Свържи се с нас

Новини

Режим на водата във висока зона на селата Велковци и Козирог

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Поради честите жалби за недостиг на вода от живеещите в горната част на село Козирог и по предложение на кметския наместник, от 20.07.2015г. се въвежда режим на водоподаване за с. Кози рог – висока зона.

За всяка седмица, до възстановяване на дебита, вода ще се подава в дните: вторник, сряда, събота и неделя до 17.00 часа. Вода няма да се подава в дните: понеделник, четвъртък и петък.

От 21.07.2015 г. ВиК – Габрово променя режима на водоподаване на село Велковци, въведен на 15.07.2015г. поради продължителното засушаване и намален дебит на водоизточниците. От вторник, 21 юли, вода се подава от 08.00 до 13.00 часа за Високата зона. За Ниската зона вода ще има от 13.00 до 20.00 часа.

ВиК ООД – Габрово моли своите абонати да ограничат ползването на питейна вода за други нужди /поливане, миене и т.н./. Дружеството си запазва правото да променя и отменя режима на водоподаване, съобразно промяната на климатичните условия.

Днес поради извършване на аварийни ремонти, без вода до 17:00 ч. ще останат кварталите на Габрово – Любово, Варчовци и Етъра, бул.“Могильов“ и село Донино.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица