Свържи се с нас

Новини

Обновяват електрически съоръжения в Габрово

Published

on

снимка:

Обновяват поетапно съоръжения от електроразпределителната мрежа в Габрово.

Електромонтьорите подмениха разпределителни табла по ул. „Стефан Караджа“.

Ефектът от монтажа на новите съоръжения, който е предвиден в Ремонтната програма на дружеството за 2015 г., е по-надеждно електрозахранване на 96 битови и 5 стопански клиентa в града.

Освен че подобряват облика на града, новите табла гарантират по-високо ниво на сигурност на електрозахранването и намаляване на аварийността.

Друго преимущество на новите съоръжения е възможността за селективно изключване, което означава, че се минимизира броят на клиентите, на които се изключва електричеството по време на обслужване и ремонти.

Изпълнявайки ремонтната програма на дружеството специалисти  подменят и част от въздушната електроразпределителна мрежа на ул. „Българка“ в града. Подменени бяха амортизираните от метеорологичните условия железобетонни стълбове. След направена инспекция е взето решение да се ремонтира уязвимия участък, за да се стабилизира електрозахранването. По време на ремонтните дейности не е прекъсвано електричеството на клиентите в района. Планирана е и подмяна на съществуващия въздушен проводник с нов изолиран усукан, който е по-надежден при влошаване на метеорологичните условия.

електротехници

Всяка година, се планира и изпълнява ремонтна програма, която включва реконструкции и рехабилитация на различни участъци от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Чрез тази програма и, чрез инвестициите в развитие и разширяване на мрежата дружеството продължава своята политика за повишаване на качеството на електроенергията, и на услугите, които предоставя на своите клиенти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица