Свържи се с нас

Новини

Община Севлиево е готова да посрещне зимата

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево има готовност да посрещне зимата и да осигури нормални условия за движение по пътищата, информира кметът на града Иван Иванов.

„Проведена е среща с представителите на всички фирмите, които извършват снегопочистването и опесъчаването на общинската и републиканска пътна мрежа. Общинските дружества, здравните, детски, учебни и социални заведения в цялата община увериха, че имат готовност да работят нормално при зимни условия“, каза още Иванов.

Той посочи, че за периода 2013 – 2016 г. община Севлиево има сключен договор с фирма “Пътстрой Габрово” АД – град Габрово. За същото време е сключен и договорът за снегопочистване и опесъчаване на улиците в град Севлиево и населените места с “Мазалат” ЕООД.

„В момента фирмите имат налични запаси от 415 т. сол, 975 т. пясък и 723 т. готова смес за опесъчаване“, допълни кметът.

Иванов коментира също, че при проходимост на пътната мрежа общественият транспорт ще се движи без затруднения. По думите му и през тази година на вниманието на Координационния център ще бъдат отсечките с лоша настилка и чести снегонавявания, каквито са Кална кория – Добромирка – Павликени; Малки Вършец – Агатово – Крамолин, Градинца – Бериево; Севлиево – Крушево – Младен, и стръмните участъци до планинските населени места.

„Осигурено е отоплението за всички детски и учебни заведения, за кметствата и обществените сгради в цялата община. Социалните домове за възрастни хора и лежащо болни също са снабдени с горива за зимния период“, каза д-р Иванов и подчерта, че при извънредни ситуации имат готовност 5 екипа на РУПБЗН, 3 на фирма “Севлиевогаз-2000” АД, 3 екипа на ВиК “Бяла” ЕООД, 1 на фирма „Нео-Титан” ООД и 27 доброволци от „Доброволно формирование за защита при бедствия” към Община Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Челен удар при изпреварване на тир завърши фатално

Published

on

64-годишен мъж от Севлиево загуби живота си при тежка катастрофа. Фаталният инцидент е станал снощи, около 17.20 часа в района на село Богатово, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

На място незабавно са насочени екипи на Пътна полиция и спешна помощ. Установено било, че 31-годишна жена от София, управлявайки „Ауди А6“ в посока Варна, на заснежен участък от пътя предприела маневра изпреварване на товарен автомобил „МАН“, с прикачено полуремарке.

Снимка: Пламен Христов, фейсбук

В края на маневрата шофьорката изгубила контрол над управлението на леката кола, навлязла в насрещното движение и се ударила челно във “Фолксваген Голф“, управляван от 64-годишен севлиевец, след което се ударила в бронята на товарния автомобил.

В следствие на сблъсъка водачът на “Голф“-а починал на място.

Пробите за алкохол и наркотици на 31-годишната жена и водача на товарния автомобил са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица