Свържи се с нас

Новини

Обновяват спортното хале на стадион „Христо Ботев“

Published

on

IMG_9445

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По-добри условия за тренировки ще имат скоро спортните клубове в Габрово, използващи халето на спортен комплекс „Христо Ботев“, съобщи пред представители на клубовете кметът на Габрово Таня Христова.

Спортното хале в комплекса предстои да бъде ремонтирано по проект за енергийна ефективност, който бе разработен от Община Габрово и одобрен за финансиране от Националния доверителен екофонд.

спортно хале среща

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово уточни още, че вече е обявена процедурата за избор на изпълнител на предстоящите строително-ремонтни работи и че в партньорство с клубовете, трябва да бъде създаден подходящ режим за използване на базата, съобразно спецификата на ремонтните дейности.

В сградата на към момента тренират 11 спортни клубове по бокс, акробатика и батут, джудо, клубове по лека атлетика, тенис на маса, спортна стрелба, вдигане на тежести.

Още през 2012 г. Община Габрово подготви работен проект за саниране на сградата и кандидатства за финансиране през различни фондове. През 2013 г. след ветровата буря, покривът на халето бе цялостно ремонтиран. В края на 2014 г. проектът „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в зала за акробатика, лека атлетика и бокс в Спортен комплекс „Христо Ботев“, на стойност 1 100 636 лв., бе одобрен за финансиране от Управителния съвет на Националния доверителен екофонд /НДФ/.

Проектът включва подмяна на дограма и топлоизолационна система на цялата сграда, нови инсталации за отопление, вентилация, климатизация, подмяна на осветителни тела, слънчева инсталация, газифициране на сградата. В началото на месец юни беше обявена обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта, който трябва да бъде завършен до края на годината.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за преустройство и осмисляне на подпокривното пространство на базата, информират още от Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица