Свържи се с нас

Новини

Ново безумие: Асфалтиран стълб „цъфна“ насред улица в Габрово

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След асфалтираните дървета във Видин и Харманли, за които дори национални медии в началото на пролетта информираха, пореден абсурд с марка „България“ или по-скоро ново безумие потресе областно Габрово.

Съвсем не предизборно, а от край време, електрически стълб стърчи от новата „европейска“ пътна настилка почти в средата на платното за движение на прясно асфалтираната улица „Стефана Богдан Генчева“ в града, попаднала в обхвата на строителните дейности по Водния цикъл на Габрово.

След получен на електронната ни поща info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link сигнал, касаещ поредната „родна атракция“, екип на „Габрово Нюз“ извърши незабавна проверка и се натъкна на необичайната гледка.

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Можем само да гадаем по каква причина на интелигентния изпълнител му е хрумнала идеята да остави дирека насред пътя, създавайки сериозна опасност за живота на шофьорите, особено при зимни условия и непочистени пътища, поради стръмния наклон на улицата, водеща към широкия център на града.

По всичко обаче личи, че Община Габрово е наясно и знае за това съоръжение, тъй като върху стълба са поставени от едната му страна сигнализираща и указателна табели, на вниманието на всички участници в движението.

За огромно съжаление и предвид факта, че дейностите по Водния цикъл вече са отчетени и проектът финализиран, най-вероятно асфалтираният дирек ще си остане предпоставка за пътнотранспортни произшествия, без да бъде отстранен или поне преместен.

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новинарският портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ се обръща към компетентните органи да се самосезират по случая и да бъдат предприети конкретни мерки, а към водачите на автомобили и други превозни средства да бъдат изключително внимателни, движейки се по ул.“Стефана Богдан Генчева“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица