Свържи се с нас

Новини

Колело за смет, за дете велосипед

Published

on

снимка: Philippe Put

снимка: Philippe Put

1bike, съвместно с Drag Bicycles и сдружение „МОГА Дряново”, започват кампания „Колело за смет, за дете велосипед“, която ще продължи от 20 април до 1 юни.

Целта им е от стари велосипеди и части да сглобят максимално много работещи колелета, които да дарят на деца в неравностойно положение от град Дряново.

Защо там?Защото там се намира работилницата им за пребоядисване и реставрация на велосипеди, и усещат дълг да помагат на местната общност, особено на най-уязвимата част от нея. И защото всяко едно дете заслужава своите съкровени първи мигове с велосипед и дълго лято на две гуми.

„Затова молим всички, които имат стари и непотребни велосипеди или велосипедни части, да ни ги дарят. За предпочитане са по-малки велосипеди, но и големи ще свършат работа (децата са на възраст между 8 и 19 години). Старите части от мазето или гаража за вас може да са боклук, но на нас могат да ни помогнат да сглобим работещ велосипед“, споделят организаторите.

Как да дарите?
Можете да донесете своите стари колелета или части до магазина им на ул. „Иван Шишман“ 45 в София или в един от следните магазини от мрежата на Drag Bicycles в София:
• DragZone „България“, ж.к. Гоце Делчев, бл. 7А;
• DragZone „Хиподрума“, бул. Акад. Иван Евстатиев Гешов, бл. 120;
• DragZone „Младост“, ж.к. Младост 1, бл. 54 А (близо до метростанция Младост 1).
Също така можете да ги изпращате и с куриер до офис в град Дряново, за 1Байк.бг ООД, Александър Македонски, тел. 0877 566 446 (таксата е за сметка на изпращача).

Как ще действат?
От 1bike имат ангажимента да превозят велосипедите и частите, които бъдат дарени на локациите в София, до Дряново. Също така техният екип ще сглобява колелета на място и ще дарят бои за тяхното освежаване.

„Ние от Drag Bicycles ще дарим части, които са жизнено важни за нормалното функциониране на един велосипед и не бъдат получени като дарение.

Ние от МОГА Дряново имаме ангажимента да освежим и нарисуваме велосипедите, както и да работим с местните структури на социалните служби, за да стигнат колелетата до децата възможно най-бързо.“

За всякакви въпроси можете да пишете на info@1bike.bg или да се обаждате на 0877566446. Повече информацията за кампанията можете да намерите на http://1bike.bg/kolelozadete.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Купа и три медала за ШК „Орловец 1997“ в Световния ден на шахмата

Published

on

С купа, златен, сребърен и бронзов медал се завърнаха състезателите на ШК „Орловец 1997“ – Габрово Денислав Иванов, Иван и Диана Екимова от шахматен турнир, който се проведе в Казанлък по повод Световния ден на шахмата, 20 юли.

16-годишният Денислав Иванов спечели турнира от 12 до 16 годишна възраст, като без нито една загуба, с 4 победи и три равенства, заслужено се нареди първи и грабна купата, и златния медал.

В турнира за деца до 10 години сребърен медал спечели Иван Екимов, във възрастовата група до 8 години, като с 4 победи и едно равенство заслужено се нареди втори.

Диана Екимова постигна 4 победи от 7 партии и грабна бронзовия медал при момичетата до 10 години.

Освен купи и медали, състезателите получиха и предметни награди, осигурени от организаторите на турнира – ШК „Казанлък 21“.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в област Габрово

Published

on

В средата на тази седмица, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“.

В Габрово полицейски екип и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите извършваха проверки на автомобили на пътя между Габрово и Дряново.

В рамките на два часа полицейските служители провериха общо 42 МПС-та и 48 лица, сред които 11 товарни автомобили.

Установени са били 6 нарушени и връчени 2 електронни фиша. Контролните органи от Областен отдел „Автомобилна администрация“ извършили проверка на 4 товарни автомобила, а служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ – 42.

Екипът на Агенция „Митници“ проверил 7 автомобила, а служителите на НАП – 9 и техните водачи.

В рамките на два часа в Севлиево са били извършени проверки на 38 автомобила и 42 лица, като констатираните нарушения 6, а връчените електронни фиша са три. Екипите на РУ Дряново извършили проверка на 31 МПС и 34 лица, за които са установили 2 нарушения. В Трявна били проверени 21 автомобила и 29 лица, за които са констатирани 3 нарушения. Връчени са 2 ел. фиша.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица