Свържи се с нас

Новини

Марш на завършващи курсанти премина през Габрово

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Марш на завършващи курсанти от Националния военен университет “Васил Левски” – Велико Търново премина през Габрово по пътя си към Паметника на свободата на вр. Шипка, където курсантите ще получат своите дипломи.

С цветя и венци те уважиха Паметника на загиналите във войните за национално обединение пред Консултативна поликлиника и паметника на Васил Априлов пред Национална Априловска гимназия, информираха от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

За отличен успех и редица заслуги в своето обучение и спорта, беше отличен курсант – старшина Добрин Дианов Добринов от Габрово. Той получи графичен знак „155 години Габрово – град“ от кмета на града Таня Христова и вимпел „Шипченска епопея“ от областния управител Николай Сираков.

Г-жа Таня Христова поздрави и всички завършващи курсанти: „Патронът на вашия университет Васил Левски казва „Времето е в нас и ние сме във времето“. Възприели сте тази фраза за девиз и ви пожелавам максимално да се възползвате от думите му оттук нататък. Защото точно вие и точно тук и сега имате силата да промените това, което не ви харесва, да утвърдите това, което смятате за добро, да донесете познание, за това, което мислите, че липсва, да направите нещата, които смятате, че трябва да се направят. Именно вие тук и сега знаете най-точно какво е нужно, защото сте пулсът на съвремието ни.

Затова на добър час!

Бъдете смели, уверени в собствените си сили и не спирайте да преследвате мечтите си!“ пожела тя на курсантите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица