Свържи се с нас

Новини

Ремонтират дефекти по тротоарите на ул. „Николаевска“

Published

on

снимка: 04

снимка: Васил Колев

По време на извършените от Община Габрово финални инспекции по възстановителните работи, в рамките на етап 3 от рехабилитацията и разширяването на ВиК мрежата на гр. Габрово по проекта за водния цикъл, са констатирани участъци от ул. „Николаевска“ с дефектирали тротоарни настилки.

Констатираните недостатъци са свързани с частично изронване на фуги, зацапване на плочки с битумен материал на места и редки случаи на разместени плочки. В тази връзка са издадени инструкции на фирмата изпълнител за извършване на съответните корекции.

Предстои изпълнението на частични мерки по цялата дължина на улицата, в териториалния обхват на изпълнителя, за отстраняване на дефектите за негова сметка – ремонт на фуги, подмазване на фуги към сгради, почистване, пренареждане на разместени плочки, свързване на стария и новия тротоар на кръстовището с ул. Лиляна.

По отношение на тротоарната настилка на ул. „Николаевска“ следва да се има предвид наличието на фактори, свързани с изминалия период на активно използване на тротоарите по улицата, които са допринесли за сегашното им състояние.

Тук следва да се отчетат недобросъвестната експлоатация и неправомерното паркиране на автомобили върху тротоарните плочки, въпреки налаганите на нарушителите санкции, както и изпълнението на последващи, в случая частни инвестиции по полагане на кабелна мрежа, който се изпълняват в момента.

При реализацията на цялостната инвестиционна програма на проекта за водния цикъл, Община Габрово винаги се е стремяла в оптимална степен да съвмести ремонтните работи с други, външни на проекта благоустройствени мероприятия, именно с цел постигане на интегритет на изкопните дейности.

Благодарение на съвместни координационни действия с други инвеститори, в по-голямата част от обхвата на проекта, изкопните дейности бяха успешно съвместени с полагането на газификационната мрежа и окабеляване (в т.ч. и по ул. Николаевска), както и с благоустрояването на уличната мрежа в рамките на проекта за градска среда, изпълняван по оперативна програма.

В случая, към момента на ремонта на ул. „Николаевска“, конкретният кабелен оператор не е имал готовност за извършване на инвестиционната си програма. По тази причина, полагането на кабелна мрежа се извършва на този етап, по вече новоизградените тротоари на улицата, на база издадено разрешение от Община Габрово, съгласно Наредба 2 за използване и опазване на улиците, тротоарите, площадите, пътищата, мостовете, подлезите, парковете, лесопарковете и уличните насаждения на територията на община Габрово.

Следва да се има предвид, че дейността на кабелния оператор е регламентирана и подлежи на определени условия, и контрол. Съгласно Наредбата, кабелният оператор се задължава да възстанови разкопаните участъци и да почисти района за собствена сметка, като възстановяването се извършва с нови материали, съгласувани с Община Габрово, в конкретния случай – със същите тротоарни плочки. Завършването на възстановителните работи в указания в разрешението срок, се установява с констативен протокол, след което е приложим гаранционен срок за извършените дейности.

На ул. „Николаевска“ всички участъци от тротоарните площи, които Община Габрово е констатирала като дефектирали, ще бъдат откоригирани за сметка на изпълнителя. В допълнение, предвид приключването на строителните дейности в рамките на този строителен договор, в предвидения едногодишен срок за установяване и отстраняване на дефекти, ще бъде извършван и последващ мониторинг за състоянието на тротоарната настилка.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Приложно програмиране“ в ПТГ „Д-р Никола Василиади“

Published

on

ПРИЕМ
ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

Специалност: „Приложно програмиране“
Професия: „Приложен програмист“
/с интензивно изучаване на английски език-хорариумът е приравнен към обучението в езиковите гимназии/

ОБУЧЕНИЕТО ПО СПЕЦИАЛНОСТТА ВКЛЮЧВА ИЗУЧАВАНЕТО НА:
⇒ програмиране за разработване на приложен софтуер;
⇒ алгоритмично програмиране С++, С#;
⇒ програмиране в интернет среда- HTML/HTML5, CSS/CSS3, Java Script, Java, PHP, SQL;
⇒ разработка на Web приложения – Front-end и Back-end програмиране;
⇒ архитектура и организация на бази от данни;
⇒ алгоритми и структури от данни, обектно-ориентирано програмиране със С++, C#;
⇒ разработка на софтуер, операционни системи и вградени и управляващи системи.

ЗАВЪРШИЛИТЕ ТАЗИ СПЕЦИАЛНОСТ ПРИДОБИВАТ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ ЗА:
⇒ разработване на интернет приложения и програмни продукти;
⇒ проектиране и изработване на Web платформи с помощта на съвременни програмни езици;
⇒ програмиране и организиране на бази от данни;
⇒ работа с операционни системи, системен и приложен софтуер;
⇒ създаване и управляване на вградени системи с Arduino.

Зареди още

Икономика

Местните данъци вече могат да се плащат и с ПИК

Published

on

Община Габрово уведомява всички желаещи да заплатят задълженията си за местни данъци и такси онлайн, на интернет адрес www.gabrovo.bg, че вече е предоставена още една възможност за електронно разплащане – с ПИК код, предоставен от НАП.

До момента електронното разплащане се извършваше по два начина – с електронен подпис или след въвеждане на ЕГН/Булстат, входящ номер и дата на документ, подаден в Дирекция „Местни данъци и такси”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Комисията за борба с корупцията с изнесена приемна в Габрово и Дряново

Published

on

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-то Народно събрание ще проведе изнесена приемна в Габрово на 13 юли, понеделник.

От 10.30- до 12.30 часа в залата на първия етаж на Община Габрово експертите към Комисията ще отговарят на въпроси и сигнали на граждани.

По-късно през деня приемна ще се проведе и в Дряново. Началният час е 14.30, в сградата на Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица