Свържи се с нас

Новини

Похвалиха севлиевското видеонаблюдение

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

След изграждане на видеонаблюдението значително са намалели криминалните прояви в Севлиево, показват данните на полицията.

„Поставили сме около 40 камери в града. Едната част от тях са разположени на всички входно-изходни точки за града. Те имат възможността да проследяват преминаващите автомобили, включително и да записват номерата, което в голяма степен ще подпомогне органите на реда. Другият тип наблюдателни камери са разположени в близост до важните инфраструктурни обекти като градските паркове и основните кръстовища“, информира кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

Той поясни, че през следващата година ще бъдат закупени и поставени камери на входовете и изходите на детските градини и училищата.

„При изграждането на системата сме спазили всички изисквания на Закона за защита на личните данни. Хората не трябва да се притесняват, че видеонаблюдението може да се използва за някакъв вид контрол, който да нарушава правата им“, каза градоначалникът и подчерта, че външен достъп до системата не може да бъде получен.

„Поставихме едно добро начало, защото Севлиево е от малкото градове в България, в който има изградена и работеща система за видеонаблюдение. Убеден съм, че в резултат от това ще намалее престъпността и ще се повиши сигурността за нашите съграждани“, допълни д-р Иванов.

Главен инспектор Цветан Петков сподели, че системата за видеонаблюдение е една от най-значимите придобивки за града. „В днешно време видеонаблюдението е лост за превенция на престъпността и за противодействие на противообществените прояви. Системата работи едва от няколко седмици, но има няколко разкрити престъпления и установени нарушители. Убеден съм, че ще има положителен ефект, както вече сочат данните. На фона на намаления ресурс на МВР една такава система облекчава нашата работа и я прави по-ефективна“, каза Петков.

Управителят на местната телевизия инж. Петър Петров сподели, че това е една от най-модерните системи за наблюдение. Тя е изградена от камери с много висока – HD, резолюция, които са свързани с оптична връзка.

Това гарантира високо качество и осигурява много голяма информация. „Всичко е свързано със сложни мрежови устройства. Системата има видео-аналитичен софтуер, който извършва много функции в помощ на хората, осъществяващи наблюдението. Информацията от камерите се предава по интернет, но той е отделен от общия, което я прави още по-надеждна“, заключи инж. Петров.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица