Свържи се с нас

Новини

Габрово си избра стария кмет за нов

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Таня Христова от партия ГЕРБ е новият – стар кмет на Габрово. Тя получи 68.18% подкрепа от вота на гласувалите и ще управлява община Габрово през следващия мандат.

Това стана ясно след като Общинската избирателна комисия в Габрово оповести резултатите от проведените на 25 октомври избори за местна власт.

Кандидатът на Коалиция „БСП, НДСВ, ПБС,КПБ -АЛТЕРНАТИВА ЗА ГАБРОВО“ Лена Енева получи 15.89% от гласовете на хората, отишли до урните.

Трети в изборната класация се нарежда Пенчо Ботев от ПП АТАКА с 3.94%, четвърти Светлозар Тодоров от ПП АБВ с 3.22%., пета е Пепа Сомлева от Будно Габрово с 2.48%, шеста е Татяна Няголова от НАРОДЕН СЪЮЗ с 1.76%, а седма е Анета Русинова от ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ0.88%.

Резултати за листите с кандидати за съветници в %:

ДВИЖЕНИЕ ДЕМОКРАТИЧНО ДЕЙСТВИЕ – ДЗ 0.35%
„БСП, НДСВ, ПБС,КПБ -АЛТЕРНАТИВА ЗА ГАБРОВО“ – 15.16%
ПАТРИОТИТЕ – ВМРО – „Защита“ – 1.79%
ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ – 0.76%
БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР – БДЦ – 1.74%
ПП АТАКА – 4.25%
НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ (НФСБ) – 2.31%
РЕД, ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ – РЗС 1.43%
ПП АБВ /АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ/ – 2.93%
ПП ГЛАС НАРОДЕН – 1.60%
БЪЛГАРСКА РАДИКАЛНА ЛЕВИЦА (БЛ, БРП/к/, БРСП) – 0.17%
ПП ГЕРБ – 53.16%
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – 4.79%
Българска Социалдемокрация – 0.34%
НАРОДЕН СЪЮЗ – 1.62%
Движение 21 – 2.92%
Движение за права и свободи – ДПС 1.25%
ПП България без цензура – 0.07%
Будно Габрово – 3.37%

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Дядо Коледа ще раздава подаръци в Terra Mall – Габрово

Published

on

Дядо Коледа ще зарадва с подаръци всички добри деца в Габрово. Коледното тържество ще се проведе на 23 декември от 11.00 часа на сцената на Тера Мол – Габрово.

Заедно с Добрия белобрад старец ще бъде и Снежанка, а за празничното настроение на всички ще се погрижат с музикални изпълнения възпитаниците на Музикална школа „Звезди в аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви.

Всички предварително опаковани и надписани подаръци родителите могат да доставят до 22 декември в администрацията на Тера Мол, етаж 3. За допълнителна информация позвъните на тел: 0886 248 892.

Всички присъстващи на празника деца ще получат и подарък – изненада.

Зареди още

Любопитно

Рождественски концерт „Свята нощ“

Published

on

В празничния месец декември и по повод светлите Рождественски празници, Камерният детски хор към Ротари клуб Габрово и тази година дарява габровци с концерта „Свята нощ“. Това е годишният концерт на момчетата, който и този път обещава да е различен.

Репертоарът включва изпълнения на празнични песни, преработка за детско хорово изпълнение. Мястото е новият храм „Свети Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в кв. Голо бърдо.

Освен хора на габровските момчетата, в програмата са включени поетични композиции в изпълнение на деца от детските градини „Дъга“, „Младост“,„Радост“, „Явор“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Празнични песнопения ще изпълни Мъжки хор при Храм „Успение Богородично“ Габрово. Заповядайте на 11-тия ден от декември от 17.30 часа.

Зареди още

Култура

Трио Звън и „Хопни ми тропни ми” в телевизия BBR TV

Published

on

„В Сливовица традициите оживяват в коледно-новогодишен концерт…” Така започват своя репортаж домакините на събитието, а медиен партньор на проявата стана телевизия BBR TV. Поканата за севлиевското участие дойде от Драган Драганов – художествен ръководител на Фолклорна танцова формация „Земляци” и хореограф в ансамбъл „Искра” Велико Търново.

Двадесет години поддържал българския дух чрез фолклора в Англия, като ръководител на танцови формации. Приятелството му с трио „Звън” датира от 2019 г, когато на сцената в лондонския театър Мийлфилд чрез песни и танци оживя малка България.

В тясно сътрудничество се свързва вече и севлиевският танцов състав „Хопни ми, тропни ми”. Заедно с Пламен Христов –художествен ръководител на групата и Беньо Пенев- хореограф, се поставя ново начало и заявка за съвместни изяви.

Четири танцови и певчески формации сътвориха истински празник за жителите на великотърновското село Сливовица. На сцената на местното читалище „Просвета 1927“ рецитираха, танцуваха и пяха Трио „Калатина“ от гр. Г. Оряховица, ФТГ „Земляци“ от с. Горско Ново село и от гр. Севлиево ФТГ „Хопни ми тропни“ и Трио „Звън“.

Всички участници се раздадоха на сцената, а публиката бурно аплодираше изпълненията.

Вечерта завърши с народни хора на празнично украсения площад. Чрез тази телевизия, нашите сънародници зад граница ще имат възможност да се докоснат макар и за малко до своите корени и нашето изкуство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица