Свържи се с нас

Новини

Организация на движението в област Габрово при провеждане на колоездачната обиколка

Published

on

колоездач

Международното спортно събитие ще се проведе на територията на Севлиевска, Габровска и Тревненска общини на 1 и 2 септември, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

1 септември
Севлиево
Около 15.00 ч. /до около 16.20 ч./ ще бъде спряно движението по пътя от с. Бериево към Севлиево.
В Севлиево, от 16.00 ч. до около 17.00 ч., се забранява движението по улиците „Стара планина“, „Н. Д. Петков“, „Стефан Пешев“, „Росица“, „Опълченска“ и „Марин Попов“.

Пътят Габрово – Севлиево ще бъде затворен от 15.30 ч. до около 17.00 ч.

Габрово
Пътят Габрово – Велико Търново ще бъде затворен за времето от 16.30 ч. до около 17.30 ч. Алтернативен маршрут: с. Донино, околовръстен път през с. Орловци, кв. Стефановци, ул. „Градище“.

Движението по пътя Габрово – Трявна ще бъде спряно от около 16.30 ч. до около 19.00 ч.

В градската част на Габрово движението ще бъде спряно от около 17.00 ч. до около 18.00 ч., по целия маршрут на състезанието: ул. „Търновско шосе“, ул. „Хр. Смирненски“, ул. „Брянска“, пл. Игото, ул. „Скобелевска“, бул. Априлов, Шиваров мост, ул. „Капитан дядо Никола“, бул. Столетов, ул. „Коста Евтимов“, отклонение за Трявна.
Забраната за движение от 17.00 ч. до 18.00 ч. важи и за всички превозни средства на градския транспорт.

Трявна
От 18.00 ч. до около 19.00 ч. се спира движението по ул. „Капитан дядо Никола“, ул. „Патриарх Евтимий“ /от кв. Божковци към Трявна/, ул. „Стара планина“, района на автогарата, двете кръгови движения на ул. „Ангел Кънчев“ и участъка от ул. „Ангел Кънчев“ между храм „Свети Георги“ и сградата на Община Трявна.

На 2 септември от 12.30 ч. до около 13.30 ч. ще бъде забранено движението по ул. „Ангел Кънчев“ /в отсечката от сградата на Община Трявна до храм „Свети Георги“/, ул. „Украйна“ и кв. Стояновци в посока с. Вонеща вода.

С цел недопускане на инциденти по време на колоездачната обиколка, водачите на МПС и пешеходците следва да спазват стриктно указанията на полицейските служители, ангажирани с пътната безопасност и охраната на обществения ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица