Свържи се с нас

Икономика

Проект „Дървеница“ спечели надпреварата за стартиращ бизнес

Published

on

награда старт ъп

снимка: Община Габрово

Станислав Иванов и неговият проект „Дървеница“ спечелиха конкурса за стартираща бизнес инициатива в Габрово „StartUp“, информираха от габровската общинска администрация. Той ще може да развие идеите си с помощта на 20 000 швейцарски франка, които са осигурени от побратимения на Габрово град Тун (Швейцария).

Спечелилият проект е за създаване на фирма, която да се занимава с производството на различни продукти от дърво, предназначени за външни пространства – пейки, огради, навеси, беседки, обзавеждане, а също така и детски площадки и играчки от дърво, адаптиращи модерните образователни методи като Монтесори и Валдорфската педагогика.

Наградата беше дадена по време на Българо-Швейцарския бизнес-форум „Създаваме перспективи“, който се проведе в Габрово. Тримата финалисти презентираха за последен път идеите си, получиха грамоти за участие и, разбира се, швейцарски шоколади от кметовете на двата побратимени града – г-жа Таня Христова и г-н Рафаел Ланц.

Start Up започна през юни миналата година. Идеите, които кандидатстваха трябваше да бъдат на участници до 40 години, да са устойчиви във времето, да създават заетост и да се развиват в Габрово.

Тридесет бяха постъпилите идеи, които търсеха финансиране. Специално жури, което се състоеше от представители на град Тун, секретариата на Българо-швейцарската търговска камара, Технически университет – Габрово, Община Габрово, Общински съвет – Габрово, представители на габровския бизнес, юрист и финансист, отся шест от предложенията, които бяха поканени да разработят и защитят бизнес план. В определения срок участниците бяха депозирали четири бизнес плана, а от тях на защитата се явиха трима кандидати – „Дървеница“ на Станислав Иванов, „Масово индивидуализиране на генерични импланти“ на Д-р Владислав Райков и „Фирмено ръчно плетено дамско и младежко облекло и аксесоари“ на Татяна Димитрова.

Средствата ще бъдат преведени на победителя в специална сметка и ще бъдат изплащани поетапно.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Икономика

„Булкарто“ ЕООД търси работник, който да пакетира

Published

on

„Булкарто“ ЕООД е българска компания, чиято основна дейност е внос и износ, дистрибуция и логистика на замразени храни. Ексклузивен представител на няколко белгийски завода.

Фирмата търси сериозни и отговорни служители, с желание за работа, в чиито качества и професионално развитие да инвестира.

Позицията, която предлага е „Работник на пакетаж“.

Описание на длъжността:
Работник за сортиране и подготовка за пакетаж на хранителни продукти.
Работи се на смени.

Изисквания:
Опит в складовата и хранителна индустрия;
Отговорност и дисциплинираност;
Умения за работа в екип;
Сръчност.

Предлагаме:
Добри условия на труд;
Перспективи за професионално развитие;
Заплащане от 1 200 до 1 500 лв;
Трудов договор.

За да кандидатствате за обявената позиция изпратете автобиография, снимка и телефон за обратна връзка на адрес: гр. Габрово, ул. „Индустриална“ 18 или на електронна поща: bobi.hristov@bulkarto.com.

За компанията:
„Булкарто“ е българска компания, с офиси и хладилни бази в Габрово и София, чиято основна дейност е внос и износ, дистрибуция и логистика на замразени храни. Фирмата е ексклузивен представител на няколко белгийски завода. Дългосрочните взаимоотношения с партньорите, лоялността и доверието през годините, са сред основните причини днес „Булкарто“ да е маркет лидер в сферата на своя бранш.

Зареди още

Икономика

„Теспом”АД търси да назначи работници

Published

on

Фирма „Теспом”АД-Габрово извършва производствена дейност и експорт в страната и чужбина с: телфери, подемно-транспортни съоръжения и машини, кранове, комплектация и резервни части за същите.

За своето производствено предприятие търсим:
1. Организатор производство ( машинен инженер);
2. Заварчик;
3. Стругар универсален струг;
4. Шлосер, за работа на гилотина и абкант;
5. Ферзист универсална фреза;
6. Шлосер-монтьор;
7. Оператор на машини с ЦПУ;
8. Борвергерист.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на e-mail: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в Дружеството: гр.Габрово, ул.”Бодра смяна” 1.

За допълнителна информация, тел. за връзка: 0879 / 123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица