Свържи се с нас

Новини

Теодор Кабакчиев пренаписа историята на българското ендуро!

Published

on

снимка: ОСИ - Габрово

снимка: ОСИ – Габрово

17-годишният габровски талант Теодор Кабакчиев пренаписа историята на българското и световно екстрийм ендуро постигайки 28-мо място във финалната кулминация на тазгодишното „Ерзберг Родео“ – Red Bull Hare Scramble. Това е най-големият успех завоюван от роден състезател изобщо в най-известната екстрийм ендуро надпревара „Ерзберг Родео“.

Миналата година, при дебюта си в това изключително популярно в ендуро средите състезание, Теодор Кабакчиев се представи страхотно със своя КТМ 300 EXC и сложи в джоб много мъже, като се нареди на изключителното 75-о място, а тази година определено надмина всички очаквания с класирането си на 28-ма позиция. Припомняме, че „Ерзберг Родео” не е обикновено ендуро състезание. Известно е с най-предизвикателните трасета, най-стръмните наклони, най-непреодолимите препятствия, които поставят на пределно изпитание куража и възможностите на състезатели и мотоциклети.

снимка: ОСИ - Габрово

снимка: ОСИ – Габрово

„Ерзберг“ означава планина съставена от руда и трасето, на което се провежда надпреварата, е в открит рудник, разположен в огромна долина. Ежегодно в селцето Айзенерц се събира елитът на ендуро спорта от цял свят.

Напливът от участници и интересът към „Ерзберг Родео” е огромен и на старт в т.н. пролог (Iron Road Prologue) стартират повече от 2000 души с всякакъв вид мотори, които се състезават по чакълест път с дължина от 13,5 км и широк на места до 30 метра. Само най-бързите 500 от тях имат правото да карат в заключителната фаза и се класират за Red Bull Hare Scramble. „Ерзберг Родео`2015“ започна добре за Теодор, който въпреки че удари ръката си в препятствие по време на двудневния пролог, успя да се нареди на 73-та позиция. Това му даде възможност да стартира от добрата втора редица в Red Bull Hare Scramble.

снимка: ОСИ - Габрово

снимка: ОСИ – Габрово

В жестока и многочислена конкуренция, останалите българи, които влязоха в първите 500, бяха Димитър Цветков, който зае 111-то място, Михаил Митов – 133-ти, Илиян Кузманов – 238-ми, и Николай Мартинов – “Сървайвъра” – 289-ти. Извън 500-те останаха Стоян Пачарозов, Илиян Кузманов, братята Цветан и Ангел Минкови, Светослав Миланов и Тодор Стоянов.

Кабакчиев направи нов добър старт в най-интригуващата надпревара от „Ерзберг Родео`2015“ и след близо два часа изморително каране по изключително тежък терен, прокаран от организатора Карл Катох, успя да достигне една от най-коварните секции не само в „Ерзберг Родео”, а въобще в историята на надпреварата, по-известна като Karl’s dinner – 15-тата контролна точка. Габровският тинейджър без проблем преодоля високите камъни и стигна до 16-та контрола (Double Foult), което записва с големи букви името му сред най-успешните в този спорт.

Преди същинското изпитание Теодор участва много успешно и в традиционното първо състезание от „Ерсберг Родео“, носещо името Rocket Ride, което се състои в изкачване на стръмен наклон. В него се включиха 300 състезатели от 23 нации и 4 континента. Въпреки силната конкуренция ученикът от Националната Априловска гимназия успя да стигне до полуфинала и да намери място сред най-добрите 12 в тази надпревара.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица