Свържи се с нас

Новини

Започва ремонтът на общински пътища в Севлиевско

Published

on

ремонт пътища

снимка: Община Севлиево

Започна ремонтът на общинските пътища в Севлиевско, който обхваща полагането на нова настилка в участъците с нарушен асфалт, премахване на храстите, косене на тревните части и почистване на водостоците. Според графика на Общинската администрация в момента се извършват ремонтните дейности на пътните артерии в посока Вран и село Горна Росица и ще продължат по пътищата от общинската мрежа, съгласно решението на Общински съвет.

„Стойността на ремонтните дейности възлиза на 959 830 лв. До края на месеца имаме готовност да стартираме и асфалтирането в града“, информира кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

„Миналата сряда Правителството ни отпусна 800 000 лв. за ремонт на улиците в Севлиево и това ще ни даде възможност да поставим изцяло нова пътна настилка на някои места“, заяви кметът и уточни, че ще бъдат ремонтирани улици, които от години са в много лошо състояние.

„Благодаря на премиера Борисов и кабинета затова, че са съпричастни с проблемите на Севлиево. Всички си спомняме, че преди година, по време на тогавашното правителство, Севлиево не беше част от пределите на България и всичките ни финансови искания бяха отхвърлени“, припомни д-р Иванов, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

„Освен парите за асфалтиране в града, тази година Правителството отпусна и 500 000 лв. за ремонт на най-критичния участък в цялата община – от с.Кормянско до с.Крамолин“, заяви д-р Иванов.

„Жителите на селата Малки Вършец, Градище, Агатово и Крамолин от години слушаха само обещания, но сега рехабилитацията на този проблемен участък приключва и отново ще можем да се движим по него спокойно“, увери кметът.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица