Свържи се с нас

Новини

Наградиха победителите от турнира по стрелба с лък „Купа Габрово“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Общо 79 състезатели се включиха в Националния турнир по стрелба с лък „Купа Габрово“, който се проведе от 22 до 24 януари в зала „Орловец“. Свои представители изпратиха 11 спортни клубове от страната: СК „Загорски стрелец“ – Стара Загора, ОМСК „Тракиец-Садово“ – Садово, СК „Динамикс“ – Силистра, русенският СК „Джамбо-2006“, СК „Раптор Арчери“ – Казанлък, СК „Етър-78“ – Велико Търново, софийските спортни клубове „Габарит“, „Робин Худ“ и „Феникс Арчъри“, както и два клуба от Разград „Йотов Арчъри Академи“ и „Антибиотик“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на община Габрово Таня Христова откри турнира заедно с председателя на Българската федерация Стрелба с лък – Даниел Павлов.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Състезанието се проведе в категориите мъже и жени над 20 години, девойки/младежи до 20 години и кадети/кадетки до 17 години. Участниците мериха сили в дисциплините олимпийски стил и компаунд.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В олимпийския стил първото място в крайното класиране при мъжете зае Мирослав Мирчев от русенския спортен клуб „Джамбо-2006“. На второ място се класира Венцислав Великов от софийския СК „Робин Худ“, а на трето – Дамян Дачев от СК „Етър-78“ – Велико Търново.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

При жените на първо място е Добромира Данаилова от СК „Йотов Арчъри Академи“ – Разград, второ място отвоюва Лилия Еленкова от СК „Робин Худ“ – София, а на трето място се класира Кадрие Юкселова от софийския клуб „Феникс Арчъри“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

От младежите първо място грабна Мирослав Цонев от СК „Етър-78“ – Велико Търново, на второ място е Никола Николов ОМСК „Тракиец-Садово“ – Садово. В категорията девойки първенец стана Диана Кьорчева, а второ място зае Александра Генова. Двете състезателки са от великотърновския клуб „Етър-78“. Десислава Михова от софийския СК „Робин Худ“ се класира трета.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

При кадетите първо място отвоюва Тодор Пендов, а второто зае Васко Тодоров – двамата са представители на ОМСК „Тракиец-Садово“ – Садово. Мирослав Миткин от СК „Динамикс“ – Силистра е на трето място. В категорията кадетки на първо място е Йорданка Атанасова от ОМСК „Тракиец-Садово“ – Садово, втора стана Никол Недялкова от великотърновския СК „Етър-78“, а трета е Теодора Иванова от софийския клуб „Феникс Арчъри“.

В дисциплината компаунд при мъжете първи се класира Виктор Николов от русенския СК „Джамбо-2006“, второ място зае Васил Гергинов от СК „Робин Худ“ – София, трети е Мартин Матев от СК „Габарит“- София.

Първа при жените стана Дениза Величкова, представител на софийския клуб „Габарит“. Почетното второ място грабна съотборничката й Диляна Антонова, а третото място зае Даниела Станева, състезателка на разградския клуб „Йотов Арчъри Академи“.

Организатори на Националния турнир по стрелба с лък „Купа Габрово“ са Община Габрово съвместно със СК „Робин Худ“ – София.

Държавното първенство по стрелба с лък на закрито, което ще бъде от 19 до 21 февруари т. г., отново ще се проведе в спортна зала „Орловец“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Раздават още награди за депозиране във вендинг системата за отпадъци

Published

on

С изключителен ентусиазъм габровци приеха каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. До момента са предадени над 50 000 опаковки.

Във вторник, 5 юли, ще бъдат раздавани наградите, за които стотици хора събираха талони от вендинг автоматите, съобщи Мария Радойчева, главен експерт в Дирекция „Инфраструктура и екология“ в Община Габрово.

Поради огромния интерес предоставянето на спечелените еко предметни награди ще се случи на специална шатра, разположена на пл. „Възраждане“ от 09.30 до 17.30 часа. В съответствие с регламента на инициативата наградите се предоставят всеки първи работен вторник на месеца. Наградите се предоставят до изчерпване на количествата.

В резултат на обявената от Община Габрово покана за партньорство, към инициативата вече се присъединиха и двама нови партньори – Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ и книжарници „Златев“. Предоставените от тях награди ще бъдат включени в кампанията за следващото награждаване, което предстои на 2 август.

Поканата за партньорство остава отворена към всички заинтересовани страни, които могат да се свържат с екипа на Община Габрово на тел.: 066 818 311 или на e-mail: gabrovo@gabrovo.bg. Депозитната вендинг система е реализирана и се организира от Община Габрово.

Системата включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки, а точките се превръщат в награди.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Бронзов медал донесе най-малкият габровски шахматист Иван Екимов

Published

on

6-годишният състезател от ШК „Орловец 1997“ Иван Екимов се завърна с бронзов медал от Детски шахматен турнир „Георги Раковски“ в Котел.

Иван постигна 3 победи от 7 партии и заслужено зае трето място в горната възрастова група – при 8-годишните.

По три точки постигнаха и другите състезатели на ШК „Орловец 1997“, които участваха в турнира – 9-годишният Росен Нанев и 8-годишната Никол Пенчева, която се нареди четвърта при момичетата във възрастовата си група.

Турнирът, който е организиран от Община Котел и ШК „Марица-Изток“ важи за FIDE рейтинг по ускорен шахмат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Община Трявна представи дейността си пред ученици и преподаватели от 5 държави

Published

on

През изминалите дни ръководството на Община Трявна се срещна с ученици, педагози и ръководители на образователни институции от пет държави – Испания, Португалия, Румъния, Гърция и Хърватска. Повод за посещението на чуждестранните делегати в Трявна бе международния проект “Changing schools, changing lives”, в реализирането на който участва Средно училище “Петко Р. Славейков”.

“Нашето Славейково училище си сътрудничи с още пет институции при реализирането на проект “Changing schools, changing lives”, съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз. Темата на проекта е превенция на ранното отпадане на деца от училище и споделяне на добри практики от страните партньори при реализирането на образователни програми и политики“, сподели Калоян Узунов – преподавател в тревненската гимназия и координатор на проекта.

Така, в Заседателна зала № 403 в сградата на общинска администрация, кметът на община Трявна и заместник-кметът посрещнаха общо 11 ученици и 18 учители, педагози и ръководители от държавите – партньори на проекта, както ученици и педагози от Славейковото училище – домакин на сегашната международна среща по реализирането на “Changing schools, changing lives”.

Силвия Кръстева запозна присъстващите с дейността, която местната власт реализира в момента, както и проектите, които се изпълняват по национални и европейски проекти. “Изпълняваме изключително много проекти в момента, както такива, свързани с инфраструктурата в населените места, така и такива, свързани с културната, просветна и образователна дейност. За нас това е от огромно значение, защото по този начин повишаваме качеството на живот на местното население и осигуряваме условия за развитие в положителна насока. Стремим се да реализираме разнообразни и богати събития, с които да поддържаме високото ниво на туристопоток и да привличаме, разбира се, още и още хора, защото едно от основните неща, на които разчита нашия град е туризма!”, сподели кметът на община Трявна и представи част от спечелените проекти, като този, който ще изгради център за кинезитерапия в СУ “Петко Р. Славейков” и този, който ще допринесе за повишаване на енергийната ефективност с подмяна на старите осветителни тела от уличната мрежа с нови LED осветителни такива.

Младежките дейности, реализирани в община Трявна представи заместник-кметът Марин Маринов, който е и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

“Чрез Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни се стремим да поддържаме непрекъснато активността и ангажираността на подрастващите, към които е насочена и нашата дейност. Организираме и провеждаме различни семинари, литературни и арт конкурси, детски фестивали, различни пленери, както и мероприятия сред природата. По този начин успяваме да развием уменията, качествата и таланта на нашите деца и да им покажем, че активността в образователните прояви може да им донесе само ползи и те могат да бъдат добрият пример и поводът за гордост на всички нас!” подчерта зам.-кметът Маринов.

Добри практики, успешно реализирани европроекти, качествени резултати от всяка една страна – партньор на проекта споделиха и представителите на чуждестранните делегации. Двете страни обмениха опит и потвърдиха общото мнение, че подобни срещи са изключително полезни за развитието на образователната и просветна сфера.

“Радваме се, че ръководството на Община Трявна отдели време и внимание на партньорите по проекта и се надяваме на ползотворно сътрудничество в областта на образованието и културата и за в бъдеще“, каза още Калоян Узунов. В рамките на една седмица, домакините по проекта “Changing schools, changing lives” споделяха опита си в прилагането на Проектно-базираното обучение в училище, запознаваха партньорските институции с възможностите, които учебното заведение осигурява на учениците за активно участие в учебния процес и успяха да реализират провеждането на съвместни занаяти с ученици от Хърватска и Испания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица