Свържи се с нас

Крими

Върнаха в прокуратурата делото на мъж, обвинен в лихварство

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С определение от 2 ноември състав на Окръжен съд – Габрово прекрати производството по наказателно дело от общ характер и върна делото на прокуратурата за отстраняване на съществени процесуални нарушения.

Наказателното дело е образувано по внесен от Окръжна прокуратура – Велико Търново обвинителен акт против мъж от Габрово с обвинение за това, че за времето от месец март 2008 г. до месец октомври 2009 г., в Габрово, без съответно разрешение, извършил по занятие банкови сделки, за които се изисква такова разрешение.

Съгласно обвинението същият предоставил кредити в български лева с главница общо в размер на 28 000 лева на пет лица, срещу задължение на същите, да му върнат получените в заем суми ведно с договорената лихва върху тях, като с описаната дейност в периода 2008 г. – 2011 г. габровецът получил значителни неправомерни доходи в размер на общо 52 121,07 лева.

При подготовката за разглеждане на делото в съдебно заседание съдът е констатирал, че на досъдебното производство са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване на правата на подсъдимия.

Констатирани са противоречия в обстоятелствената част на внесения от прокуратурата обвинителен акт, както и противоречия между обстоятелствената част и диспозитива на същия.

Предвид горепосоченото съдът прекрати производството по делото и върна същото на Окръжна прокуратура – Велика Търново за отстраняване на допуснатите процесуални нарушения.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 7-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха таксиджия, „бръмчал“ нелегално

Published

on

Преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувана срещу 54-годишен мъж от Плачковци, установен да осъществява нерегламентиран таксиметров превоз.

Случаят бил разкрит вчера, 13 август, около 09.40 часа по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с осъществяване на нерегламентиран таксиметров превоз на пътници, осъществена от служители на тревненската полиция и на РД „Автомобилна администрация“ – Плевен.

„Шано – таксиджията“ бил спрян от органите на реда на ул.“Асеневци“ в Трявна. При извършената от служителите на Закона проверка, било установено че водачът осъществявал нерегламентиран таксиметров превоз на трима пътници – две лица от Трявна и един жител на село Градец.

Във връзка със случая е образувана преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

16-годишен загина след инцидент с АТВ край Буря

Published

on

16-годишен момче загуби живота при нелеп инцидент с АТВ край севлиевското село Буря. Трагедията е станала вчера сутринта, 13 август, около 08.25 часа.

Тогава чрез спешния телефон 112 в дежурната част на севлиевската полиция постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали, в близост до село Буря.

По първоначални данни, на десен завой, водач на АТВ изгубил контрол над управляваното от него моторно превозно средство, напуснал пътното платно и пропадал в дере, протичащо в ляво по посоката му на движение.

В следствие на травмите, получени при инцидента, починал 16-годишен жител на село Грънчарово, община Дулово. С наранявания, без опасност за живота, е 16-годишен младеж от София.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ от Наказателния кодекс.

Разследването на механизма и причините за възникване на пътния инцидент се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Двама от Ряховците пренебрегнаха карантина

Published

on

Наказателно производство е започнато вчера, 12 август, срещу двама жители на село Ряховците – мъже на 49 и на 25 години, поставени под карантина за срок от 14 дни с предписания на Регионална здравна инспекция – Благоевград.

В 11.30 часа при извършена проверка полицейски служители установили, че двамата били напуснали мястото за настаняване, за което съобщиха, че ще пребивават за посочения в предписанията срок, с което действие ги нарушили, и осъществили състава на чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването по случая се провежда под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица