Свържи се с нас

Новини

Акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Published

on

IMG_6315

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За втора поредна година дните преди началото на новата учебната година са обявена за Седмица за превенция на детската пътна безопасност. Тя се провежда от 7 до 13 септември, а 12 септември е определен за Ден на превенцията.

През първия учебен ден – 15 септември, униформени служители ще присъстват в районите на всички учебни заведения в региона. По време на акцията ще се осъществява засилен контрол в училищните райони – в часовете на отиване и връщане на децата от училище, с цел спазване от водачите ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците.

През периода 15.09.2015 – 31.10.2015 г., с цел предотвратяване на пътни произшествия, полицейски служители ще подпомагат безопасното пресичане на деца в районите на училищата. Полицейските патрули ще реагират и ще се намесват при неправилно и рисково движение на деца по улиците, като ще ги извеждат от платното, ще ги предупреждават и ще им разясняват основните правила за безопасно движение и пресичане.

Съвместно с представители на общините и кметствата е извършен оглед на сигнализацията, маркировката, уличното осветление, предпазните огради и парапети около входовете на училищата. Особено внимание е обърнато на състоянието на пешеходните пътеки и тяхната осветеност.

Практиката показва, че рискът от настъпване на ПТП с подрастващи през есенно – зимния сезон е най – висок в сутрешните часове и привечер, когато децата отиват и се прибират от училища. Тогава видимостта е ограничена, а трафикът интензивен. На ръководствата на учебните заведения е препоръчано, преди започване на учебните занятия и след тях, лица от охраната на училищата или педагози да дежурят в зоните на пешеходните пътеки и местата, където масово пресичат учениците, като се грижат за безопасното пресичане през цялата учебна година.

Предстои съвместно с регионалния инспекторат по образование да бъдат изготвени графици, съгласно които през първия учебен срок служители на „Пътна полиция” ще изнесат беседи за пътна безопасност пред учениците от началния курс.

Отдел „Пътна полиция“ към ГДНП предоставя и практически препоръки към деца, родители и водачи на превозни средства с единствената цел да запазим живота на децата по пътищата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица