Свържи се с нас

Новини

Николай Сираков: „Всичко материално е преходно! Важни са хората“

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител се включи в Дискусионен форум на тема „Заплащане на труда и европейски стандарти“, с който Регионалният съвет на Конфедерацията на независимите синдикати в България отбеляза 25 години от учредяването си. Участници в срещата бяха вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков, експерти от централата на синдиката, представители на държавни и местни институции, социални партньори и синдикалисти от област Габрово.

В обръщението си Николай Сираков поздрави всички синдикалисти и отбеляза, че неслучайно срещата им се провежда в седмицата, в която отбелязваме Световния ден за безопасни и здравословни условия на труд.

Според него през последните години, като че ли обществото твърде много се е политизирало и това пречи да осмисли различните роли, в които всеки се намира. Една от ролите, която изпълняват синдикатите е да се грижат за условията на труд на служители и работещи.

„Вашата мисия не е лесна, но пък е изключително предизвикателна“. С тези думи областният управител се обърна към участниците в срещата и допълни, че много му се иска тази сфера да претърпи трансформация като премине от защитата на условията на труд към тяхното реално развитие.

„Смятам, че бизнесът не съществува нито заради капитала, който създава, нито заради продуктите, които произвежда, а заради нас хората. Важното в този процес са хората, защото всичко материално е преходно, но отпечатъкът, който нанасяме върху собствената си душата в процеса на създаване на работа остава трайна следа“, сподели още областният управител.

Сираков акцентира върху това, че грижа на всички, които защитават правата на работещите е да развиват средата и условията, в която се трудят, за да може всеки да разкрие потенциала, който притежава. Според него, когато човек има възможността да разкрие собствения си потенциал и да го реализира, в замяна на което получава достойно възнаграждение – той се чувства удовлетворен. А трайното удовлетворение води до щастие. Това трябва да е обща цел – „да бъдем щастливи и на работното си място“.

В заключение областният управител цитира Робърт Бош, който казва, че не дава добри заплати, защото има много пари, а има много пари, защото дава добри заплати – нека повтаряме това на бизнеса, защото всъщност без нас хората – бизнес няма, апелира Николай Сираков и пожела на синдиката още дълги години да отстоява своята кауза.

По време на форума беше направен обзор на постигнатото от КНСБ в годините и анализ на социално-икономическата обстановка в областта. Обект на дискусия бяха и проблемите по заплащането на труда, колективното трудово договаряне и младежката заетост. Регионалният съвет награди социални партньори и заслужили синдикалисти в региона за принос към дейността на синдиката.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица