Свържи се с нас

Крими

Съдят лекар от Спешното за причинена смърт

Published

on

спешното

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Продължава съдебното следствие по наказателното дело, за причинена смърт на габровец, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, от страна на лекар в Спешно отделение на МБАЛ „Д-р Т. Венкова”.

Подсъдима по делото е Р.А. от Габрово, обвинена от Габровска окръжна прокуратура в това, че между 4.20 ч. и 6.30 ч. на 3 май миналата година, в Спешното отделение на габровската болница, причинила смъртта на 39-годишен мъж от Габрово, поради немарливо изпълнение на задълженията си като дежурен лекар отделението.

Съгласно обвинението подсъдимата не изпълнила предписания на Медицинския стандарт „Спешна медицина” и разпоредби от Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред в Спешно отделение при МБАЛ „ Д-р Т. Венкова” за извършване съобразно състоянието на приетия пациент на пълен преглед и необходимите минимум изследвания, което довело до неправилна оценка на състоянието и крайно недостатъчно лечение на пострадалия.

В хода на заседанието съдебният състав разпита двама свидетели и изслуша две вещи лица, изготвили една от съдебно-медицинските експертизи от досъдебното производство. По време на заседанието бяха показани и видео-записи от охранителните камери в района на Спешното отделение.

Съдът счете, че за разкриване на обективната истина по делото е необходим непосредствен разпит на неявил се свидетел, за който са налице данни, че към момента е извън страната. За следващото съдебно заседание от МБАЛ „Д-р Т. Венкова” и ОД на МВР – Габрово ще бъдат изискани още справки и копия от документи, касаещи инцидента.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 7 септември.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Девет нарушения при двучасова акция на полицията

Published

on

Девет нарушения са били установени при двучасова акция на полицията, реализирана вчера, 13 май, за времето от 13.30 до 15.30 часа край Габрово.

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението е била проведена по метода за „широкообхватен контрол“.

Целта ѝ бе намаляване на тежките пътнотраспортни произшествия с участието на леки, товарни автомобили и автобуси.

В хода на акцията са били проверени общо 67 автомобила и 72 лица. В хода на полицейските действия са установени 9 нарушения, за които са съставени 8 фиша и 1 акт.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Местен земеделец се споразумя за пробация

Published

on

На 12 май т.г., в заседание по наказателно дело от общ характер, състав на Окръжен съд – Габрово одобри споразумение между прокурор при Габровска окръжна прокуратура и защитника на мъж от Габрово, с което на последния се налага наказание пробация за извършени две престъпления – представяне на неверни сведения, с цел получаване на финансиране от европейски фондове и от бюджета на Република България и документно престъпление.

Съгласно споразумението, подсъдимият с инициали С.С., се признава за виновен в това, че през периода 5 април 2018 г. – 15 май 2019 г., при условията на продължавано престъпление, представил неверни сведения пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да получи плащания по схеми за подпомагане на земеделски производители, средствата за които са осигурени от европейски фондове и от бюджета на Република България.

Местният земеделец се призна за виновен и в това, че през периода 10 юли 2017 г. – 5 юни 2018 г., при условията на продължавано престъпление, съставил неистински частни документи – договори за наем на земеделска земя, и ги употребил пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да докаже, че съществуват наемни правоотношения между него като наемател и лицата, посочени в договорите като наемодатели.

За горепосочените престъпления на габровеца бе определено общо наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Десет растения марихуана „цъфнаха“ от етаж на къща

Двама са задържани в ареста заради наркотици.

Published

on

Криминалисти от габровската и севлиевската полиция задържаха две лица при проведена специализирана полицейска операция срещу употребата и разпространението на наркотици, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Вчера, 11 май, около 14.30 часа, било извършено претърсване в жилище в село Крамолин, обитавано от 25-годишен осъждан жител на същото село. В обособено помещение на втория етаж на къщата криминалисти установили 10 растения от рода на конопа, както и полиетиленов плик, съдържащ зелена суха листна маса, която след направения полеви наркотест реагирала на наркотичното вещество марихуана.

По случая в РУ-Севлиево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

В ранните часове също вчера, но на бул. „Трети март“ в Габрово бил задържан и 30-годишен осъждан жител на града. При извършена проверка полицаите установили, че мъжът придобил и държи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс. Лицата са били задържани по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.

По отношение на разкритите престъпления през вчерашния ден от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово става ясно, че 53-годишен многократно осъждан жител на Трявна е бил уличен в извършването на кражба на хранителни продукти и алкохол от магазин в Славейковия град.

Престъплението е било извършено на 8 май. Работата по случая продължава.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица