Свържи се с нас

Новини

Съветник от опозицията изригна срещу по-скъпата цена на водата

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общинският съветник от левицата в Габрово Кристина Сидорова разкритикува мнозинството от ГЕРБ в местния парламент, които гласуваха и приеха становището на кмета, в което Таня Христова дава своето одобрение за бизнес плана на ВиК – Габрово, с ключов момент – искане за увеличение цената на водата с 0,32 ст.

„Току що общинските съветници от управляващата партия подкрепиха Бизнес плана на ВиК – Габрово, с което си действие дадоха съгласие цената на водата да бъде вдигната на 2,52 лв. Честито! Да знаете на кого да благодарите, като получите новите си сметки…“

Това написа в личния си профил във фейсбук съветникът от опозицията в Общински съвет – Габрово, броени минути след като бе прието решението.

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Реализираният Водният цикъл на Габрово не е довел до увеличение на цената на водата, а чрез него са решени проблеми и са създадени възможности, заяви по темата пред журналисти кметът Таня Христова.

Увеличението на минималната работна заплата, планирани инвестиции, обезпечаване дейността на пречиствателната станция в Трявна, са само част от важните предпоставки за исканото увеличение, стана ясно още от думите на кмета Христова и нейният заместник Климент Кунев.

Те информираха, че според действащото законодателство цената на водата в трите общини – Габрово, Трявна и Дряново, няма как да бъде различна, защото са обслужвани от едно дружество, а именно ВиК-Габрово.

Конкретно за Габрово зам.-кметът Кунев съобщи, че се предвижда да бъдат направени инвестиции във водоснабдителната система на три улици, не попаднали в обхвата на Водния цикъл, а желанието на Общината е повече села да бъдат включени като клиент на местното ВиК дружество.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Челен удар при изпреварване на тир завърши фатално

Published

on

64-годишен мъж от Севлиево загуби живота си при тежка катастрофа. Фаталният инцидент е станал снощи, около 17.20 часа в района на село Богатово, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

На място незабавно са насочени екипи на Пътна полиция и спешна помощ. Установено било, че 31-годишна жена от София, управлявайки „Ауди А6“ в посока Варна, на заснежен участък от пътя предприела маневра изпреварване на товарен автомобил „МАН“, с прикачено полуремарке.

Снимка: Пламен Христов, фейсбук

В края на маневрата шофьорката изгубила контрол над управлението на леката кола, навлязла в насрещното движение и се ударила челно във “Фолксваген Голф“, управляван от 64-годишен севлиевец, след което се ударила в бронята на товарния автомобил.

В следствие на сблъсъка водачът на “Голф“-а починал на място.

Пробите за алкохол и наркотици на 31-годишната жена и водача на товарния автомобил са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица