Свържи се с нас

Новини

Футболна академия в Габрово, обединяваща клубовете

Published

on

снимка: Калоян Христов

снимка: Калоян Христов

Футболна академия в град Габрово, базирана на обединение между футболни клубове, с цел общо ползване на ресурси за постиганена обща цел. Концепцията ще бъде представена на пресконференция, организира ФК „Янтра 1919“, в средата на тази седмица, 8 юли (сряда), от 12:00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

На нея ще присъстват членове на УС на ФК „Янтра 1919” – Николай Мънчев , Рачо Шейтанов и Стоян Дачев, ветерани на габровския футбол и радетели на идеята – Страцимир Тинчев, Емил Георгиев, Петко Петков, Николай Дончев, както и треньорите от школата на Клуба и радетели на идеята – Веселин Антонов, Димчо Данов, Пламен Митев.

Очакванията са пресконференцията да прерасне в кръгла маса за дебатиране по предложението. На събитието официално да поканени представители на институции, имащи отношение към развитието на футбола – Община Габрово, Общински съвет към Община Габрово, Комисия по младежта и спорта към Община Габрово, ОЕСК към Община Габрово, Училищен инспекторат на МОН, Българския футболен съюз, футболните клубове в града: ФК „Янтра – Габрово”, ФК „Чардафон 1919”; ФК „Орловец – 94”, ДЮШФ „Янтра 2013”, ФК „Габрово”.

Срещата е отворена за граждани.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица