Свържи се с нас

Новини

Мръсните игри на ‘Белия бизнесмен’ Александър Антов (2-ра част)

Published

on

IMG_3857-696x418

След пускането на първата част от „тъмната история“ на така наречения ‚бял бизнесмен‘ Александър Антов се появиха материали и факти, които обаче нямат почва. Затова решихме да публикуваме втора част от историята на този бизнесмен, в която с помощта на юридическо лице ще ви обясним по достъпен начин тъмните и мръсни игри на Александър Антов.

Както е известно, в първата част ставаше въпрос предимно покупко продажби на имоти, фирми, прехвърляния също, ипотеки, запори и прочие. Сега ще обясним малко по-подробно за тях. Преди това обаче ще Ви представим личността Александър Антов.
Личността

От наши източници научихме, че Александър Антов е притежавал СРЕДНО образование. Как се става управител на „Мото Техника“ със средно образование?

Хората около семейството споделят, че само месец след смъртта на Мария Антова, той е довел в къщата си друга жена, която е работила като началник на производството на фирмата. Един любящ и грижовен съпруг толкова бързо ли ще забрави своята любима? Ами скъпите кожи с които е била облечена новата жена? А дали не е имал връзка с нея още по времето, когато е била жива съпругата му? Това можете сами да го прецените, но много близки хора до семейството споделят подобно виждане.

Знаете ли, че Александър Антов е карал свои служители да теглят кредити и да му дават парите? Това може да се провери от самите служители, които и до ден днешен сами си плащат кредитите.

СХЕМИ

През годините до 2014г. ВОТАН ЕООД и Александър Антов, в повечето случаи като съдлъжник, натрупват дълг от 7 млн. лв. Натрупани са кредити в няколко банки – ОББ, Емпорики банк и др. На 04.02.2011г. продава магазина на Граф Игнатиев 40 на фирма „Патримони“. През 2014г. с цел избягване на кредитори (основно ОББ) , ВОТАН ЕООД предприема серия от юридически действия:

04.2014г. ВОТАН ЕООД продава на Зоя Симеонова Будинова къщата в с. Бистрица. (бившата съпруга на А. Антов и майка на Мая Антова).

05.2014г. се вписва договор за наем на магазин бул. България с наемател Агресия груп с управител Зоя Будинова.

Вписването на нотариално заверен договор за наем в този случай е изцяло и с цел утежняване на процедурите по изпълнително производство срещу имота. Тъй като все още няма вписана възбрана от ЧСИ, срокът и условията на договора за наем ще бъдат изпълнени така, както са посочени в договора. Обикновено такива договори се правят за по-дълъг срок (10-20год) и нисък наем, за да може при евентуална продажба чрез ЧСИ наемателят да запази обекта за срока на договора. В случая идеята им е да се утежни имота максимално.

Условно казано, ако договорът е за 10 години и за 2000лв. месечно няма да се появи купувач, който да придобие имота, защото ще трябва да взима 2000лв. наем до края на срока на договора и не може по никакъв начин да го промени. Това позволява на наемателя Агресия груп ЕООД (свързано лице) да продължи да ползва обекта при изгодни условия.

Същите договори за наем са вписани и върху сградите на бул. Рожен 22А.

07.2014г. пак с цел утежняване на имотите е вписан договор за особен залог на търговско предприятие от ВОТАН ЕООД на АГРЕСИЯ ГРУП ЕООД

При породилата се порочна практика на съдия Ченалова и още няколко съдии, с които бяха продадени предприятия с особен залог и бяха заличени ипотеките, адв. Калоянов (тогавашния адвокат на Ал. Антов) го беше посъветвал да направи всички тези действия.

Обикновено при такива договори се създава някоя елементарна клауза, която като не бъде изпълнена на заложния кредитор се дължи неустойка в размери, каквито страните се договорят. Видно от това, че страните са свързани лица (и това което аз знам) неустойката беше 25-26 млн. лв. В случай , че успеят да продадат търговското предприятие, което те са го и направили на 20.11.2014г., идеята е била да се заличат ипотеките на ОББ. Малко преди това, обаче, се вдигна голям шум около практиката на съдия Ченалова и някои други и това беше прекратено (предполагам че ОББ си е завела отделен иск за това нещо).

Другият подводен камък , който се слага на кредитора, е този с прекалено голямата неустойка. Кредиторът АГРЕСИЯ ГРУП ЕООД обявява в несъстоятелност длъжника ВОТАН ЕООД , с което бива отнето правото да се водят искове и изпълнителни дела и другите кредитори биват блокирани със Съвет на кредиторите.

По-голяма част от завода на бул. Рожен 22А е придобит от ОББ чрез публична продан. Останалата част от 956 кв.м. остава собственост на фирма АРТИКС, която прави апорт във фирма Премиум Билд ЕАД , която от своя страна пак е собственост и се управлява от служители на Александър Антов.

Фактическата обстановка е, че фирмата е изградена върху кредити. От 7 млн. задължения към банките, фирмата е загубила голяма част от бизнеса си. Останали са само два магазина в София и 30% от производствената база. Сравнено с предишния обем на работа и пропорционално върху кредитите от банките, положението не е станало по-добро въпреки всички опити за измъкване от кредитори и стартиране на нов бизнес.

За да може да се направи пълен финансов анализ на дружеството, трябва да се направи справка за приходи, разходи, обороти, отчетни ведомости, откъдето да е видно какъв е обемът на работа в момента на предприятието. Тъй като само заплатите на 300 човека са около 400 000 на месец.

Също така е много важно има ли много скрити задължения предимно от физически лица, тъй като те не се виждат никъде по официалните регистри, и какъв е размерът им. Има ли задължения към доставчици и други дружества?

Ако всички ‘бели бизнесмени‘ са такива като личности, шефове и ръководители на бизнеси – дереджето на държавата е в ужасно състояние!

Очаквайте и трета серия от скандалните факти част от живота на Александър Антов и неговото семейство.

Статията е публикувана в Bunt.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Трявна с номинация за седемте годишни награди в туризма

Published

on

Община Трявна е номинирана в категория „Туристическа община“ в седмото издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна в 12.30 ч. на 28 ноември и ще продължи до 23:59 ч. на 5 декември. Общината ни влиза в надпреварата начело с още 11 български общини.

„Изключително сме радостни от новината, че нашата прекрасна община е допусната до финалната фаза на конкурса и вече е в надпреварата за спечелването на приза „Туристическа община“. Считам, че градът ни се е доказал като предпочитана туристическа дестинация и е известен със своето богато културно-историческо наследство! Призовавам всеки да подкрепи Трявна, защото тя го заслужава и ние се гордеем с това!“, сподели кметът Силвия Кръстева по повод тазгодишната номинация на Община Трявна за Годишните награди в туризма 2022.

Всеки, който желае да даде своя вот може да го направи оттук. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове.

Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, посочват още от Министерството на туризма. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, тази година са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.

Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово осъмна със снежна покривка

Published

on

Габрово осъмна с тънка снежна покривка в последния вторник на месец ноември. Днес, 29 ноември, снегът натрупа до около 6-7 см в центъра на областния град, а по високите места на общината достигна 10-12 см.

Денят започна с температури около нулата. Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка се почиства и опесъчава. Шест са машините, ангажирани с почистването на старопланинския проход.

Пътищата в региона са мокри, на места заснежени. Екипи на ОП „Благоустрояване“ разчистват тротоарите и приоритетно автобусните спирки от градския транспорт.

Продължава да вали слаб сняг в района на Габрово. Според прогнозата за времето снеговалежът ще продължи през целия ден и цялата нощ, но температурата ще остане над нула градуса.

Няма данни за бедстващи хора или райони без електрозахранване в областния град. 17 населени места в община Габрово са с нарушено електроподаване поради авария, екипи работят по отстраняване на проблема. Без ток са селата в км. Кметовци, както и в посока Царева ливада. 

Потребители на фейсбук, алармираха, че тази сутрин автобус от обществения транспорт рано тази сутрин се завъртял заради непочистено пътно платно.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Трявна Силвия Кръстева прие ирландския посланик

Published

on

Кметът на община Трявна проведе официална среща с посланика на Република Ирландия в България Нейно Превъзходителство Мартина Фийни в края на изминалата седмица. Силвия Кръстева приветства гостите с „Добре дошли в китна Трявна!“, тъй като това е първото посещение във възрожденския ни град от страна на ирландското посолство.

Н. Пр. Мартина Фийни благодари на кмета на Трявна за осветяването на символа на Трявна – Часовниковата кула в зелен цвят по повод Деня на Св. Патрик и подчерта, че Трявна е един от първите градове, включили се в глобалната инициатива на Ирландия Global Greening.

„Радвам се, че може да Ви приветстваме в нашия прекрасен град Трявна и искам да Ви уверя, че сте винаги добре дошли тук! Надявам се успешното сътрудничество между нас да продължи и занапред и да останете наистина с едни добри впечатления от визитата си в нашия край!“ сподели кметът Силвия Кръстева и запозна посланика на Ирландия с живота в Трявна и малките населени места.

„Интересното при нас е, че сме малка община с близо 10 000 жители, която обаче обхваща общо 106 населени места. Разбира се, предизвикателство пред нас е поддържането на всички тях с капацитета от човешки ресурс, с който разполагаме, но правим всичко възможно да развиваме Трявна и региона. Разчитаме основно на туризма с богатото ни културно-историческо наследство, красивата ни и чиста природа, свежия въздух и не на последно място разчитаме на частните фирми и предприятия, които осигуряват прехраната на значителна част от местното население“, подчерта още г-жа Кръстева.

По време на срещата бяха обсъдени още начините за задържане на младите хора в малките населени места, както и работещите практики, прилагани във времето от двете страни.

Градоначалникът на Трявна сподели интересни факти, свързани с музейните обекти в града, както и легендата за построяването на емблематичната Часовникова кула. А на въпрос кои са най-големите предизвикателства, които стоят пред първата жена кмет на Трявна, Кръстева сподели: „Преминахме през не едно и две изпитания, откакто аз и моят екип встъпихме в длъжност през 2019 година. Сблъскахме се с пожари, наводнения, невиждана досега в съвременната ни история пандемия, една нестабилна политическа ситуация в България и за всички нас бе трудно, но аз се радвам, че преминаваме през всичко това и благодаря на хората, които са зад мен. Общината спечели не малко проекти, върху които продължава да работи, в момента, подготвяме коледно-новогодишните ни събития и наистина се стремим да развиваме Трявна и региона в една по-добра посока“.

В знак на уважение Силвия Кръстева подари на Н. Пр. Мартина Фийни красива пейзажна картина на възрожденска Трявна, с пожелание за здраве и много успехи. Посланикът на Ирландия в България искрено благодари и върна жеста като също уважи кмета с подготвен подарък.

Краят на официалната визита завърши с разходка из старинна Трявна като двете страни изразиха готовността си да продължат добрите контакти и занапред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица