Свържи се с нас

Новини

ГД „ДНЕС“ подава ръка на Общината

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Гражданско движение „ДНЕС“ – Габрово подава ръка на Общината.

Местната структура на движението е готова да помага чрез свои експерти в решаването на конкретни проблеми на хората и да подкрепя местната власт за вземане на правилните управленчески решения.

Те вярват, че когато местната власт и гражданското общество работят като партньори по наболелите проблеми, успешното им разрешаване е гарантирано.

Това стана ясно от входирано писмо до кмета на Габрово, изпратено от областния координатор на „ДНЕС“ Анатолий Антов.

В писмото до кмета Таня Христова пише:

„Гражданско движение „ДНЕС” Ви поздравява с встъпването в длъжност! Пожелаваме Ви мъдро управление, прозрачна политика и успешна работа в интерес на всички граждани на общината!

Благодарение на регионалната си мрежа, „ДНЕС“ има дългогодишен опит в проучването на обществените нагласи в регионален и национален мащаб. Сред по-големите инициативи на движението в тази насока са „Мониторинг на местната власт“ и „Да решим заедно проблемите на нашата община!“, в рамките на които „ДНЕС“ търси отговор на въпросите: „Доколко съвпадат дневните редове на гражданите и на местната власт?“ и „Кои са ключовите проблеми на отделните общини, които най-спешно трябва да бъдат преодолени?“.

На база проведени анкети и срещи с гражданите се обобщават основните и най-важни за решаване проблеми, които се поставят на вниманието на народните представители от съответния избирателен район, кметовете, областните управители, председателите на общинските съвети и на групите в тях.

Целта на проучването е да се групират проблемите на общината, като се започне от глобалните и се стигне до конкретните. За всеки ще се търси реално решение с помощта на експерти и специалисти от Гражданско движение „ДНЕС”.

Идеята е инициативата да подкрепи местната власт за вземане на правилните управленчески решения, а не да се конфронтира с нея. Анкетите са осъществени с помощта на доброволците на „ДНЕС” от областните организации на движението, както и със съдействието на регионалните медии.

В приложението представяме на Вашето внимание резултатите от анкетно проучване, осъществено в периода 15-30 септември 2015 г., проведено чрез онлайн анкети (вкл. в партньорство с медии) и чрез доброволци на „ДНЕС“.

Надяваме се на Вашето внимание по поставените от гражданите проблеми и в тяхното неотложно решаване. Вярваме, че когато местната власт и гражданското общество работят като партньори по наболелите проблеми, успешното им разрешаване е гарантирано.“

Проблемите на Габрово
Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица