Свържи се с нас

Новини

Служители на Общината надградиха уменията си с ключови компетенции

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Обучения по ключови компетентности преминаха през месеците април, май и юни общински служители на ръководна и експертна длъжност. В рамките на три модула 90 души участваха в курсове по темите „Високоефективните хора“, „Скоростта на доверието“ и „Социалната интелигентност в човешките взаимоотношения“, информира Миглена Въгленова, Гл. експерт „Публичност и визуализация“ в местната общинска администрация..

Договорът за oрганизиране и провеждане на обученията е на стойност 43 740 лв. с ДДС. Изпълнител е софийска фирма. Дейностите са част от проект, финансиран по оперативна програма.

Чрез интерактивни форми и тренинги участниците решаваха проблемно ориентирани казуси за повишаване на продуктивността, както и за подобряване на фокуса, комуникацията и баланса между служителите и институцията.

В рамките на занятията бяха разгледани аспекти на доверието в ключовите взаимоотношения, подходи за трудова мотивация, умения за активно слушане, за проявяване на емпатия и разбиране за чувствата и желанията на хората.

Целта е да се повиши ефективността на работния процес, квалификацията и потенциала на служителите, както и да се подобри междуличностната комуникация. Развиването на ключови компетенции води до придобиване на мултифункционални умения, приложими при решаване на различен тип задачи. Допринасят за по-добра вътрешна координираност и взаимодействие на различни нива в администрацията.

По проекта сe проведоха и обучения за професионално развитие на служителите в Института по публична администрация. Общо 142 лица се включиха в 11 модула по 41 теми. В ход е изпълнението на специализирани обучения по 5 теми за 29 души.

Предстои анкетно проучване, което ще анализира резултатите, удовлетвореността на служителите от обученията и конкретния ефект върху работата им. Данните ще послужат за формулиране на последваща политика за мотивиране на човешките ресурси в общинската администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Литературен конкурс на тема #сМАРТистории

Published

on

Областният управител на Габрово обяви Литературен конкурс на тема #сМАРТистории. Целта на надпреварата е да насочи вниманието на учениците към художественото творчество. Да провокира въображението им към писане на кратки истории, които могат да бъдат вдъхновени от настъпващата пролет, от традиции и обичаи или от „виртуалната реалност“. Да даде възможност за творческа изява.

Конкурсът е насочен към ученици от 5 до 12 клас. За участие в конкурса се допускат творби с обем до 1 стандартна машинописна страница.

Критериите за оценка са:

– Да отговаря на темата, по начин интерпретиран от участника;
– Оригиналност и творчески подход;
– Убедителност и въздействие;
– Езикова и стилистична култура;
– Художествено майсторство

Материалите се изпращат по електронен път на електронна поща: pr@gb.government.bg, или на хартиен носител на адрес: 5300 Габрово, пл. Възраждане 5, Областна администрация – Габрово, задължително придружени от информация за участника – две имена, възраст, телефон и имейл за връзка.

Оценяването на всички получени творби ще се извърши от петчленно жури в състав: представители на Областна администрация – Габрово, Регионален инспекторат на образованието – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, литературен сайт „Тетрадката“ и поетесата Елена Христова.

Крайният срок за изпращане е 22 февруари. Обявяването на резултатите и награждаването на отличените на Първо, Второ и Трето място творби е насрочено за 1 март.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицейска акция в малките населени места

От началото на годината до 20 януари на територията на област Габрово не са регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия.

Published

on

От 15 до 20 януари на територията на цялата страна се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места.

Операцията бе планирана на база анализ на пътно-транспортния травматизъм от началото на годината в страната, който показва, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват.

Акцент беше поставен върху спазване на правилата за движение от пешеходци и водачи, неосигуряващи предимство на пешеходци. Служителите от Областната дирекция на МВР-Габрово осъществяваха засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

За периода са проверени 878 превозни средства, проверените лица са 901. Съставени са били 41 акта и наложени 743 глоби с фиш. Установен е 1 водач след управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

Извършените нарушения от пешеходци са 18. Нарушенията за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски са 25. Шейсет и две са нарушенията за неспазване на пътни знаци и маркировка.

Водачите, управлявали без гражданска отговорност са седем, а 465 са нарушенията, свързани с превишена скорост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово: Новият живот орисва цялата година!

Published

on

Да бъдат здрави и да посрещат новия живот с все такава нежност, любов и всеотдайност пожела на работещите в отделението по акушерство и гинекология и отделението по неонатология кметът на Габрово Таня Христова.

Тази година, заради КОВИД-19, празникът не беше отбелязан, но кметът на града поздрави лекари и акушерки и им изпрати кошници с плодове.

„Новият живот орисва цялата година – пред него се смиряваме, той извежда най-доброто от нас, зарежда ни с оптимизъм, с хъс за работа, със сила. Поставя ни в началото на света и в бъдещето едновременно и ни прави по-отговорни, по-грижовни, по-смислени.

Бъдете все по-заети, взимайте бързи и правилни решения в моментите, когато е трудно и приключвайте всеки ден удовлетворени, горди и щастливи от своята работа“ – пише още в поздравителния адрес.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица