Свържи се с нас

Новини

Младежите на БСП с цел – 125 нови членове до 1 август

Published

on

снимка: БСП - Габрово

снимка: БСП – Габрово

125 нови членове си е поставило за цел да приеме до 1 август тази година Младежкото обединение на БСП. Това заяви в Плевен на пресконференция председателят на областната структура на МО на БСП Стефан Бурджев, информираха от централата в партията в Габрово. Приемът на поне толкова млади социалисти ще е символичен, тъй като тази година на 1 август ще бъде чествана 125-ата годишнина на партията.

През почивните дни младите социалисти от Плевен бяха домакини на Регионална младежка среща, в която се включиха около 150 участници от Видин, Враца, Монтана, Русе, Велико Търново, Габрово и Ловеч. Те дебатираха по темите: „Политическите процеси в България и Европа” и „Предизвикателствата пред БСП”.. Специален гост бе и лидерът на партията Михаил Миков.

„Наблегнете на идеята, на социалното, на справедливостта. Наблегнете на чувството за свобода“. Към това призова Михаил Миков присъстващите. Според председателя на БСП партията навлиза в своята 125-годишна история и това трябва да дава сила и самочувствие на младите социалисти. Той бе категоричен, че те трябва да бъдат критични, но със самочувствие, че са част от партия, съхранила себе си през годините. На младежкото събиране Миков изрази позиция, че всеки, който членува в партията, трябва да има силата да бъде и в опозиция и от опозиция да се изправи и да поведе напред.„Ежедневно доказваме на хората, че ги представляваме, когато се увеличава възрастта за пенсиониране, когато дори и да си здравноосигурен се приемат закони, които казват, че пак ще плащаш, като отидеш при лекар, или ще чакат. В областта на образованието оскъдният ресурс трябва да бъде насочен към държавните и общинските училища, а не към частните.Това са темите, които ние искаме да поставяме, а управляващите да дават отговор”, обясни Миков.

Сред участниците в срещата бяха Вероника Делибалтова, председател на Националното младежко обединение на БСП, Станислав Владимиров, организационен секретар на БСП, Стефан Стефанов, член на ИБ на НС на БСП, Стоян Мирчев, депутат.

Председателят на младежкото обединение на социалистите Вероника Делибалтова, посочи че последните месеци расте приемът на млади хора в БСП, като това доказва, че партията има своя потенциал на развитие.

Депутатът Стоян Мирчев коментира новоприетия закон за образованието, който според него ще създаде сериозни проблеми. По отношение на здравеопазването, депутатът посочи, че правителството дели обществото на хора със средни и ниски възможности, които няма да имат право на здравеопазване, и хора на елита. Като сериозен проблем бе определен и колапсът в направление сигурност. Младите социалисти са силно обезпокоени от факта, че държавата реално е абдикирала в един много тежък момент, особено в настоящата международна обстановка и силния бежански поток. Депутатът бе категоричен, че единствената реална опозиция в Парламента в момента е БСП.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ограничават движението в района на Севлиево на главния път София – Варна

Published

on

От утре – 6 октомври, се ограничава движението в посока Варна по път I-4 в района на Севлиево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За изпълнение на дейности по пътната настилка при укрепване на свлачището при 84-ти км на първокласния път и откоса от южната му страна трафикът от първокласния път ще се отклонява при п. в. „Севлиево“ по обходни маршрути за леките и тежкотоварните превозни средства.

Автомобилите до 3,5 т ще преминават през Севлиево – с. Богатово – път I-4, а преводните средства над 3,5 т ще се насочват по пътя Севлиево – Драгановци – Габрово – п.в. „Поповци“ – път III-5004 /Обход на Габрово/ – Киевци – Думници – Рязковци – път I-5 Габрово – Дряново – Велико Търново – път I-4.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява за причиненото неудобство при пътуването, но укрепителните дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по първокласния път.

С изпълнението на проекта ще се спре разрушителното действие на свлачищния процес, възникнал от дестабилизиране на откоса поради високото ниво на река Росица, както и от водонасищане на насипа от лошото отводняване на пътя.

До момента укрепителните дейности чрез изграждането на две силови укрепителни пилотни системи се изпълняваха без отбиване на движението. Сега предстои да се изпълнят дейностите по пътната настилка, като се очаква те да завършат до края на октомври 2022 г.

Отводняването ще се осъществява посредством надлъжния и напречния наклон на пътя, както и чрез нови окопи, подокопни дренажи и контролно-ревизионни шахти, които ще отвеждат повърхностните и дренираните от пътния насип води извън компрометирания участък. Ще бъде възстановена и настилката като се създадат необходимите условия за безопасно преминаване на моторните превозни средства.

Обектът се изпълнява по проект за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Разпитаха 19 свидетели по делото за бащата, убил 2-годишната си дъщеря

Published

on

Окръжен съд – Габрово откри съдебното следствие по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против Д.М. Севлиево.

Същият е предаден на съд с обвинение в това, че на 4 февруари 2021 год., в жилището си в Севлиево, умишлено умъртвил малолетната си рождена дъщеря, която се е намирала в безпомощно състояние.

В хода на заседанието, проведено на 3 и 4 октомври т.г., бяха разпитани 19 свидетели и 3 вещи лица. Като доказателства по делото бяха приети изискана от съда медицинска документация, както и заключенията на част от експертизите, изготвени на досъдебното производство.

Разглеждане на делото бе отложено за разпит на неявили се свидетели и вещи лица, и за събиране на още писмени доказателства. Следващото заседание е насрочено за края на месец октомври 2022 година.

Припомняме, че след деянието бащата опита да сложи край на живота си. Полицаи го откриха в неадекватно състояние, с порезни рани в областта на китките и глезените. След кървавото убийство извършителят бе транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, а след стабилизирането му, с прокурорско постановление бе принудително настанен в психиатричната болница в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обновеният мъжки отбор на БК „Зограф“ с демо тренировка в Трявна

Published

on

Обновеният отбор на баскетболния клуб „Зограф“ – Трявна, който на практика връща мъжете отново в първенството след дългогодишно прекъсване, бе представен през изминалата събота във възрожденския град. На срещата присъстваха кметът на община Трявна Силвия Кръстева, президентът на българската федерация по баскетбол и единствения българин, играл в НБА, Георги Глушков, президентът на БК „Зограф“ – Трявна Добринка Манева, треньори и състезатели.

Сключеният договор за сътрудничество между тревненския тим и габровския „Чардафон“ дойде тематично с отбелязването на 70-годишния юбилей на баскетбола в Трявна в средата на тази година, с което мъжкият отбор отново ще може да играе в „Б“ група Център на българската баскетболна лига.

„Идеята за този мъжки отбор беше, че цяло лято имахме разговори с клуба на Трявна ‘Зограф“, с нашия клуб „Чардафон“, с кмета и с общината, разговаряхме това нещо да се осъществи, т.е. да работим и двама клуба заедно, за което аз много се радвам като треньор, че успяхме това нещо да го създадем и идеята е всички да разберат, че ние се обединяваме с цел да може да привлечем повече деца и масовост в град Трявна, да има баскетбол и най-вече да има мъжки отбор в град Трявна“, коментира наставникът на БК „Чардафон“ – Габрово Антонио Станков.

Така, тематично пред символа на възрожденска Трявна – часовниковата кула бе направена и първата официална снимка на мъжкия отбор на БК „Зограф“ – Трявна с новите екипи на момчетата. Кметът на община Трявна пожела успех и попътен вятър на играчите, след което бе удостоена с почетна фланелка от треньора на БК „Чардафон“ Антонио Станков.

„В отбора са 15 състезатели. Има и деца, които са под 18 в този отбор, има и мъже, които са над 18, двама треньори – в мое лице и колегата Стефан Иванов, като той ще бъде старши треньор, защото аз съм старши треньор на „А“ група в „Чардафон“. Аз ще помагам и ще му бъда помощник, а той ще бъде старши треньор Стефан Иванов“, допълва още наставникът.

Представянето на отбора бе съчетано и с демонстративна тренировка в двора на СУ „Петко Р. Славейков“, на която момчетата впечатлиха официалните лица с добра физическа форма и подготовка преди началото на сезона.

„Тренировката премина добре, направихме няколко примерни упражнения да видят какво могат момчетата и след това направихме игра 5 на 5 и това беше. Накрая се поздравихме и си пожелахме успех! Глушков и кметът също пожелаха успех на момчетата, имаха разговори с тях, с мен и си пожелахме успех през новия сезон и всички да бъдем здрави!“, сподели Антонио Станков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица