Свържи се с нас

Новини

Равенство между водачите в класирането на АНЛ – Габрово

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

С драматично равенство приключи срещата, между първите два тима в класирането на Английската Неделна Лига на Габрово. „Laziale“ и „Веспа“ стигнаха до 2:2 след мъжка игра и обрат в резултата. Денислав Минев откри за символичните домакини, но с голове на Милен Иванов и Стойко Кръстев „Веспа“ обърна и бе много близо до победата. Минути преди края, след грешка в защитата Стилян Асенов с отмерен удар възстанови равенството и оформи крайният резултат 2:2.

От този резултат се възползва отборът на „Копакабана“, който с победа над „Трите Хикса“, отново излезе начело. Пламен Меразов бе над всички и с хеттрик, бе с основен принос за крайното 5:1.

„2+2“ също се доближи до челниците и вече е само на три точки от върха. Момчетата на Тошко Гутев постигнаха две победи през седмицата, без да получат гол. В четвъртък, в отложен мач, победиха „Трите Хикса“ със 7:0, след пет гола на Радослав Гутев. В мач от редовния 11-ти кръг, победиха и тима на „Омега“ с 4:0. По два пъти точни бяха отново Радо Гутев и Ивайло Христов.

Преди равенството с „Веспа“, тимът на „Laziale“ победи трудно ВАС „Етъра“ с 3:2. Два гола вкара Пламен Кожухаров, а отборът му е на точка зад водача в класирането „Копакабана“.

„Макароните“ също поглеждат към челните позиции, след като победиха свой пряк конкурент ФК „Експрес“ с 4:1. Два гола наниза Христо Минчев – Джими, а отборът му е и с мач по – малко.

В неделната вечер се разигра и неостаряващият Димчо Данов. Емблематичният полузащитник на „Янтра“, заби хеттрик във вратата на „Палаузово“ и изкова победата за своя тим „Ястребите“ с 4:2.

Капитанът и създател на „Гипсострой 08“ Траян Вилхелмов, за пореден път поведе съотборниците си към трите точки. С два късни гола, той донесе победата за своите с 2:1 над „Марти Young Stars“.

Събралият се в доста пълен състав отбор на „Идеал Стандарт Видима“ показа настроение и хъс за игра, което се отрази и на крайния резултат от мача с „Ceratizit“. За победата с 6:1 точни на два пъти бяха Мартин Трифонов и най – изненадващо вратарят Тихомир Мангелов. В тази среща той игра като типичен тежък таран и показа неподозиран усет към противниковата мрежа.

Ивайло Райнов от „Експрес“ продължава да води в голмайсторската листа, с 15 точни попадения, на гол пред Пламен Меразов от „Копакабана“.

През тази седмица ще се изиграе поредният 12-ти кръг от АНЛ – Габрово, а в събота, 6 юни, на спортен комплекс Трендафила се срещат „Валяците“ (София) и (VR Group) Шумен, в мач от Лига България.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица