Свържи се с нас

Новини

Резнаха лентичката на водния цикъл в Петко Славейков и Кръвеник

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Успешната реализация на проекта за реконструкция на водопроводната мрежа на селата Петко Славейков и Кръвеник в община Севлиево, отчете вчера кметът на Севлиево Иван Иванов в село Петко Славейков.

„Сега селото има изцяло нова водопроводна система, която за години напред ще функционира без проблеми. Това е една дългосрочна инвестиция, която ще се ползва от вас и от бъдещите поколения. По-възрастните хора си спомнят, че старата водопроводна система е изградена през 1962 г. от етернитови тръби, които бяха причина за честите аварии и загуби на питейна вода“, каза кметът д-р Иван Иванов.

В изказването си той подчерта, че преди месец, по-голямата част от селата в севлиевска община са били без вода, но заради подменената водопроводна система, в село Петко Славейков водата не е спирала.

Иванов изказа благодарност към изпълнителите, строителите, строителния надзор и целия екип по проекта. „Въпреки трудностите, успяхте да изградите тази водопроводна мрежа, която е сигурна, надеждна и отговаря на всички изисквания“, завърши кметът.

Управителят на „План инвест Пловдив“ ЕООД Николай Костурков сподели, че проектът е изпълнен с най-съвременните материали, каквито се използват в цяла Европа. „Те гарантират дълготрайност, сигурност на водоподаването, качество на водата, за което вие ще се уверите. Ще видите, че сметките ще са занижени, защото загубите на вода са прекратени вече“, увери Костурков и пожела на жителите от селото дълги години да си плащат ниските сметки за водата.

Секретарят на кметството Пенка Събева изказа признателност към кмета на Севлиево и всички фирми, които в срок са приключили проекта. „Възстановена е навсякъде пътната настилка, дори сега тя е по-добра от преди, имаме постоянно вода с добро качество и налягане. Благодарим ви!“, не скри вълнението си Събева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица