Свържи се с нас

Новини

Цяла улица в Стоевци – откъсната от света! Институциите нехаят

Published

on

Цяла улица в габровското село Стоевци е откъсната от света. Причината – пропаднал мост  вследствие на поройните дъждове, излели се през месец август миналата година, който отрязва достъпа на хора до домовете им. Засегнатите жители са принудени да търсят алтернативни начини и подходи, за да се приберат вкъщи, преминавайки през частен имот. Единственото оправдание на този етап на отговорните институции е липсата на пари.

За това алармира на редакционната ни поща info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link наш читател. По думите му вече година и половина предприети действия на местно и национално ниво по решаване на проблема и възстановяване на пропадналия път няма, а ситуацията след всеки дъжд се променя постоянно, но към по-лошо. Пътят е изключително важен за селото.

„Това са снимки от разрушения път в село Стоевци, общ. Габрово, следствие поройните дъждове през август 2014 г. Вече година и половина няма предприети действия по възстановяването му на местно и национално ниво. Цяла улица с живущи хора е откъсната от света!

042

Не може да мине превозно средство. Собствениците на имоти преминават през ливада, чужда собственост, за да достигнат до имотите си, които не са в състояние да ремонтират. Липсва достъп за пожарна, бърза помощ, енергоснабдяване и т.н.

044

От 2014 г. след всеки дъжд зейналата яма става все по-голяма и изисква увеличен паричен ресурс за отремонтиране. Местната власт не е в състояние със собствени средства да покрие този разход. Няма разбиране и от страна на Комисията по бедствия и аварии“, пише в сигнала си читателят на „Габрово Нюз“.

043

Надяваме се, че компетентните органи на местна и национална „почва“ ще се самосезират по случая и ще бъдат предприети конкретни мерки, за да бъде осигурен нормален достъп до домовете на хората. Дали обаче това ще се случи предстои да разберем?!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица