Свържи се с нас

Новини

Севлиево е готово за зимата

Published

on

Готовността за снегопочистването през настоящата зима беше обсъдена на работна среща в Общината. На нея присъстваха кметът Йордан Стойков, зам.-кметовете инж.Любомир Тотевски и Полина Косева, представители на фирмите, спечелили обществената поръчка за снегопочестването на територията на община Севлиево, представители на автобусните и таксиметровите превозвачи и на РУ на МВР Севлиево.Целта беше фирмите, ангажирани със снегопочистването да представят готовността си, да се споделят резервите по отношение на почистването през миналата година и да се предприемат коригиращи действия. Фирма „Мазалат”, която ще почиства улиците в града, разполага с общо 13 машини за снегопочистване и извозване на сняг. Управителят Богомил Петков уведоми присъстващите, че техниката е дооборудвана и е закупена нова машина.В града няма да се хвърля пясък, а сол и луга.Фирмата е осигурила над 50 т.сол, има готовност за разпръскване и на химически гранули.Три площадки са определени за извозването на снега от улиците – на Битака, до реката в източния край на града и до Детелината.
След като определената за почистване на улиците в населените места фирма ”Пътстрой” Ловеч се отказа, Общината сключи договор с втория класиран кандидат – „Мазалат” ЕООД. Управителят на фирмата обясни, че все още се доуточняват подизпълнителите, които ще бъдат наети по места.Той увери, че ще се съобрази с желанието на кметовете за сключване на договори с организации или физически лица, от работата на които населението е доволно.Четири допълнителни машини ще са в готовност да помагат.
За зимното поддържане на общинските пътища ще се грижи „Пътстрой-Габрово” АД. Фирмата ще разполага с 22 машини и 4 песъкарки.При необходимост ще се осигури и роторен снегорин.На по-проблемните пътни участъци ще бъде позиционирана специализирана техника.
На срещата беше обърнато внимание на най-рисковите и опасни пътни участъци, които се намират на територията на община Севлиево – пътя Малък Вършец-Агатово-Крамолин, участъкът Севлиево – Крушево, пътя Ловнидол-Търхово, Добромирка-Младен, Идилево – Буря, както и местността „Дядовият Нешов геран” по пътя Севлиево – Сенник.
Фирмите оповестиха дежурните телефони, на които гражданите могат да звънят при инцидент: за улиците в града и селата – 3-28-26, GSM 0885 666 626 и 0886 19 61 19
за междуселските пътища – GSM 0888 143 157 и 0895 510 721
Сигнали ще могат да се подават по всяко време и в Община Севлиево на тел.3 39 68 .

Новини

СЦДП – Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район

Published

on

Северноцентрално горско стопанство Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район. Споразумението за дарение бе подписано на 22 март в Габрово от председателя на район Тараклия Иван Паслар и областния управител на Габрово Кристина Сидорова.

Посадъчният материал е черен бор, предоставен от Северноцентрално горско стопанство Габрово.

Видът е избран, защото вирее на 400-500 метра надморска височина, което го прави подходящ за залесяване в район като Тараклия.

Фиданките бяха натоварени и отпътуваха за Молдова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Започни работа в „Арсенал“ АД – Казанлък

Published

on

Започни работа
в „Арсенал“ АД – Казанлък

  • Средна работна заплата над 2 000 лева, допълнителни стимули, социални придобивки;
  • От 1 април 2023 г. средната работна заплата в Завод 3 и Завод 4 на дружеството става 2 250-2300 лева. За всички новопостъпили в тези заводи се въвеждат допълнителни финансови стимули. Изплащат се средства за наем на квартира за назначени от други области на страната.

Позициите, за които „Арсенал“ АД търси работници и специалисти,
са публикувани на фирмения сайт: www.arsenal-bg.com/jobs
Тел.: 0882987799; 0882987754; 0431/57747

За социалните придобивки и финансовите стимули четете на: www.zakazanlak.bg

Зареди още

Новини

Стойнев в Габрово: Доходите следват икономиката, държавата трябва да подкрепи и предприемачите

Published

on

„Истината е, че и без работещо правителство, БСП направи своите социални пробиви. Хората го разбраха, защото минималната работна заплата е 50% от средната и това е благодарение на парламентарната група на БСП. Няма друга партия, която да може да се похвали със социални придобивки. И можем гордо да гледаме в очите хората, защото изпълнихме нашите обещания – безплатни детски градини и ясли, увеличени пенсии.“

Това заяви в Габрово пред препълнената зала на Художествена галерия „Христо Цокев“ водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той допълни, че благодарение на ПГ на БСП училища, читалища, болници и др. имаха отопление, т.нар. малък бизнес – дюкянчета, магазини, малки цехове, семейният бизнес в момента работят.

Според Стойнев обаче доходите не са само социална политика, те следват икономиката и държавата трябва да подкрепи предприемачите. Няма логика в ниските нива на безработица у нас и в същото време дефицит в бюджета. Това, смята той, означава, че или има голяма сива икономика, или е налице т.нар. структурен дефицит, т.е. това което произвеждаме няма достатъчно добавена стойност. Следователно трябва да преквалифицираме нашите хора на труда, за да могат да работят и съответно да получават по-високи доходи. Трябва да бъде преструктурирана и икономиката и да се насърчават отрасли с висока добавена стойност.

В Габровско има добри примери за модерни производства, но те са резултат от усилията на отделни български предприемачи. Аз говоря това да стане държавна политика. Това е разликата между БСП и останалите партии. Ако за тях е в сила „всеки сам се оправя“, ние искаме държавата да бъде стабилен и предвидим партньор на българските предприемачи и инвеститори и да създава условия за добруването на силна, образована, здрава нация.

В разговор с хората, Драгомир Стойнев заяви, че региони, в които се закриват училища са обречени, но това са грешки в регионална политика. „Селата в областта са без инфраструктура и без възможности за младите им жители, заради което хората ги напускат. За моя радост безработицата в региона не е проблем, но в същото време бизнесът все по-често търси квалифицирана работна ръка“, каза Стойнев.

Проблемът е отчетлив в област Габрово, която е със силно развита икономика, най-вече в производството, за което все по-трудно се намира работна ръка. Стойнев подчерта, че политиката на БСП е да има конкуренция на пазара на труда, но да има равнопоставеност в образованието и здравеопазването. „Нека хората се конкурират за работните си места, но държавата трябва да води политика в здравеопазването и образованието.“

Здрави и образовани хора, които свободно да се конкурират на пазара на труда, е стремежа на БСП. А когато кандидатите за работа не са квалифицирани, държавата да се погрижи за тяхната преквалификация или по-висока квалификация, за да бъдат конкурентни, обяснява Стойнев.

Здравето не трябва да бъде стока според БСП. Не искаме болниците да бъдат търговски дружества, било държавни, общински или частни. Така ще се спре установената вече практика на пациентите да се гледа като на касичка. Държавата трябва да си влезе във функциите и тези 3 млрд. лв. за здравеопазването да отиват в държавните и общински болници.

В срещата в Габрово участваха кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ Валери Митов, Желязко Великов, Диляна Митева, Калоян Димитров и председателят на Общински съвет на БСП в Габрово Здравко Кънчев.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица