Свържи се с нас

Новини

Левицата в Габрово подкрепи протестиращите културни институции

Published

on

снимка: БСП - Габрово

снимка: БСП – Габрово

Общинският съветник и член на Комисията по култура в Общински съвет – Габрово Кристина Сидорова, водач на БСП в Габрово, подкрепи вчера протеста на служителите от музеите, галериите и регионалната библиотека, които изразиха своето недоволство относно бюджета за политиката в областта на опазване на движимото и недвижимото културно наследство.

Лидерът на левицата предаде декларацията на народните представители от БСП в тяхна подкрепа на работещите в Художествената галерия „Христо Цокев“, Дома на хумора и сатирата, Регионалната библиотека и Историческия музей, като заяви, че цялата парламентарна група и габровският депутат Кирил Добрев застават зад техните искания за увеличение на работните им заплати с 50 процента.

„Днес посетих протестиращите от музеите, галерията и библиотеката в Габрово. Предадох им декларацията на парламентарната група на БСП лява България и заявих нашата пълна подкрепа към исканията им. Изумена съм от наистина ниското заплащане на хората на духовността и това ме кара още повече да се прекланям пред труда им.

Благодаря Ви, че не се отказвате! Вие сте ни нужни, на Габрово, на България!  Като член на постоянната комисия по „Култура и вероизповедания“ в Общински съвет Габрово ви обещавам да направя всичко по силите си и да Ви бъда максимално полезна. Дерзайте! Не сте сами!“, написа Кристина Сидорова в личния си профил в социалната мрежа фейсбук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица