Свържи се с нас

Любопитно

Над 500 участници се включиха в мотосъбора край Габрово

Published

on

снимка: ПП „Незабравка“

снимка: ПП „Незабравка“

За втора поредна година габровският мотоциклетен клуб „Ковачите” организира национална мотосреща, която се състоя от 26 до 28 юни в Приключенски парк „Незабравка“, край Габрово, където всички любители на високите скорости имаха възможност да създадат нови запознанства на живо, да обменят новини от света на спорта и музиката, да форсират двигателите и да се повеселят.

снимка: ПП „Незабравка“

снимка: ПП „Незабравка“

Между 150 и 200 мотора с повече от 500 участници съпреживяваха през трите дни емоциите на рокерския живот. Организаторите бяха предвидили множество атрактивни забавления – майсторски мотоциклетни демонстрации и каране с препятствия, клубно дърпане на въже, състезания за най-бавно каране и за най-много хора върху мотора, и разбира се, традиционното отборно надпиване с бира.

снимка: ПП „Незабравка“

снимка: ПП „Незабравка“

И нещо любопитно: най-мощният мотор, който беше тези дни на „Незабравка”, беше с обем на двигателя 2000 кубика, а най-скъпата машина струваше около 50 000 лева. Кулминацията на мотосрещата беше в петък вечер, когато титлите мис и мистър Рокер 2015 заслужено спечелиха Елица и Деян от Габрово.

снимка: ПП „Незабравка“

снимка: ПП „Незабравка“

И не защото рокерските им дрехи бяха дизайнерска разработка, а защото показаха бързина на реакция, сръчност, екипност и състезателни умения при справянето с поставените задачи.

снимка: ПП „Незабравка“

снимка: ПП „Незабравка“

Музикалната програма беше в изпълнение на музикантите от Джени Джо, Арес и No limmit, групите Seven hills и Diversity.

Много габровци дойдоха с любопитство и възхищение да разгледат рокерските мотори, както и да чуят любимата си музика на живо.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Трявна спечели конкурса за „Най-активна община“

Published

on

Трявна спечели голямата награда от 20 000 лв. в Националния конкурс за най-активна община. Чекът бе официално връчен на кмета Силвия Кръстева, която заедно с Росен Ралев – младши експерт „Стопански дейности и проекти“ към Община Трявна и Сашка Александрова – секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица към Община Трявна, с радост прие заслуженото отличие за най-активна община на 2022 година.

Финалът на конкурса се състоя на 27 януари на официална церемония в столичен хотел. Проектните предложения на четирите общини финалисти – Трявна, Плевен, Враца и Мизия бяха оценявани от компетентно жури в състав – златната ни зимна олимпийска медалистка Екатерина Дафовска, новото попълнение в отбора на победителите Катрин Тасева, заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, Мария Яровая, експерт „Дигитални комуникации и връзки с партньори“ в Националното сдружение на общините в Република България и Теодор Георгиев – ръководител на правния отдел на Нестле България.

„Искам искрено да благодаря на целия екип на общинска администрация, без които тази награда нямаше да бъде факт, на целия екип на организатора за предоставената възможност, на всички любители на спорта, които станаха част от това приключение и на всички останали, които ни подкрепяха и помагаха през цялото това време. Спечелената сума от 20 000 лв. ще инвестираме в изграждането на нова спортна площадка с уреди в Етнографския комплекс в Трявна, които за първи път ще се монтират в България и се радвам, че те ще могат да се използват от нашите деца, техните родители и всички гости на града! Благодаря още веднъж и нека да ни е честита поредната награда!“, сподели непосредствено след финала кметът Силвия Кръстева.

Община Трявна успя да реализира общо 11 спортни събития и да въвлече над 1000 активни деца и граждани от близо и далеч. Инициативите обединиха фитнес треньори и трениращи; производители на биопродукти; детски и образователни институции; любители на латино танците и туристическите походи; инструктори по аеробика; местни спортни клубове. Събитията се проведоха в периода от 10 до 30 септември 2022 година.

Община Трявна поздравява всички участници в последното издание на Националния конкурс и благодари още веднъж на всички за активното участие и приноса в спечелването на голямата награда!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Зимни забавления по габровски в миналото

Published

on

Зимата вече е тук, а с нея идват и забавленията и спортуването в снега. В днешния снежен януарски ден Държавен архив – Габрово обърне поглед назад, показвайки как и къде габровските деца са се радвали на бялата премяна със ски и шейни.

Точно по габровски за целта не е било необходимо да се ходи или пътува надалеч. Снимките показват деца с шейни пред някогашния Народен дом в Габрово към пързалките на Бакойския баир, както и млади скиори пак на Бакойския баир.

Снимките се съхраняват във ф. 1266 „Редакция на вестник „Балканско знаме“ – Габрово“ в Държавен архив – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица