Свържи се с нас

Любопитно

Габровски диджей ще пуска на „Севтополис Мюзик Фестивал“

снимка: www.sevtopolis.eu

снимка: www.sevtopolis.eu

Габровският диджей Ивайло Иванов – Flying Dutch ще пуска на „Севтополис Мюзик Фестивал“. Събитието ще се проведе за шеста поредна година и събира фенове на електронната музика от цялата страна на язовир „Копринка“, край Казанлък.

Тазгодишното издание на фестивала ще продължи от 28-ми ди 30-ти август /петък – неделя/. Организаторите обещават безупречен звук и лазерно шоу. За доброто настроение на посетителите на фестивала ще се грижат едни от най-добрите диджеи.

Зад името Flying Dutch стои Ивайло Иванов. Първата му среда електронната музика е през 2002 година, когато открива музиката на Jeff Mils, Surgeon, Steve Rachmad, Laid black, като се насочва към хард техно звученето. С течение на времето започва да се занимава с миксиране и продуциране на собствена музика, която разпространява в интернет форуми и така добива популярност. Това му помага да се срещне с много известни DJ в България и да усъвършенства техниката си зад пулта.

Паралелно с работата си като DJ развива и уменията си като продуцент и първите успехи не закъсняват. През 2012 година издава няколко EP – та, като стига до 36 място в класацията на Beatport с парчето си China.

Стилът, който продуцира и миксира като DJ, може да се определи като смесица от минимал, текхаус и танцувално прогресив техно. Както казва самият той „Когато пускам музика или я правя си представям усмихнати танцуващи хора, който се забавляват. За мен е важно музиката която продуцирам и правя да стига до хората сърцата на хората, като ги кара да забравят и да танцуват с усмивка на лице .”

„Севтополис Мюзик Фестивал“ е един от малкото музикални форуми и единствения в централна България, където приоритет се отдава на разнообразното и изпълнено с динамика електронно звучене. От 6 години насам се събират ценители на качествения електронен саунд.

Участниците, които ще се включат в грандиозното събитие са: VIRUS B [LoOP Records], EMANUIL HRISTOV a.k.a. Emanuelf [Resonance], HARDTECHNIC [Music Pirates], RAGMAN [Music Pirates], PENCHO PENCHEV, FLYING DUTCH, CHRIS MITTEV, TEDDSPARK + TBA.

Продължителността на фестивала е два дни. Началото ще бъде поставено в петък (28.08) от 21:00 ч., а неговият край – неделя (30.08) в 08:00 ч. Входът е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

3 коментара

3 Comments

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Боб, катък и сладкиш за кулинарния конкурс, обявен от музей „Етър“

През август лятото вече e към своя край. Но това е времето през което има голямо изобилие от плодове и зеленчуци, има богат избор на различни храни.

За голямата част от българското население август сега е време за почивка, но в миналото той е свързан с усилна земеделска работа, когато се прибира голяма част от реколтата, за да се осигури благополучие през следващите периоди на годината. Като правило храната през този месец е била предимно безмесна.

С това са съобразени и храните, допуснати до участие в конкурса „Гозби по стари традиционни рецепти“, обявен от ЕМО „Етър“ по повод 55-та годишнина от неговото откриване.

Ето и предложенията, отбрани от журито, сред изпратените на електронна поща: d.hristov@etar.bg. до 15 август тази година.

Боб в гърне

Бърз сладкиш на баба със сладко от рози

Катък от овче мляко

Автор: Дамян Христов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди

*Публикация, съгласно договор*

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди, на тема „В час със SmartyKids“.

Една ученическа раница Gabol, един несесер Gabol и „Малкият принц“ на Антоан Дьо Екзюпери, очакват своите притежатели.

Играта ще приключи на 6 септември, петък.

На следващия ден, 7 септември (събота), на случаен принцип ще бъдат изтеглени имената на трима печеливши от всички, взели участие.

Ето какви са условията:
1. Да сте харесали страницата на SmartyKids – Габрово и тази публикация;
2. Да отбележите поне един човек, който прецените, че би проявил интерес към играта;
3. Да се регистрирате за безплатен Демонстрационен урок, заедно с Вашето дете на: https://smarty-kids.bg/gabrovo/

В промоцията могат да участват лични профили (с некомерсиална цел); Играта се провежда само за територията на #България;

Споделете поста, за да разберат повече хора.

Пълните условия за провеждане можете да намерите оттук.

SmartyKids – Габрово е първият в Габрово детски център по ментална аритметика от веригата у нас. Той се намира на ул.“Софроний Врачански“ 1, офис 6. Повече информация можете да откриете на официалния сайт на SmartyKids – Габрово, по телефона на +359 897 970 400, или във фейсбук страницата.

Зареди още

Култура

Изложба „Каменоделство” на чардака на Табаханата в музей „Етър”

Камъкът позволява да се увековечи една история, момент сред милионите години

Повече от 23 години скулптурата на орел, зърнал плячка и готов за полет, остава недовършена. Създателят му – Петър Петров от великотърновското село Беляковец, избира тополовградски мрамор, но счупва човката и се отказва да продължи. През пролетта на 2019-та, провокиран от участието си в изложбата-базар по „Каменоделство” в музей „Етър”, той се завръща отново към този орел, а резултатите са впечатляващи.

снимка: Музей „Етър“

Петър Петров – победител в Международната майсторска надпревара от ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти, кани останалите участници да се включат със свои скулптури в изложбата-базар. Самият той създава няколко творби с битово предназначение, в които арт-елементите са силно застъпени – огледало, роза, купа, фигура на жена.

Снимка: Петър Петров, каменоделец

Произведения на каменоделци, участвали в миналогодишната Майсторска надпревара могат да се видят на чардака на Табаханата в музей „Етър”, където ще радват посетителите до края на септември.

снимка: Музей „Етър“

Петър Петров споделя, че не тръгва да твори с предварителна нагласа. Камъкът сам му подсказва какво да изработи от него. Предпочита късове с неправилна форма. Споделя, че от дефектни камъни е сътворил най-добрите си скулптури. Петър Петров е разбрал, че в скалата има много енергия, изпълваща го с живот.

снимка: Музей „Етър“

Каменоделецът прави дарение на музей „Етър” – плоча, на която е издълбан Св. Георги. Истински творец, Петър Петров не наранява камъка. Стреми се да има минимална намеса, да запази възможно най-много от естествените форми и цветове.

снимка: Музей „Етър“

Специално върху светеца това личи ясно при коня, при наметалото, при ореола. С времето ще потъмнеят и участъците, през които е минало длетото на Петър Петров.

снимка: Музей „Етър“

За него камъкът е начин да се увековечи една история, момент сред милионите години. Иван Симеонов, завършил наскоро единственото по рода си на Балканите училище по каменообработване в село Кунино и победител в миналогодишната Младежка секция към Майсторската надпревара в „Етър”-а, също участва със свои творби в изложбата-базар.

В нея могат да се видят и скулптури на Румен Барфончовски, възпитаник на същото училище, на Елин Георгиев от Аксаково, на Цветелина Ангелова от Пловдив, на Петър Кръстев от Роман. Всички те са участници в Майсторската надпревара по време на Панаира през 2018 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица