Свържи се с нас

Новини

Отборът на ОДМВР стана шампион в турнира по футбол

Published

on

футбол 2015

снимка: ОДМВР – Габрово

Отборът на Областната дирекция на МВР – Габрово стана шампион в турнир по футбол, а Районното управление в Севлиево спечели първо място по стрелба с пистолет.

С турнири по стрелба, футбол и тенис на маса служителите на ОДМВР-Габрово отбелязаха тази година професионалния празник на МВР – пети юли.

В спортните надпревари участваха представители на районните полицейски управления и на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна.

В турнира по стрелба с пистолет участваха общо 28 служители. Най-високо ниво на подготовка, точен мерник и самообладание демонстрираха представителите на РУ – Севлиево. В отборното класиране те заеха призовото място, а в индивидуалната надпревара техни представители завоюваха първо и второ място.

Индивидуално класиране /максимален брой точки 50/: отборно класиране:

І място – Тихомир Петров /РУ-Севлиево, с резултат от 50 точки/ І място – РУ – Севлиево
ІІ място – Явор Петков /РУ-Севлиево, с 49 т./ ІІ място – РУ – Габрово
ІІІ място – Недко Димитров /РУ-Габрово , с 47 точки/ ІІІ място – сектор „Пътна полиция“-ОДМВР

При жените първо място зае Рая Алексова /РУ – Габрово, с 45 точки/, на второ място се класира Цветелина Христова /ОДМВР, с 42 т./, а третото място бе за Неделина Колева от РУ-Севлиево, постигнала резултат от 37 точки.

В турнира по футбол на малки врати участваха 8 отбора, като освен служители на полицейските подразделения и на пожарните служби, се включиха и представители на ОЗ „Охрана – Габрово“ и на ОС „Изпълнение на наказанието“. Шампионската титла спечели отборът на ОДМВР, а второто място зае сборният отбор на представителите на ОЗ „Охрана – Габрово“ и на ОС „Изпълнение на наказанието“. С титлата „Голмайстор“ бе отличен Иван Кирилов от ОДМВР, реализирал общо 5 гола.

Турнирът по тенис на маса, в който участват 26 състезатели, приключва днес, 3 юли.

Министерството на вътрешните работи е едно от първите министерства, създадени след Освобождението на България от турско робство и възстановяването на българската държава с подписания на 3 март 1878 г. Сан Стефански мирен договор. То започва да функционира от 5 юли 1879 г. когато с указ № 1 на княз Александър Батенберг се формира първото българско правителство. Негов министър-председател и министър на вътрешните работи е роденият в Габрово Тодор Бурмов. Датата 5 юли е определена като професионален празник на служителите в МВР.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Грейнаха коледните светлини на Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Използвайте по предназначение контейнера за дървесни отпадъци

Published

on

Община Трявна призовава всички граждани да използват контейнера за дървесни отпадъци в града по предназначение и в него да не бъдат изхвърляни друг вид отпадъци!

Апелът се отправя след като при последното извозване на металния съд в него са забелязани изхвърлени битови отпадъци като смачкани кашони и картони, полиетиленови торбички с пластмасови бутилки и друг вид едрогабаритни отпадъци.

Припомняме, че контейнерът бе доставен в Трявна през месец март тази година след сключено споразумение между Община Трявна и “Кроношпан България” ЕООД – преработвател на дървесина с изградени модерни съоръжения за рециклиране на дървесни отпадъци и услугата се ползва от всички наши граждани напълно безплатно за срок от 3 години.

Големият син съд е разположен до ул. “Белчо Белчев” и е с вместимост 38 куб. м. като основната цел е в него да бъдат изхвърляни само клони, стари и негодни за употреба дървени материали като шкафове, маси и пр., които в последствие се преработват и така отпадъчната дървесина отново се използва за производството на плочи (плоскости) от дървесни частици.

Извозването на дървените отпадъци веднъж седмично до предприятието във Велико Търново е в помощ и на Община Трявна, тъй като до март тази година местната власт извозваше този вид отпадъци до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово и заплащаше за тяхното транспортиране до там.

Не на последно място, с предоставения метален контейнер се подобрява качеството на екологичната среда в Община Трявна и този вид отпадък успява да се рециклира, затова апелираме да не се злоупотребява с изхвърлянето на друг вид отпадъци в него!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово остава в тъмночервената зона

Published

on

Само 7 области в страната, сред които Габрово, остават в тъмночервената зона по показател 14-дневна заболяемост на 100 хил. души население. Другите области са Враца, Монтана, Перник, Русе, Софийска област и София–град. В жълтата зона, със заболяемост до 250 на 100 хил. души население, освен област Кърджали вече е и област Силистра.

Това става ясно от актуалната карта на 14-дневната заболеваемост, изготвена от Националния център по заразни и паразитни болести към 28 ноември т.г. 

В червената зона, където 14-дневната заболяемост е от 250 до 500 на 100 хил. души, към днешна дата се намират областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Спада и заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19. Към 5 декември 2021 г. 38% са свободните легла. 38,6% са свободните легла за консервативно лечение на пациенти с коронавирусната инфекция, а от интензивните легла в страната свободни са 32,3%.

Сто седемдесет и два са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 в област Габрово, а деветнадесет души са загубили битката за живота си с вируса през последните седем дни.

Данните, които обхващат периода от 30 ноември до 5 декември, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През изминалите седем дни общо 37 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 135 са били на домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 254 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са установените в Габрово, общо 100 души. Петдесет и две са положителните проби в Севлиево, по десет са тези в Дряново и Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица