Свържи се с нас

Новини

Марш на завършващи курсанти премина през Габрово

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Марш на завършващи курсанти от Националния военен университет “Васил Левски” – Велико Търново премина през Габрово по пътя си към Паметника на свободата на вр. Шипка, където курсантите ще получат своите дипломи.

С цветя и венци те уважиха Паметника на загиналите във войните за национално обединение пред Консултативна поликлиника и паметника на Васил Априлов пред Национална Априловска гимназия, информираха от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

За отличен успех и редица заслуги в своето обучение и спорта, беше отличен курсант – старшина Добрин Дианов Добринов от Габрово. Той получи графичен знак „155 години Габрово – град“ от кмета на града Таня Христова и вимпел „Шипченска епопея“ от областния управител Николай Сираков.

Г-жа Таня Христова поздрави и всички завършващи курсанти: „Патронът на вашия университет Васил Левски казва „Времето е в нас и ние сме във времето“. Възприели сте тази фраза за девиз и ви пожелавам максимално да се възползвате от думите му оттук нататък. Защото точно вие и точно тук и сега имате силата да промените това, което не ви харесва, да утвърдите това, което смятате за добро, да донесете познание, за това, което мислите, че липсва, да направите нещата, които смятате, че трябва да се направят. Именно вие тук и сега знаете най-точно какво е нужно, защото сте пулсът на съвремието ни.

Затова на добър час!

Бъдете смели, уверени в собствените си сили и не спирайте да преследвате мечтите си!“ пожела тя на курсантите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица