Свържи се с нас

Крими

Съдът прати „на топло“ наквасен тревненски джигит

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С решение по въззивно наказателно дело, тричленен състав на Габровския окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Трявна, с която мъж от Трявна бе осъден на лишаване от свобода, глоба и лишаване от правоуправление за извършено престъпление по чл.343б, ал.2 във вр. с ал.1 от НК – управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда.

С обжалвания пред Габровски окръжен съд акт подсъдимият тревненец бе признат за виновен в това, че около 00.00 часа на 13 септември тази година, управлявал лек автомобил „Рено Еспейс” по ул. „Стара планина” в Трявна с концентрация на алкохол в кръвта си 2,34 на хиляда, след като същият е бил осъден с влязло в сила Споразумение от 2012 г. на Районен съд – Трявна за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда.

Видно от събраните по делото доказателства, на инкриминираната дата, в изпълнение на служебните си задължения, полицейски служители  спрели за проверка управлявания от подсъдимия лек автомобил.

На водача била направена проба с техническо средство алкотест Дрегер, тъй като същият лъхал на алкохол. Пробата отчела наличие на 2,34 промила алкохол в издишания от него въздух, като подсъдимият обяснил, че изпил няколко мастики при гостуване на свой близък.

На шофьора бил издаден талон за медицинско изследване, но той не се явил във ФСМП – Трявна, за да даде кръв за химическо изследване.

След проведеното съкратено съдебно следствие първоинстанционният съд наложил на тревненеца наказания от шест месеца лишаване от свобода, глоба в размер на 300 лева и лишаване от правоуправление за срок от 1 година.

Тъй като посоченото престъпление било извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане на подсъдимия, на основание чл.68 ал.1 от НК, районният съд привел в изпълнение и наложеното с цитираното по-горе споразумение наказание от 3 месеца лишаване от свобода, което мъжът следва да изтърпи отделно.

След цялостната проверка на първоинстанционната присъда въззивният съд счете, че същата е обоснована, правилна и законосъобразна, поради което следва да бъде потвърдена изцяло.

Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационна жалба или протест.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

30-годишен с „БМВ“ се обърна и си счупи прешлен

Published

on

30-годишен мъж получи фрактура на поясен прешлен, след като самокатастрофира с лек автомобил. Шофьорът бил зад волана на „БМВ 320“.

Катастрофата е станала в петък, 3 февруари, около 05.15 часа на път II-44 в посока пътен възел „Детелина“.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че 30-годишният мъж, управлявайки с несъобразена скорост, изгубил контрол, излязъл извън пътното платно и се преобърнал.

В резултат на удара пострадал водачът, който бил откаран в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ с фрактура на поясен прешлен, без опасност за живота.

Пробата за алкохол е отрицателна. Пътнотранспортното произшествие е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицията реализира акция „Пешеходци в безопасност“

Published

on

От 28 януари до 3 февруари на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пешеходното движение. Акцията имаше за цел осигуряване безопасността на движението по уличната мрежа в населените места и ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП с уязвими участници в движението по пътищата през зимния сезон, характеризиращ се с намалена видимост поради паднали мъгли, дъждове, снеговалежи и поледици.

Полицейските екипи извършваха контрол в рисковите за пешеходци участъци, като особено внимание беше обърнато на районите около детски градини, училища, детски площадки, паркове и градинки, спортни зали и стадиони и други обекти и места, посещавани от деца и придружаващи ги възрастни.

Контролните органи следяха за неправилно спиране и паркиране на пешеходни и велосипедни пътеки, неправилно паркиране пред входовете на паркове и спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, пред входовете на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.

Полицейските екипи следяха за пешеходци, излезли внезапно и неправилно пресекли платното за движение; за неизползване на изградените тротоари, пешеходни пътеки, подлези, както и за неправилно движение по пътното платно, когато няма изградени тротоари или банкети или е невъзможно те да бъдат използвани.

Контролната дейност беше насочена и към превоза на деца в автомобилите и превозните средства, техническата изправност на превозните средства и нарушения, свързани с ограничаване на видимостта, както и намаляване на прозрачността на челното стъкло и стъклата на предните странични врати.

Засилени проверки се осъществявах и над водачи, употребили алкохол или наркотици, неправоспособни, както и водачи управляващи със скорост над разрешената. Екипите следяха и за състоянието на пътните настилки и тротоарните площи. В хода на седемдневната акцията са извършени проверки на 1 032 автомобил и 1 259 лица. Съставени са 39 акта и са наложени 489 глоби с фиш.

Общо извършените нарушения от пешеходци са 24, като 10 от тях са за внезапно навлизане и неправилно пресичане на пътното платно. За пресичане на нерегламентирани места са санкционирани 14 лица. Констатирано е едно нарушение за затъмнени стъкла.

Установените нарушения за превишена скорост са 420. Установени са двама водачи, шофирали след употреба на алкохол.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица