Свържи се с нас

Любопитно

„На Белица на хорото“

Published

on

снимка: Община Трявна

снимка: Община Трявна

Преди години през месец Август в с. Белица се е провеждал голям събор, наречен „На Белица на хорото“. В този ден в селото и околността са се събирали всички родове от цяла България.

Днес отново българските традиции и обичаи са възродени, благодарение на инициативата на фолклорен ансамбъл „Нашенци“ и със съдействието на Община Трявна – първият национален фолклорен събор се проведе на 15 август с участието на състави от 13 области, 48 общини и около 500 самодейци.

снимка: Община Трявна

снимка: Община Трявна

Целта на събора е да издири, обогати, популяризира и съхрани духовното наследство на българина; да утвърди присъствието на фолклорното танцово и музикално изкуство в съвременния живот; да предостави възможност на многобройните колективи за обществено признание, както и да насърчи приемствеността на младото поколение.

Съборът имаше конкурсен характер, премина при голям интерес, беше заснет от две телевизии и за пореден път показа, че културното наследство на българския народ е живо!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Любопитно

Влезте в тренда и сменете аутфита си за Карнавала

Published

on

В карнавалния ден, на 18 май, от 10.00 до 18.00 часа и … до изчерпване на количествата, Община Габрово ще разположи собствен карнавален информационен щанд на площад „Възраждане“.

Там ще Ви посрещнат усмихнати млади хора, които ще ви предложат програмата за фестивалните дни и най-търсения вестник за деня – Карнавалния. Но това не е всичко. Ще може да си купите и магнити за спомен и карнавални артикули от колекция 2024 – искрящо привлекателна и забелязващо свежа. Влезте в тренда и сменете аутфита!

Облечете и обуйте най-актуалните за сезона цветове, а когато се „стъкнете“, огледайте се и намерете голямата карнавална рамка, в която да запечатате своя забавен спомен.

Бройките са ограничени и само онези, които проявят предвидливост и бързина ще се сдобият с така желаните карнавални атрибути.

Ако пък случайно не сте разбрали, че в Габрово има Карнавал, което не го вярваме, ама за всеки случай –вижте програмата, че да знаете защо са толкова готини тези тениски и тези хора в тях .

*Автор: Цветомира Иванова,
Община Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица