Свържи се с нас

Новини

БСП издигна Йордан Стойков за кандидат за кмет на община Севлиево

Published

on

снимка: БСП

снимка: БСП

Стойков: Следващото ръководство на общината трябва да възстанови достъпността и прозрачността на управление

Йордан Стойков е кандидатът за кмет на община Севлиево, а също и водач на листата за общински съветници, съобщават от пресцентъра на левицата. Това решиха днес на заседание на 16 – тата конференция на общинската организация на БСП. Неговата кандидатура получи пълна подкрепа от  присъстващите делагати на форума. Той е народен представител в 42 НС, 7 години кмет на Община Севлиево, 5 мандата общински съветник, от които 1 мандат председател на Общински съвет Севлиево, член на Бюрото на Националния съвет на БСП

“За времето, в което Йордан Стойков не беше кмет на община Севлиево ние се чувствахме осиротели. Затова ще направим всичко възможно повече да не изпитваме това чувство. Приветствам номинацията му за кмет и вярвам, че той ще бъде избран“, заяви в изказването си партийният секретар на една от големите организации в общината.

„Четири са съображенията ми да приема името ми да бъде обсъждано в контекста на предстоящите местни избори. На първо място това е личната ми амбиция да върнем лявото, справедливото, социалноотговорното  управление в община Севлиево. Второто е  моята ангажираност към БСП и подкрепата, която получих от другарите в София и Севлиево,  в момент, когато преживях тежък инцидент“, заяви Стойков. Като трета причина за издигане на кандидатурата му той посочи резултатите от социологическото проучване, което показва кой с какво одобрение се ползва. „И не на последно място – в този момент не мога да си позволя да проявя неувереност и страхливост, защото сега е трудно,  много  по –трудно да се приеме една номинация в сравнение с  2011 година, когато след един успешен мандат, бяхме в  активна позиция. За разлика  от сега, когато  БСП е в една много трудна ситуация и ние трябва да си даваме сметка за това“, допълни той. Стойков е категоричен, че БСП може да спечели изборите, само ако работи категорично, мотивирано, със самоувереност и самочувствие, без високомерие, твърдо убедени, че нещата, които предлага са полезни за хората.

Стойков подчерта, че следващият кмет трябва да работи с отчитане левите стандарти за местна политика, за да бъде лявото управление  със социално лице, с отговорност, да бъде успешно.  „Да бъде управление с лице към хората“, допълни той.

На най –висшия си партиен форум на общинската организация бяха приети платформата и коалиционната формула на участие в предстоящите местни избори. БСП ще участва във вота на есен заедно с „Движение за социален хуманизъм“, „Земеделски съюз Александър  Стамболийски“, „Партия на зелените“, ПП „Българска социалдемокрация“. След подписване на коалиционното споразумение с партньорите  ще бъде избрано и името на коалицията.

37 имена за номинации за кандидат съветници бяха утвърдени днес, като за водач на листата бе избран Йордан Стойков. Делегатите делегираха право на ОбС на БСП да подреди окончателната листа на кандидатите за общински съветници.

Издигнати бяха и  кандидати за кметове на 14  кметства. Това са:

Анна Найденова  Радионова – Градница

Валентина Антонова Димова – Малък Вършец

Дафинка Русева Ганева – Младен

Денчо Ганев Денчев – Буря

Иван Дочев Иванов – Дамяново

Иван Стефанов Иванов – Добромирка

Илия Петров  Илиев – Крушево

Лилия Стоянова Станчева – Столът

Магдалена Стефанова Стоянова – Горна Росица

Магдалена Стоянова Тотева – Стоките

Марин Акимов Маринов – Душево

Момчил Спиров – Кормянско

Николинка Симеонова Христова – Градище

Христинка Пенкова Генкова – Хирево

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица