Свържи се с нас

Новини

Продължава диалогът на Лена Енева с хората от общината

Published

on

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

В клуба на Центъра за социална интеграция и рехабилитация на Съюза на слепите кандидатът за кмет от Коалиция „Алтернатива за Габрово“ Лена Енева представи позицията си за мястото на хората със специфични потребности в обществото и възможностите за формулиране и реализиране на конкретни политики на общинската администрация, насочена към тях.

На срещата присъстваха Миглена Пройнова и Емилия Дженкова, кандидати за общински съветници от коалицията, която е под номер 2 в бюлетината.

„Ние като общество сме в дълг към Вас, защото моето убеждение е, че нивото на една нация се определя от отношението й към хората с увреждания, от условията, които тя е създала за техния бит, образование и право на труд“ – каза Лена Енева, давайки старт на дискусия, която продължи близо час.

Хората се интересуваха от начина на гласуване, вида на бюлетината и правото на придружител на незрящи хора.

Поредният гаф на министъра на здравеопазването относно идентифицирането с пръстов отпечатък при влизане в болнично заведение бе тема на обсъждане, която предизвика множество коментари за работата на здравната система и отговорите на кандидат – кмета.

По време на срещата потребителите на Центъра споделиха своите проблеми, свързани с предвижването на хората с увреждания в общината, липсата на подходяща инфраструктура на обществените места и работата на светофарите със звукова сигнализация.

Миглена Пройнова, кандидат за общински съветник и бивш заместник-кмет на Община Габрово,  представи социалните услуги и какво трябва да направи местната власт в тази сфера. На въпрос по отношение на кризата в образователната система тя с усмивка коментира, че ще трябва нов формат само по тази тема.

„Най-важното е да сме здрави и да се поздравяваме с усмивка и споделяме проблемите си, когато се срещнем по улиците на родния ни град.“ С тези обединяващи думи завърши вълнуващата и за двете страни среща.

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

снимка: Коалиция “Алтернатива за Габрово“

*Местни избори 2015. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Спечелете от стария си автомобил, бус или камион

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува всички микробуси и малки камиони от марката „ИВЕКО“ от цялата страна, произведени 1990 г. Превозните средства могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Зареди още

Новини

СЦДП – Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район

Published

on

Северноцентрално горско стопанство Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район. Споразумението за дарение бе подписано на 22 март в Габрово от председателя на район Тараклия Иван Паслар и областния управител на Габрово Кристина Сидорова.

Посадъчният материал е черен бор, предоставен от Северноцентрално горско стопанство Габрово.

Видът е избран, защото вирее на 400-500 метра надморска височина, което го прави подходящ за залесяване в район като Тараклия.

Фиданките бяха натоварени и отпътуваха за Молдова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Започни работа в „Арсенал“ АД – Казанлък

Published

on

Започни работа
в „Арсенал“ АД – Казанлък

  • Средна работна заплата над 2 000 лева, допълнителни стимули, социални придобивки;
  • От 1 април 2023 г. средната работна заплата в Завод 3 и Завод 4 на дружеството става 2 250-2300 лева. За всички новопостъпили в тези заводи се въвеждат допълнителни финансови стимули. Изплащат се средства за наем на квартира за назначени от други области на страната.

Позициите, за които „Арсенал“ АД търси работници и специалисти,
са публикувани на фирмения сайт: www.arsenal-bg.com/jobs
Тел.: 0882987799; 0882987754; 0431/57747

За социалните придобивки и финансовите стимули четете на: www.zakazanlak.bg

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица