Свържи се с нас

Икономика

Осемдесет и седем сдружения на собственици по програмата за саниране

Published

on

снимка: Община Севлиево, Архив

снимка: Община Севлиево, Архив

В понеделник областният управител на Габрово Николай Сираков ще присъства на среща, организирана от министър Лиляна Павлова, на която ще бъдат обсъдени последните промени в методическите указания за работа по Националната програма за енергийна ефективност и ще бъдат дадени нови насоки за работата по нея.

По време на срещата ще се разискват и възможностите за финансиране на мерки по енергийна ефективност по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.

Поканени за участие в срещата са представители на Националното сдружение на общините в Република България, всички областни управители, кметове на общини, представители на Управляващия орган на ОПРР, представители на Българска банка за развитие, на Министерство на финансите и др.

Към 15.01.2016 г. за област Габрово са регистрирани 87 сдружения на собственици по програмата за енергийно обновяване. Съотнесена цифрата по общини показва най-много в Габрово – 53 бр., за община Севлиево 30 бр. като там има голям брой регистрирани, които кандидатстват по „Енергийна ефективност в периферните райони” по Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на ОПРР на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. (ОПРР) и само 11 бр. са кандидатсвали по Националната програма; за Трявна регистрираните сдружения на собствениците са 4.

По информация от общините в региона към 15.01.2016 г сключените тристранни договори между кметовете на общини, областния управител и Българската банка за развитие за областта са 45, като за Габрово – 33 договора, Севлиево – 9 и Трявна – 3.

34 сгради са със стартирало изготвяне на техническо обследване, а 3 сгради от община Севлиево вече са със стартирали строително монтажни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица