Двете състезателки са от великотърновския клуб „Етър-78“. Десислава Михова от софийския СК „Робин Худ“ се класира трета.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

При кадетите първо място отвоюва Тодор Пендов, а второто зае Васко Тодоров – двамата са представители на ОМСК „Тракиец-Садово“ – Садово. Мирослав Миткин от СК „Динамикс“ – Силистра е на трето място. В категорията кадетки на първо място е Йорданка Атанасова от ОМСК „Тракиец-Садово“ – Садово, втора стана Никол Недялкова от великотърновския СК „Етър-78“, а трета е Теодора Иванова от софийския клуб „Феникс Арчъри“.

В дисциплината компаунд при мъжете първи се класира Виктор Николов от русенския СК „Джамбо-2006“, второ място зае Васил Гергинов от СК „Робин Худ“ – София, трети е Мартин Матев от СК „Габарит“- София.

Първа при жените стана Дениза Величкова, представител на софийския клуб „Габарит“. Почетното второ място грабна съотборничката й Диляна Антонова, а третото място зае Даниела Станева, състезателка на разградския клуб „Йотов Арчъри Академи“.

Организатори на Националния турнир по стрелба с лък „Купа Габрово“ са Община Габрово съвместно със СК „Робин Худ“ – София.

Държавното първенство по стрелба с лък на закрито, което ще бъде от 19 до 21 февруари т. г., отново ще се проведе в спортна зала „Орловец“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица