Свържи се с нас

Новини

Ремонтират дефекти по тротоарите на ул. „Николаевска“

Published

on

снимка: 04

снимка: Васил Колев

По време на извършените от Община Габрово финални инспекции по възстановителните работи, в рамките на етап 3 от рехабилитацията и разширяването на ВиК мрежата на гр. Габрово по проекта за водния цикъл, са констатирани участъци от ул. „Николаевска“ с дефектирали тротоарни настилки.

Констатираните недостатъци са свързани с частично изронване на фуги, зацапване на плочки с битумен материал на места и редки случаи на разместени плочки. В тази връзка са издадени инструкции на фирмата изпълнител за извършване на съответните корекции.

Предстои изпълнението на частични мерки по цялата дължина на улицата, в териториалния обхват на изпълнителя, за отстраняване на дефектите за негова сметка – ремонт на фуги, подмазване на фуги към сгради, почистване, пренареждане на разместени плочки, свързване на стария и новия тротоар на кръстовището с ул. Лиляна.

По отношение на тротоарната настилка на ул. „Николаевска“ следва да се има предвид наличието на фактори, свързани с изминалия период на активно използване на тротоарите по улицата, които са допринесли за сегашното им състояние.

Тук следва да се отчетат недобросъвестната експлоатация и неправомерното паркиране на автомобили върху тротоарните плочки, въпреки налаганите на нарушителите санкции, както и изпълнението на последващи, в случая частни инвестиции по полагане на кабелна мрежа, който се изпълняват в момента.

При реализацията на цялостната инвестиционна програма на проекта за водния цикъл, Община Габрово винаги се е стремяла в оптимална степен да съвмести ремонтните работи с други, външни на проекта благоустройствени мероприятия, именно с цел постигане на интегритет на изкопните дейности.

Благодарение на съвместни координационни действия с други инвеститори, в по-голямата част от обхвата на проекта, изкопните дейности бяха успешно съвместени с полагането на газификационната мрежа и окабеляване (в т.ч. и по ул. Николаевска), както и с благоустрояването на уличната мрежа в рамките на проекта за градска среда, изпълняван по оперативна програма.

В случая, към момента на ремонта на ул. „Николаевска“, конкретният кабелен оператор не е имал готовност за извършване на инвестиционната си програма. По тази причина, полагането на кабелна мрежа се извършва на този етап, по вече новоизградените тротоари на улицата, на база издадено разрешение от Община Габрово, съгласно Наредба 2 за използване и опазване на улиците, тротоарите, площадите, пътищата, мостовете, подлезите, парковете, лесопарковете и уличните насаждения на територията на община Габрово.

Следва да се има предвид, че дейността на кабелния оператор е регламентирана и подлежи на определени условия, и контрол. Съгласно Наредбата, кабелният оператор се задължава да възстанови разкопаните участъци и да почисти района за собствена сметка, като възстановяването се извършва с нови материали, съгласувани с Община Габрово, в конкретния случай – със същите тротоарни плочки. Завършването на възстановителните работи в указания в разрешението срок, се установява с констативен протокол, след което е приложим гаранционен срок за извършените дейности.

На ул. „Николаевска“ всички участъци от тротоарните площи, които Община Габрово е констатирала като дефектирали, ще бъдат откоригирани за сметка на изпълнителя. В допълнение, предвид приключването на строителните дейности в рамките на този строителен договор, в предвидения едногодишен срок за установяване и отстраняване на дефекти, ще бъде извършван и последващ мониторинг за състоянието на тротоарната настилка.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица