Свържи се с нас

Любопитно

Туристическо дружество “Бачо Киро” – Дряново отбеляза своята 90 годишнина

Published

on

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Сдружение туристическо дружество „Бачо Киро“ – една от най-авторитетните и активни нестопански организации в община Дряново, отпразнува 90 години от създаването си.Събитието по повод юбилейната годишнина бе отбелязано в късния следобед на 4 септември / петък/, с три прояви.

Първо бе открита възпоменателна плоча в двора на СОУ „Максим Райкович”, на мястото където е учредено дружеството, на 5-ти април 1925 г., от Георги Попов, Георги Ганчев, Павел Павлов, Никола Бошнаков, Ганчо Минев, Иван Никоевски и Стилян Бобев.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Веднага след това се проведе тържествено събрание с награждаване на изявените му деятели, а честта да е знаменосец на знамето на дружество бе поверена на Мартин Маринов – носител на три медала от първенството по ориентиране за Централна и Източна Европа 2015 г.

С най-високото отличие на БСТ „Медал Алеко” и като най-изявени деятели на ТД „Бачо Киро” бяха удостоени Мария Димитрова и Христофор Христов. „Медал за особени заслуги” бе връчен на Георги Цветков, Илийчо Илиев, Добри и Цветанка Добрева (треньори в Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро – 94″), Марийка Кънева  (счетоводител на дружеството от 1971 г.). Значката „Отличник на БТС” получиха: Илияна Попова (Председател на СКО „Бачо Киро – 94”), Илия Илиев, Снежана Дочева, Николина Христова, Галина Кирвикова. С „Грамота на БТС” бяха наградени още 14 дряновци, а с „Грамота на ТД „Бачо Киро” други 10 активисти и сподвижници на сдружението.  Връчен беше и благодарствен плакет на г-жа Мариана Печеян, председател на Общински съвет – Дряново, за оказана финансова и морална подкрепа за провеждане на състезанията по спортно ориентиране за купа „Дряново”.

Дряново2334

снимка: Община Дряново

Поздравления към всички присъстващи отправиха лично председателят на Сдружение „БТС” Алексей Стоев и кметът на община Дряново д-р Иван Николов. Поздравителни адреси бяха изпратени от ТД „Приста” – Русе, ТД „Трапезица” – Велико Търново, ТД „Росица” – Павликени, ТД „Сърнена гора” – Ст. Загора, ТД „Белите брези” – Борово, от заслужилия майстор на спорта Митьо Калчев и майстора на спорта Димитър Богданов, както и от ПГИ „Рачо Стоянов” и СОУ „Максим Райкович”.

Дряново2333

снимка: Община Дряново

Вечерта завърши с концерт в Големия салон на Културния дом (НЧ „Развитие – 1896”), в който участва хор „Стринавско ехо”, създаден преди близо три десетилетия с помощта на ТД „Бачо Киро”. Наслада за публиката бе и представянето на двете близначки с акордеони Мария – Десислава и Дарена – Светослава Димитрови. В концерта участва и оркестър „Дряново”, с ръководител Славчо Илиев и танцов състав „Дряновче” при НЧ „Дряновска пробуда – 2008”.

Концертът приключи с общо изпълнение на песента „Походна песен” по музика на Филип Аврамов.
20 души от СКО „Бачо Киро” се включиха и в  надпреварата на Държавното първенство по нощно ориентиране и за 54-та купа на вестник „Ехо“, което се проведе на 5 и 6 септември в Тетевен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„Добрият и красив пример в община Трявна“

Published

on

Община Трявна представи любителски видеоклип, заснет на територията на града.

Туристическата обиколка е документирана от Николай Николов и се нарежда в архива му от видеа, редом до близки и далечни дестинации като Козичино и Шато Еркеч, крепостта Мезек, Крайморие, Странджа планина.

Община Трявна любезно благодари на г-н Николов за предоставения видеоматериал от разходката му из историческата част на възрожденска Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Габровският карнавал спечели награда за най-оригинално събитие в туризма

Published

on

Община Габрово получи Голямата награда на журито за 2020 г. в Осмото издание на Националния конкурс READ&TRAVEL („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ“) на Международното изложение „Културен туризъм” във Велико Търново.

Конкурсът бе част от програмата на изложението и се обявява всяка година в рамките на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас.

Наградата е за Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2020 г. за Карнавал Габрово – първият в света карнавал по време на изолация, онлайн версия на най-популярното събитие в Габрово в сферата на културния туризъм.

Над 90 000 души пред екраните на компютри, таблети и смартфони, можеха да наблюдават стрийминг програмата на събитието. Вместо традиционното шествие по габровските улици минаха само три карнавални платформи с три отделни маршрута, които обаче заедно поставиха и рекорд за най-дълго трасе на карнавал в България – 33 км.

Габровци и приятелите им от цял свят имаха възможност да наблюдават движението на платформите и да се включат с поздрави, снимки и видеа на хаштаг #Габрово2020 и #Gabrovo2020.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Хапва ви се нещо вкусно на жар? Сандвичарницата ви очаква

Published

on

Хапва ви се нещо вкусно, изпеченото на жар от дървени въглища? Искате да се насладите на отличните качества на добре приготвената храна? Първата по рода си Сандвичарница на жар в Габрово, ул. „Петко Каравелов“ 6, ви очаква!

Насладете на богатия асортимент от сандвичи със сръбски домашни питки, в комбинация с прясно изпечена на барбекю плескавица, вешалица, стек, батак или кълцано филе, залети с домашно приготвени сосчета, гарнирани по желание със свежи зеленчуци, от които ще си оближете пръстите!

Вашите предварителни поръчки можете да правите и на телефон: +359893791335.

Ние обичаме работата си! Изпичаме месото на момента, което винаги е прясно и не е замразено! Доставете си истинска наслада от вкусната храна! Заповядайте при нас и се уверете сами!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица