Свържи се с нас

Новини

Служители на Общината надградиха уменията си с ключови компетенции

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Обучения по ключови компетентности преминаха през месеците април, май и юни общински служители на ръководна и експертна длъжност. В рамките на три модула 90 души участваха в курсове по темите „Високоефективните хора“, „Скоростта на доверието“ и „Социалната интелигентност в човешките взаимоотношения“, информира Миглена Въгленова, Гл. експерт „Публичност и визуализация“ в местната общинска администрация..

Договорът за oрганизиране и провеждане на обученията е на стойност 43 740 лв. с ДДС. Изпълнител е софийска фирма. Дейностите са част от проект, финансиран по оперативна програма.

Чрез интерактивни форми и тренинги участниците решаваха проблемно ориентирани казуси за повишаване на продуктивността, както и за подобряване на фокуса, комуникацията и баланса между служителите и институцията.

В рамките на занятията бяха разгледани аспекти на доверието в ключовите взаимоотношения, подходи за трудова мотивация, умения за активно слушане, за проявяване на емпатия и разбиране за чувствата и желанията на хората.

Целта е да се повиши ефективността на работния процес, квалификацията и потенциала на служителите, както и да се подобри междуличностната комуникация. Развиването на ключови компетенции води до придобиване на мултифункционални умения, приложими при решаване на различен тип задачи. Допринасят за по-добра вътрешна координираност и взаимодействие на различни нива в администрацията.

По проекта сe проведоха и обучения за професионално развитие на служителите в Института по публична администрация. Общо 142 лица се включиха в 11 модула по 41 теми. В ход е изпълнението на специализирани обучения по 5 теми за 29 души.

Предстои анкетно проучване, което ще анализира резултатите, удовлетвореността на служителите от обученията и конкретния ефект върху работата им. Данните ще послужат за формулиране на последваща политика за мотивиране на човешките ресурси в общинската администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Трима починали и 30 заразени с коронавирус за ден в региона

Published

on

Тридесет са новите потвърдени случай на КОВИД – 19 през последните 24 часа на територията на област Габрово, а трима души загубиха битката за живота с вирусната инфекция. Данните бяха съобщени днес, 14 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Починали са двама мъже и една жена, съответно на 72, 75 и 78 години от Габрово и Севлиево.

Според данните на здравните власти през последното денонощие, 17 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ, а останалите 13 установени случаи на КОВИД – 19 са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

Според информацията по отношение на разпределението на потвърдените нови 30 заразени в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 случая. Значително по-малко на брой – 7, са регистрирани в Севлиево, две са положителните проби, отчетени в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Отличиха победителите в детския конкурс „Вълшебният свят на книгите“

Published

on

Днес жури определи отличените творби в литературния конкурс „Вълшебният свят на книгите“, организиран от Община Трявна и библиотеката при НЧ “Пенчо Славейков 1871” – град Трявна.

В конкурса се включиха 54 деца. Тричленното жури бе, в състав: председател – Кольо Дабков – ст. експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“, и членове – Марина Гашпарова – управител и гл. редактор на в. „Тревненска седмица“ и Стефка Тодорова – библиотекар в библиотеката при НЧ „Пенчо Славейков 1871“.

След като обсъдиха своите становища, членовете на журито отличиха следните участници в двете възрастови групи – раздел Проза и раздел Поезия:

Първа възрастова група – 7 – 10 г.

Проза
Валерия Стефанова Цанкова – гр. Трявна
Николая Христова Димитрова – гр. Бургас
Дария Добромирова Ганева – гр. Бургас

Поезия
Рая Енева – гр. Казанлък
Петя Добромирова Димитрова – гр. Русе
Моника Мирославова Георгиева – гр. Бургас

Втора възрастова група – 11 – 14 г.

Проза
Владимира Владимирова Начева – гр. Русе
Симона Василева Василева – гр. Сливен
Константин Китодаров Тодоров – гр. София

Поезия
Николай Милков Хаджистойчев – гр. Сливен
Фая Гератлиева – гр. Казанлък
Ивайло Валентинов Георгиев – гр. София

Честито на отличените и благодарност към всички участници в литературния конкурс!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Севлиево ще финансира реконструкцията на уличните си водопроводи

Published

on

Със спестени 732 148 лева се разрешава на община Севлиево да финансира реконструкцията на улични водопроводи в града.

За целта Министерският съвет промени свое постановление от 2020 г., с което чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на общинската администрация бяха предоставени 3 900 000 лв. за източен водопроводен клон от Пречиствателна станция за питейни води „Стоките“.

След проведени обществени поръчки, община Севлиево е подписала договор за изпълнение на дейностите на стойност 3 167 852 лв. Затова сега се разрешава реализираните спестявания от 732 148 лв. да бъдат насочени към проекта за реконструкцията на уличните водопроводи, за който има издадено разрешение за строеж.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица