Свържи се с нас

Новини

Служители на Общината надградиха уменията си с ключови компетенции

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Обучения по ключови компетентности преминаха през месеците април, май и юни общински служители на ръководна и експертна длъжност. В рамките на три модула 90 души участваха в курсове по темите „Високоефективните хора“, „Скоростта на доверието“ и „Социалната интелигентност в човешките взаимоотношения“, информира Миглена Въгленова, Гл. експерт „Публичност и визуализация“ в местната общинска администрация..

Договорът за oрганизиране и провеждане на обученията е на стойност 43 740 лв. с ДДС. Изпълнител е софийска фирма. Дейностите са част от проект, финансиран по оперативна програма.

Чрез интерактивни форми и тренинги участниците решаваха проблемно ориентирани казуси за повишаване на продуктивността, както и за подобряване на фокуса, комуникацията и баланса между служителите и институцията.

В рамките на занятията бяха разгледани аспекти на доверието в ключовите взаимоотношения, подходи за трудова мотивация, умения за активно слушане, за проявяване на емпатия и разбиране за чувствата и желанията на хората.

Целта е да се повиши ефективността на работния процес, квалификацията и потенциала на служителите, както и да се подобри междуличностната комуникация. Развиването на ключови компетенции води до придобиване на мултифункционални умения, приложими при решаване на различен тип задачи. Допринасят за по-добра вътрешна координираност и взаимодействие на различни нива в администрацията.

По проекта сe проведоха и обучения за професионално развитие на служителите в Института по публична администрация. Общо 142 лица се включиха в 11 модула по 41 теми. В ход е изпълнението на специализирани обучения по 5 теми за 29 души.

Предстои анкетно проучване, което ще анализира резултатите, удовлетвореността на служителите от обученията и конкретния ефект върху работата им. Данните ще послужат за формулиране на последваща политика за мотивиране на човешките ресурси в общинската администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица