Свържи се с нас

Новини

Нова техника получиха пожарникарите за празника си

Published

on

снимка: Областна дирекция на МВР - Габрово

снимка: Областна дирекция на МВР – Габрово

С тържествен водосвет и представяне на нова противопожарна техника бе отбелязан професионалният празник на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово.

22 нови специализирани машини в автопарка на РДПБЗН-Габрово – това е резултатът от приключилия двугодишен период на обновяване и модернизиране на техническата база в областната структура „Пожарна безопасност и защита на населението“.

снимка: Областна дирекция на МВР - Габрово

снимка: Областна дирекция на МВР – Габрово

Машините са доставени по 2 оперативни програми: „Околна среда“ и „Регионално развитие“, като 3 от тях обслужват нуждите на районната противопожарна служба в Трявна, 7 са предоставени на РСПБЗН-Севлиево, а останалите 12 се ползват от служителите от РСПБЗН – Габрово и РДПБЗН.

Съвременната техника ще подпомага действията на огнеборци и спасители при предотвратяването на наводнения и гасенето на горски пожари, както и при възникване на бедствия в градска среда. РСПБЗН-Габрово вече разполага и с отдавна очакваната автомеханична стълба с височина 30 метра за гасене на пожари във високи сгради.

Възможностите на новата техника бяха демонстрирани днес пред спортна зала „Орловец“ по повод 14 септември – професионалния празник на служителите от ГД“Пожарна безопасност и защита на населението“.

снимка: Областна дирекция на МВР - Габрово

снимка: Областна дирекция на МВР – Габрово

На занятието присъстваха кметът на Габрово Таня Христова, областният управител Николай Сираков, представители на организации и институции, с които РДПБЗН партнира, и граждани.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица