Свържи се с нас

Новини

Мръсните игри на ‘Белия бизнесмен’ Александър Антов (2-ра част)

Published

on

IMG_3857-696x418

След пускането на първата част от „тъмната история“ на така наречения ‚бял бизнесмен‘ Александър Антов се появиха материали и факти, които обаче нямат почва. Затова решихме да публикуваме втора част от историята на този бизнесмен, в която с помощта на юридическо лице ще ви обясним по достъпен начин тъмните и мръсни игри на Александър Антов.

Както е известно, в първата част ставаше въпрос предимно покупко продажби на имоти, фирми, прехвърляния също, ипотеки, запори и прочие. Сега ще обясним малко по-подробно за тях. Преди това обаче ще Ви представим личността Александър Антов.
Личността

От наши източници научихме, че Александър Антов е притежавал СРЕДНО образование. Как се става управител на „Мото Техника“ със средно образование?

Хората около семейството споделят, че само месец след смъртта на Мария Антова, той е довел в къщата си друга жена, която е работила като началник на производството на фирмата. Един любящ и грижовен съпруг толкова бързо ли ще забрави своята любима? Ами скъпите кожи с които е била облечена новата жена? А дали не е имал връзка с нея още по времето, когато е била жива съпругата му? Това можете сами да го прецените, но много близки хора до семейството споделят подобно виждане.

Знаете ли, че Александър Антов е карал свои служители да теглят кредити и да му дават парите? Това може да се провери от самите служители, които и до ден днешен сами си плащат кредитите.

СХЕМИ

През годините до 2014г. ВОТАН ЕООД и Александър Антов, в повечето случаи като съдлъжник, натрупват дълг от 7 млн. лв. Натрупани са кредити в няколко банки – ОББ, Емпорики банк и др. На 04.02.2011г. продава магазина на Граф Игнатиев 40 на фирма „Патримони“. През 2014г. с цел избягване на кредитори (основно ОББ) , ВОТАН ЕООД предприема серия от юридически действия:

04.2014г. ВОТАН ЕООД продава на Зоя Симеонова Будинова къщата в с. Бистрица. (бившата съпруга на А. Антов и майка на Мая Антова).

05.2014г. се вписва договор за наем на магазин бул. България с наемател Агресия груп с управител Зоя Будинова.

Вписването на нотариално заверен договор за наем в този случай е изцяло и с цел утежняване на процедурите по изпълнително производство срещу имота. Тъй като все още няма вписана възбрана от ЧСИ, срокът и условията на договора за наем ще бъдат изпълнени така, както са посочени в договора. Обикновено такива договори се правят за по-дълъг срок (10-20год) и нисък наем, за да може при евентуална продажба чрез ЧСИ наемателят да запази обекта за срока на договора. В случая идеята им е да се утежни имота максимално.

Условно казано, ако договорът е за 10 години и за 2000лв. месечно няма да се появи купувач, който да придобие имота, защото ще трябва да взима 2000лв. наем до края на срока на договора и не може по никакъв начин да го промени. Това позволява на наемателя Агресия груп ЕООД (свързано лице) да продължи да ползва обекта при изгодни условия.

Същите договори за наем са вписани и върху сградите на бул. Рожен 22А.

07.2014г. пак с цел утежняване на имотите е вписан договор за особен залог на търговско предприятие от ВОТАН ЕООД на АГРЕСИЯ ГРУП ЕООД

При породилата се порочна практика на съдия Ченалова и още няколко съдии, с които бяха продадени предприятия с особен залог и бяха заличени ипотеките, адв. Калоянов (тогавашния адвокат на Ал. Антов) го беше посъветвал да направи всички тези действия.

Обикновено при такива договори се създава някоя елементарна клауза, която като не бъде изпълнена на заложния кредитор се дължи неустойка в размери, каквито страните се договорят. Видно от това, че страните са свързани лица (и това което аз знам) неустойката беше 25-26 млн. лв. В случай , че успеят да продадат търговското предприятие, което те са го и направили на 20.11.2014г., идеята е била да се заличат ипотеките на ОББ. Малко преди това, обаче, се вдигна голям шум около практиката на съдия Ченалова и някои други и това беше прекратено (предполагам че ОББ си е завела отделен иск за това нещо).

Другият подводен камък , който се слага на кредитора, е този с прекалено голямата неустойка. Кредиторът АГРЕСИЯ ГРУП ЕООД обявява в несъстоятелност длъжника ВОТАН ЕООД , с което бива отнето правото да се водят искове и изпълнителни дела и другите кредитори биват блокирани със Съвет на кредиторите.

По-голяма част от завода на бул. Рожен 22А е придобит от ОББ чрез публична продан. Останалата част от 956 кв.м. остава собственост на фирма АРТИКС, която прави апорт във фирма Премиум Билд ЕАД , която от своя страна пак е собственост и се управлява от служители на Александър Антов.

Фактическата обстановка е, че фирмата е изградена върху кредити. От 7 млн. задължения към банките, фирмата е загубила голяма част от бизнеса си. Останали са само два магазина в София и 30% от производствената база. Сравнено с предишния обем на работа и пропорционално върху кредитите от банките, положението не е станало по-добро въпреки всички опити за измъкване от кредитори и стартиране на нов бизнес.

За да може да се направи пълен финансов анализ на дружеството, трябва да се направи справка за приходи, разходи, обороти, отчетни ведомости, откъдето да е видно какъв е обемът на работа в момента на предприятието. Тъй като само заплатите на 300 човека са около 400 000 на месец.

Също така е много важно има ли много скрити задължения предимно от физически лица, тъй като те не се виждат никъде по официалните регистри, и какъв е размерът им. Има ли задължения към доставчици и други дружества?

Ако всички ‘бели бизнесмени‘ са такива като личности, шефове и ръководители на бизнеси – дереджето на държавата е в ужасно състояние!

Очаквайте и трета серия от скандалните факти част от живота на Александър Антов и неговото семейство.

Статията е публикувана в Bunt.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица