Свържи се с нас

Новини

И в Габрово стартира подписката за референдум на „Шоуто но Слави”

Стартира подписката за референдума на Слави Трифонов! Вижте къде в Габрово можете да я подкрепите!

Published

on

снимка: www.slavishow.com

снимка: www.slavishow.com

И в Габрово стартира подписката, инициирана от „Шоуто на Слави“ за провеждане на национален референдум за промяна на политическата система в България. Основен партньор на инициативата в област Габрово е местната структура на Гражданско движение „ДНЕС“, чиито доброволци безвъзмездно ще дежурят в шатрите и ще оказват съдействие за събиране на подписите.

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новината съобщи пред местни медии Анатолий Антов, областен координатор на ГД „ДНЕС“ – Габрово и упълномощен представител на Инициативния комитет. Подписката ще премине в рамките на три месеца, от 10 ноември 2015 г. до 10 февруари 2016 г.

Подписи в Габрово ще се събират в приемната на Гражданско движение „ДНЕС” на площад „Първи май“ № 1в, ет. 1 между 10.00 и 20.00 ч., както и на пешеходната ул. „Радецка“ до ТД на НАП – Габрово между 11.00 и 17.00 ч.  Освен на тези две места, постоянни пунктове за подписи са разкрити и в два магазина за електроматериали, съответно на ул. „Неофит Рилски“ 3 и ул. „Цанко Дюстабанов“ 22 в областния град.

В Дряново има два пункта за подписи – на пешеходната зона пред РПУ на МВР (площада) и на ул. “Шипка” 115 (сервиз за компютри) – от 09:00 до 19:00, събота от 09:00 до 13:00 ч. Предстои да бъдат открити пунктове и в другите две общини на област Габрово – Трявна и Севлиево. Успоредно с това ще се движат и мобилни групи, като се набират и още доброволци.

След последните поправки в закона за референдумите „Шоуто на Слави“ трябва да събере 400 000 подписа, за да принуди властта да насрочи дата за допитването.

Въпросите са шест:
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

„Ние, от Гражданско движение „ДНЕС”, сме убедени, че референдумът е възможност за избор, възможност като гражданско общество сами да определяме съдбата си. Призоваваме всички българи: Не се страхувайте! Подкрепете подписката, за да докажем, че сме обединени, че сме граждани, решени да променим живота си за по-добро!“, коментира в заключение Анатолий Антов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Грейнаха коледните светлини на Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Използвайте по предназначение контейнера за дървесни отпадъци

Published

on

Община Трявна призовава всички граждани да използват контейнера за дървесни отпадъци в града по предназначение и в него да не бъдат изхвърляни друг вид отпадъци!

Апелът се отправя след като при последното извозване на металния съд в него са забелязани изхвърлени битови отпадъци като смачкани кашони и картони, полиетиленови торбички с пластмасови бутилки и друг вид едрогабаритни отпадъци.

Припомняме, че контейнерът бе доставен в Трявна през месец март тази година след сключено споразумение между Община Трявна и “Кроношпан България” ЕООД – преработвател на дървесина с изградени модерни съоръжения за рециклиране на дървесни отпадъци и услугата се ползва от всички наши граждани напълно безплатно за срок от 3 години.

Големият син съд е разположен до ул. “Белчо Белчев” и е с вместимост 38 куб. м. като основната цел е в него да бъдат изхвърляни само клони, стари и негодни за употреба дървени материали като шкафове, маси и пр., които в последствие се преработват и така отпадъчната дървесина отново се използва за производството на плочи (плоскости) от дървесни частици.

Извозването на дървените отпадъци веднъж седмично до предприятието във Велико Търново е в помощ и на Община Трявна, тъй като до март тази година местната власт извозваше този вид отпадъци до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово и заплащаше за тяхното транспортиране до там.

Не на последно място, с предоставения метален контейнер се подобрява качеството на екологичната среда в Община Трявна и този вид отпадък успява да се рециклира, затова апелираме да не се злоупотребява с изхвърлянето на друг вид отпадъци в него!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово остава в тъмночервената зона

Published

on

Само 7 области в страната, сред които Габрово, остават в тъмночервената зона по показател 14-дневна заболяемост на 100 хил. души население. Другите области са Враца, Монтана, Перник, Русе, Софийска област и София–град. В жълтата зона, със заболяемост до 250 на 100 хил. души население, освен област Кърджали вече е и област Силистра.

Това става ясно от актуалната карта на 14-дневната заболеваемост, изготвена от Националния център по заразни и паразитни болести към 28 ноември т.г. 

В червената зона, където 14-дневната заболяемост е от 250 до 500 на 100 хил. души, към днешна дата се намират областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Спада и заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19. Към 5 декември 2021 г. 38% са свободните легла. 38,6% са свободните легла за консервативно лечение на пациенти с коронавирусната инфекция, а от интензивните легла в страната свободни са 32,3%.

Сто седемдесет и два са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 в област Габрово, а деветнадесет души са загубили битката за живота си с вируса през последните седем дни.

Данните, които обхващат периода от 30 ноември до 5 декември, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През изминалите седем дни общо 37 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 135 са били на домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 254 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са установените в Габрово, общо 100 души. Петдесет и две са положителните проби в Севлиево, по десет са тези в Дряново и Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица