Свържи се с нас

Любопитно

Дряновци отбелязаха Международния ден на младежта

Published

on

1015_1370

снимка: Община Дряново

Дряновските младежи отбелязаха Международния ден на младежта с голям интерес и завидни спортни качества в спортните турнири, организирани от Община Дряново и МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни).

В спортните игри, организирани от Община Дряново, се включиха деца и младежи от различни възрастови групи и с различни интереси, но с една обща идея – да покажат спортен хъс и завидни умения в индивидуалните и отборните дисциплини.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Турнирите по плуване и стрийтбол от 12 август 2015 г. достойно оставиха следа в спортната история на Дряново, а за повечето участници спомен ще останат моралните и материалните награди, които получиха.

Регистрацията на младите плувци започна в 09.00 ч. сутринта. Час по-късно, на стартовата линия пред басейна в спортен комплекс „Локомотив“ бяха застанали 14 участника, разделени в две възрастови групи.

Претендентите за първите места бяха на възраст от 7 до 14 години. В първата група от 7 до 10 години, призовите позиции заеха Цветомир Мирославов Петков, който се класира 3-ти с 39 сек., Рени Иванова Тасева, която преплува дължината на басейна за 37 сек. и зае 2-ро място, и Симона Добринова Кисьова, която със завидните 23 сек. достойно зае 1-во място.

В групата от 11 до 14 години 3-ти стана Мариан Христов Серафимов с 24 сек., 2-ри се класира Давид Димитров Неделчев с 23,8 сек., а първенецът Радостин Николаев Илиев преплува басейна за 23 сек.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Шестимата финалисти получиха медали, грамоти и парични награди, осигурени от Община Дряново и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

В късния следобед, на баскетболното игрище при Спортен комплекс „Локомотив“, започна регистрацията на отборите по стрийтбол. За състезанието се сформираха 8 отбора от по 3-ма души. Отборите бяха разделени в две групи на томболен принцип, а баскетболистите бяха на възраст от 11 до 33 години. Веднага след старта на турнира в 18.00 ч. стана ясно, че възрастта няма значение. Всички играчи показаха завидни спортни умения и през цялото време поддържаха интереса на публиката за това кой ще спечели.

Въпреки, че в спорта винаги има победители и победени, играчите показа и качества като спортсменство и респект един към друг и всички с радост аплодираха финалистите.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

В отбора, който зае достойното 3-то място, участваха Стефан Стоянов, Мартин Русинов и Стилиян Ибовски. 2-ра позиция зае отборът на Георги Иванов, Пламен Илиев и Мартин Герджиков. Напълно заслужено, със златото се окичиха Николай Михайлов, Жанета Пондалова и Георги Станев, чиито отбор се сформира непосредствено преди началото на мача, но видимо бяха в синергия помежду си през цялото време.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Отборите победители бяха наградени лично от Кмета на община Дряново д-р Иван Николов и дългогодишния баскетболен треньор на поколения дряновски спортисти – Милчо Вапцаров.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Любопитно

Коледният дух завладява Габрово

Published

on

Коледният дух завладява Габрово с концерти, ателиета, изложби, представления, украси и разбира се – светлини.

В програмата през празничния месец декември Община Габрово и културните институции са се погрижили да има за всеки по нещо. Разбира се особено внимание ще получат най – малките, които с най – голямо вълнение очакват елхата, Коледните и Новогодишните празници. А тя, елхата ни, ще огрее целия площад „Възраждане“ на 6 декември точно в 18:00 ч, когато ще можем да се насладим на „Коледна миниатюра“ от ДТ „Рачо Стоянов“ и празнични изпълнения от Оркестър „Габрово“. Със запалването светлините на градската елха започваме обратното отброяване до настъпването на Новата година, а до тогава централната градска част ще е изпълнена с коледни изкушения, които ще дебнат отвсякъде – както за душата, така и за сетивата.

И тази година Градинката с мечето ще се превърне в голямо коледно детско градче, а своите най – малки приятели Община Габрово ще изненада с две нови любими фигури.  Кои ще са те ще разберете на 12 декември в 17.30 ч, когато ще бъде официалното откриване с участието на Държавен куклен театър и нещо специално подготвено от куклените актьори за малчуганите на Габрово. 

Няма как да пропуснем и коледните базари, които тази година ще са поне три, защото това е време за приятни разходки и срещи с приятели, красиви изделия и вкусни изкушения. Най – продължителният от тях ще започне на 5 декември и ще остане до края на месеца и ще е разположен в алеята между РБ „Априлов – Палаузов“ и Национална Априловска гимназия.

Коледен базар с музикална програма ще има и на площад „Възраждане“ на 17 декември от 10.00 ч, а третият и най – нов ще е на едно различно място – по калдъръмените улички на Шести участък. Очаквайте коледни изненади зад всеки ъгъл от 18 до 23 декември, сътворени от „джуджетата“ не на Дядо Коледа, а на Младежки център – Габрово.

Но за това като му дойде времето, а до тогава може да отидете на изложби на децата от Школите на Елиза Ковачева и на Ива Пенчева, а за по-големите и на годишната изложба на габровските художници, да изберете представление от Коледния фестивал на Драматичен театър от 6 до 11 декември, да посетите коледните концерти на две от габровските читалища – НЧ „Габрово – 2002“ и НЧ „Априлов – Палаузов“ и разбира се на 25-ия ден от декември в 11:00 ч да посрещнем заедно коледарите от ДФА „Габровче“ на площад „Възраждане“.

Благослов и наричания ще отправят веднага след това и в МАИР Боженци, а на следващият ден 26-ти в РЕМО „ЕТЪР“ ще може да видите и възстановка на обичая Коледуване, този път пресъздадена от участниците в училището за коледари. Дойдат ли коледарите неусетно идва времето да помислим за всичко, което ни се е случило през годината – и хубаво, и не чак толкова, да го приемем, да благодарим и да погледнем към Новата година, като първо по габровски се повеселим  – на 30 декември, изпращайки старата година „Под звездите на Габрово“ с Влади Ампов – Графа и Михаела Филева.

Декември е времето да бъдем заедно…

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица