Свържи се с нас

Крими

Съдят арогантен мъж, „уволнявал и пребивал“ длъжностни лица

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Районна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж за грубо нарушаване на обществения ред, извършено в условията на опасен рецидив и за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

Повдигнатото обвинение срещу Мирослав Я. е за това че за периода 01.06.2015г. – 06.08.2015г. в Габрово при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянията се отличават с изключителна дързост.

На 01.06.2015г. в сградата на Центъра за спешна медицинска помощ – Габрово, обвиняемият нахлул в кабинета на директора и отправил заплахи за саморазправа „Ще Ви наритам, ще Ви пребия. Заминавам при министъра, от утре си уволнен“.

Ден по-късно в сградата на КАТ“Пътна полиция“ нахълтал в стаята на началник сектор изричайки отново заплахи за физическа саморазправа, след което пред входа на сградата на КАТ, в присъствието на всички служители от сектора, отправил закани за уволнение на служители, че ще бъдат пребити, ако не му върнат Свидетелството за управление на моторно превозно средство.

На 19.06.2015г. в магазин на „Мобилтел“, по същия начин отправил обидни думи и заплахи към служител, като хвърлил ключове и портмоне по бюрото.

На 06.08.2015г. в жилището си отказал да приеме призовка от полицейските служители, отново отправил обидни думи и заплахи и от терасата хвърлял по тях метални предмети.

Срещу Мирослав Я. е повдигнато обвинение и за това, че на 19.06.2015г. в магазин на „Мобилтел“ причинил по хулигански подбуди лека телесна повреда на служител.

Обвиняемият е осъждан на три години лишаване от свобода, като наказанието е изтърпял на 02.05.2015г – месец преди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Акция „избори“ в Габрово и село Душево

Published

on

Специализираната полицейска операция за противодействие укриването на обороти от продажби на стоки, разпространение на акцизни стоки, без наличие на български акцизен бандерол и организиране на контролиран вот, във връзка с насрочените парламентарни избори, на територията на област Габрово продължава.

Вчера, 29 септември, тя бе реализирана в Габрово и село Душево. В хода на провежданата акция са били проверени 9 търговски обекта – от тях две заложни къщи в Габрово и 7 магазина за продажба на хранителни стоки в село Душево.

В 1 от проверените обекти било установено, че не е отчетен оборотът от продажба за деня. В тази връзка служители на НАП – Велико Търново са съставили на собственика му акт за установено административно нарушение. В другите проверявани обекти не са били констатирани нарушения.

Служители на НАП са съставили и констативен протокол за установената фактическа обстановка. Не са били установени данни за подготвяни и/или извършени престъпления против политическата права на гражданите.

Ден преди акцията в Габрово и с.Душево, на територията на село Яворец е била проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, престъпления против политическите права на гражданите и организиране на контролиран вот във връзка с изборите.

Установени са били 8 нарушения, за които са наложени 4 глоби с фиш и са съставени 4 акта.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Акция за изборна търговия в Дряново и село Шумата

Published

on

Вчера служители от Областната дирекция на МВР – Габрово, колегите им севлиевската полиция и служители на Териториална дирекция на НАП – Велико Търново взеха участие в специализирана полицейска операция за противодействие укриването на обороти от продажби на стоки, разпространение на акцизни стоки, без наличие на български акцизен бандерол и организиране на контролиран вот, във връзка с насрочените за неделя, 2 октомври, парламентарни избори.

В хода на провежданата операция са били проверени 4 магазина за продажба на хранителни стоки в село Шумата и 1 магазин за продажба на хранителни стоки в Дряново.

В проверения обект в града било установено, че не е отчетен оборотът от продажба за деня. В тази връзка служителите на НАП съставили на собственика му акт за установено административно нарушение. В другите проверявани обекти не са констатирани нарушения.

Данъчните съставили и 2 констативни протокола за установената фактическа обстановка. По време на акцията не са били установени данни за подготвяни и/или извършени престъпления против политическата права на гражданите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Разсеян шофьор блъсна младо момиче, пресичащо на пешеходна пътека

Published

on

22-годишно момиче пострада след като бе блъснато от кола, докато пресича на пешеходна пътека.

Инцидентът е станал вчера, 28 септември, около 11.45 часа в района на ул.“Брянска“.

Девойката е била ударена от лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 57-годишен мъж.

Той не я пропуснал, докато пресичала на пешеходната пътека и я ударил с предната дясна част на автомобила.

Пострадалата била откарана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където е била установена луксация на опашни прешлени.

След прегледа младата жена е освободена за домашно лечение. Пробите за алкохол са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица