Свържи се с нас

Любопитно

Първи Канго фест в Царева ливада тази събота

Published

on

снимка: кметство Царева ливада

снимка: кметство Царева ливада

Първи Канго джъмп фестивал ще се проведе в дряновското село Царева ливада.

Събитието е насрочено за 13 юни, събота.

Стартът на джъмп партито ще бъде даден в 18.00 часа в Централния парк на Царева ливада.

Лицензирани инструктори ще бъдат на разположение, за да може всеки, който проявява интерес към този така модерен и актуален вид аеробика да се запознае с действието и ползите от него.

“Заповядайте да подскачаме заедно. Удоволствието, веселието и потенето са гарантирани!

Заповядайте с приятелите си, с децата си. Децата трябва обаче да са с тегло над 20 кг.”, споделят от кметството на Царева ливада, организатори на инициативата.

Повече информация и записване можете да направите на телефон: 0887 965 999.

Какво е Канго джъмпс?

Ефекти

1. Стяга и оформя тялото.
2. Стяга и оформя коремните мускули.
3. Отстранява целулита.
4. Спомага за изправяне на гръбначният стълб.
5. Заздравява гръбните мускули.
6. Чудесна тренировка за всички мускулни групи.
7. Натоварва цялото тяло, но набляга на корема, ханша, бедрата, а при работа с гири, чудесно оформя и ръцете.

Ползи за здравето

• Защитеност на гръбнака и ставите.
• Подобряване на баланса и координацията.
• Намаление на времето за рехабилитация.
• Укрепване на кардиоваскуларната система до 15%.
• Укрепване на гръбнака и междупрешлените дискове.
• Растеж на гръбните мускули за много кратко време.
• Изгаряне на 25% повече калории в сравнение с други упражнения.
• Помага за поддържане правилна позиция на гръбнака.
• Натоварване на всички мускули на тялото.
• Създават се положителни емоции.

11 причини да изберете Канго джъмпс

Експертите препоръчват:

• При травми и болки в гърба.
• При затлъстяване и наднормено тегло.
• При травми от спорт.
• При джогин, бягане и фитнес.
• При рехабилитация след операции.
• При липса на енергичност, дори лека форма на депресия.
• При системи за обучение на деца.
• При липса на физическа активност.
• При атлетически тренировки.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Коледният дух завладява Габрово

Published

on

Коледният дух завладява Габрово с концерти, ателиета, изложби, представления, украси и разбира се – светлини.

В програмата през празничния месец декември Община Габрово и културните институции са се погрижили да има за всеки по нещо. Разбира се особено внимание ще получат най – малките, които с най – голямо вълнение очакват елхата, Коледните и Новогодишните празници. А тя, елхата ни, ще огрее целия площад „Възраждане“ на 6 декември точно в 18:00 ч, когато ще можем да се насладим на „Коледна миниатюра“ от ДТ „Рачо Стоянов“ и празнични изпълнения от Оркестър „Габрово“. Със запалването светлините на градската елха започваме обратното отброяване до настъпването на Новата година, а до тогава централната градска част ще е изпълнена с коледни изкушения, които ще дебнат отвсякъде – както за душата, така и за сетивата.

И тази година Градинката с мечето ще се превърне в голямо коледно детско градче, а своите най – малки приятели Община Габрово ще изненада с две нови любими фигури.  Кои ще са те ще разберете на 12 декември в 17.30 ч, когато ще бъде официалното откриване с участието на Държавен куклен театър и нещо специално подготвено от куклените актьори за малчуганите на Габрово. 

Няма как да пропуснем и коледните базари, които тази година ще са поне три, защото това е време за приятни разходки и срещи с приятели, красиви изделия и вкусни изкушения. Най – продължителният от тях ще започне на 5 декември и ще остане до края на месеца и ще е разположен в алеята между РБ „Априлов – Палаузов“ и Национална Априловска гимназия.

Коледен базар с музикална програма ще има и на площад „Възраждане“ на 17 декември от 10.00 ч, а третият и най – нов ще е на едно различно място – по калдъръмените улички на Шести участък. Очаквайте коледни изненади зад всеки ъгъл от 18 до 23 декември, сътворени от „джуджетата“ не на Дядо Коледа, а на Младежки център – Габрово.

Но за това като му дойде времето, а до тогава може да отидете на изложби на децата от Школите на Елиза Ковачева и на Ива Пенчева, а за по-големите и на годишната изложба на габровските художници, да изберете представление от Коледния фестивал на Драматичен театър от 6 до 11 декември, да посетите коледните концерти на две от габровските читалища – НЧ „Габрово – 2002“ и НЧ „Априлов – Палаузов“ и разбира се на 25-ия ден от декември в 11:00 ч да посрещнем заедно коледарите от ДФА „Габровче“ на площад „Възраждане“.

Благослов и наричания ще отправят веднага след това и в МАИР Боженци, а на следващият ден 26-ти в РЕМО „ЕТЪР“ ще може да видите и възстановка на обичая Коледуване, този път пресъздадена от участниците в училището за коледари. Дойдат ли коледарите неусетно идва времето да помислим за всичко, което ни се е случило през годината – и хубаво, и не чак толкова, да го приемем, да благодарим и да погледнем към Новата година, като първо по габровски се повеселим  – на 30 декември, изпращайки старата година „Под звездите на Габрово“ с Влади Ампов – Графа и Михаела Филева.

Декември е времето да бъдем заедно…

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица